RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 自由人
打印 上一主題 下一主題
收起左側

搵到幾好玩既野...呵呵" ( 開開心心吹下水就好..)

樓主| 自由人 發表於 2011-8-8 10:05:12 | 只看該作者
 樓主| 自由人 發表於 2011-8-8 10:05:57 | 只看該作者

師兄  呢件岩我初學玩飛..又慢又安全.....
f6f 發表於 2011-8-8 10:45:51 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-8-8 10:05
師兄  呢件岩我初學玩飛..又慢又安全.....

你試過未? 未必易飛禍, 過就幾安全.
 樓主| 自由人 發表於 2011-8-8 11:46:03 | 只看該作者
f6f 發表於 2011-8-8 10:45
你試過未? 未必易飛禍, 過就幾安全.

未呀...可能一陣先收到快遞..師兄 你有冇玩過呢隻機呢.....??
f6f 發表於 2011-8-8 12:10:13 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-8-8 11:46
未呀...可能一陣先收到快遞..師兄 你有冇玩過呢隻機呢.....??

未飛過, 但佢個樣, 應該係 2ch, 用2個摩打一個快另一個慢來控制左右, 另外用2個摩打同時快控制廾及2個摩打同時慢控制落. 過此機較合適室內飛行, 因為沒有升降舵及方向舵戶外較控制. 難難玩知道要玩過先知. 等你報告.
 樓主| 自由人 發表於 2011-8-8 12:25:07 | 只看該作者
f6f 發表於 2011-8-8 12:10
未飛過, 但佢個樣, 應該係 2ch, 用2個摩打一個快另一個慢來控制左右, 另外用2個摩打同時快控制廾及2個摩打 ...

師兄  岩岩收到快遞喇...哈哈" 好發泡膠.....玩過就報告一下....岩岩又搵到隻飛機,,諗住買返尼改 超人飛機.... http://www.youtube.com/watch?v=PTbkwgvxNDw   ** 更正 ** 原來搵到既係模型改唔到搖控....
再更正 岩岩 搵到一隻係搖控機 應該適合 改成 超人飛機個樣....不過就唔 post 相住..買左返尼改好左先再 post 相..( 因為係嘗試性質..猜把握 )