RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3929|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我好唔明白 , 點解香港玩車既風氣會禁差

dannywai123 發表於 2011-8-1 20:37:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
  上星期六我地一行六七人入去一個收費車場玩左一日, 全日玩電車  .... 有D friend講得好o岩 , 里面D高手係唔燃阻得既 .... 明知唔夠你地快 , 每次見你埋來即讓....有一下甩左尾, 掉左頭 ,即say sorry ,條又大大聲聲話我掉轉頭行都得既, 唔小心撞到你一下 ,又醒句感lung樣都撞埋黎 , ......我依種EQ底既就梗係即時還拖la......我好唔明白 , 點解香港玩車既風氣會禁差....賣RC既舖頭有D又唔休做 , 串77.....
    高手既 , 唔好話要你指導 , 唔該唔好用一種睇唔起人既態度去玩車 , 我諗你班高手唔會話響你阿媽個洞走出來果時已經玩到火箭禁快掛 , 你都有過去有經歷過掛....
   我有比錢入黎玩架大佬.....條Track唔係你架.....唔好再目中無人 , 成個世界得你一個....永遠無人可以響你前面既態度去玩車la...

joesheng 發表於 2011-8-1 20:48:57 | 只看該作者
Take it easy ching~
tekin708 發表於 2011-8-1 20:56:36 | 只看該作者
pls don't angry.....
pasta 發表於 2011-8-1 21:01:29 | 只看該作者
講得好
BLS 發表於 2011-8-1 21:01:32 | 只看該作者
chui 發表於 2011-8-1 21:08:39 | 只看該作者
等吓囉,啲火箭好快冇電......
1503 發表於 2011-8-1 21:10:26 | 只看該作者
邊樹車塲?等我唔去玩,我都玩佐十幾年車,入塲玩開心D。以前D人好好見你走得唔好,就黎教你set車,點入線玩車快D。
6181788 發表於 2011-8-1 21:18:15 | 只看該作者
ching大哥你係邊個埸玩呢
cman-007 發表於 2011-8-1 21:24:04 | 只看該作者
玩車都喺求開心...別太勞氣!!!

以前都是一樣...根本無變過...
albertau2011 發表於 2011-8-1 21:29:34 | 只看該作者
陀地?
tonyyuen06 發表於 2011-8-1 22:04:56 | 只看該作者
有D所謂高手真係好很招積無品!我想呢個係人格問題
Fluke 發表於 2011-8-1 22:31:23 | 只看該作者
dannywai123 發表於 2011-8-1 20:37
上星期六我地一行六七人入去一個收費車場玩左一日, 全日玩電車  .... 有D friend講得好o岩 , 里面D高手係 ...

操多D,第日同佢講番相同嘅話.
 樓主| dannywai123 發表於 2011-8-1 23:04:03 | 只看該作者
   我係興 , 而我都睇得好開.....只不過希望一D目中無人既大佬 , 改變一下玩車既態度 , 個場對外開放 , 你遇左乜野人都有.....唔係比緊賽 , 比得入場費 , 就有權放架車落Track玩....放得落track玩 , 就有機會撞 .....無人想阻你火箭發射....你求開心我求開心 , 我唔係要聽你響個台上面 , 話9人乜乜77.....
   至於係邊個場 , 你見我只係講收費車場....我都唔方便講 , 始於可能會影響到人 , 打開門口做生意....無老闆想小一個客入去

tonyyuen06 發表於 2011-8-2 00:00:33 | 只看該作者
大家都係入場娛樂下,找個嗜好舒緩下生活壓力。玩遙控車玩得叻其實算係D咩,有本事包起個場玩又唔同,到時咪冇人撞到你囉!
ives123 發表於 2011-8-2 09:31:52 | 只看該作者
豈能盡如人意,但求無愧於心。
無謂挍到自己咁嬲。
祝路路亨通,玩車愉快!
jf813 發表於 2011-8-2 12:40:49 | 只看該作者

totally agree.  For the Chings and high hand.  If you can avoid hitting slower cars at race speed then you are really high hands la.  Think this way, if your home track as you guys are so fast no other people come to your track.  Then the track will be out of business soon as no one come, and no one know how "high hand" you are as no one come and see you run........  Take it easy la.....  I mean RC are only something we do for fun and enjoy.  No reason to take the fun part out.....  Sorry just my 2 cents......  Have fun guys!  
Fluke 發表於 2011-8-2 13:05:51 | 只看該作者
成日乜乜77果D人不一定係高手。
不論免費定收費場都會有呢D人。
sentinel 發表於 2011-8-2 13:08:36 | 只看該作者
回復 dannywai123 的帖子

我會笑下便算,亦無雖動氣,希望那些所謂高手吾好再用搖控車來證明自己
maxchow 發表於 2011-8-2 13:09:59 | 只看該作者
世上乜人都有,唔 arm 傾係唔使理佢的。
Take it easy。
twa11 發表於 2011-8-2 20:29:51 | 只看該作者
唔駛理佢地,你有比錢入場玩,如果他們咁巴屎閉,叫佢地攞個世界冠軍返嚟喇跟我去元朗工業區(橫州)玩,個個ching都好好傾