RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9333|回復: 54
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Rock Crawler 慢爬

fyin 發表於 2006-9-14 15:09:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Rock Crawler 慢爬車 website

http://rc4wd.com/shop/

大家有興趣可自己動手做番架慢爬車玩玩.
大家有什麼意見?
圖片參考

RCman 發表於 2006-9-14 15:13:22 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-9-14 15:09 發表
Rock Crawler 慢爬車 website

http://rc4wd.com/shop/

呢間野口卑麻麻,無貨都吳知,比左$至話無貨。
D貨寄吳寄出都無人知,吳好係佢個online site買野,要就係ebay佢自己個s-bay store道買,
有咩野事都有ebay出頭
我都幫親過,不過係ebay store
 樓主| fyin 發表於 2006-9-14 15:22:17 | 只看該作者

DIY

大家不要誤會, 我不是叫大家到此店購買, 我是叫大家參考人家設計的車架.
自己做一架.

車架用料:-
鋁板 / 鋁條 / 油壓 / 波頭 / 鏍絲.........that's it.

RCman 發表於 2006-9-14 15:24:04 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-9-14 15:22 發表
大家不要誤會, 我不是叫大家到此店購買, 我是叫大家參考人家設計的車架.
自己做一架.

都吳係,呢間野有好多野都係佢有人無,
所以都要幫佢買,不過佢地個on-line store做得真係麻麻。
但佢D料都幾好,係慢D羅
orange00 發表於 2006-9-14 16:35:35 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2006-9-14 15:24 發表

都吳係,呢間野有好多野都係佢有人無,
所以都要幫佢買,不過佢地個on-line store做得真係麻麻。
但佢D料都幾好,係慢D羅

我乃曬嘢la, 又delay 兩個禮拜.
今年真係犯太歲.
RCman 發表於 2006-9-14 16:44:57 | 只看該作者
原帖由 orange00 於 2006-9-14 16:35 發表

我乃曬?la, 又delay 兩個禮拜.
今年真係犯太歲.

同呢間野order野要有"方法"的
我之前講左吳好直接on-line 訂傢啦!
orange00 發表於 2006-9-14 16:53:14 | 只看該作者
原帖由 RCman 於 2006-9-14 16:44 發表

同呢間野order野要有"方法"的
我之前講左吳好直接on-line 訂傢啦!

咁佢ebay度無ma. 全世界得佢有.
gibson 發表於 2006-9-14 18:52:34 | 只看該作者
Its look quite simple..
mikewu 發表於 2006-9-14 18:53:23 | 只看該作者
原帖由 gibson 於 2006-9-14 18:52 發表
Its look quite simple..

Brother Gibson.... when are you going to join us for "slow climb" ah??
gibson 發表於 2006-9-14 18:59:55 | 只看該作者

回復 #9 mikewu 的帖子

I already got too many virus,  please leave me alone.  Thanks
mikewu 發表於 2006-9-14 19:06:55 | 只看該作者
原帖由 gibson 於 2006-9-14 18:59 發表
I already got too many virus,  please leave me alone.  Thanks

It's simple ma.... easy to make...  try one la...  here, this is mine.....
rockdragon 發表於 2006-9-14 19:56:56 | 只看該作者
.... and mine ....
SPAWN 發表於 2006-9-14 22:12:26 | 只看該作者
個個曬野我都來!!

登錄/註冊後可看大圖
20051074 發表於 2006-9-14 22:35:12 | 只看該作者
請問正一架LEE D洗唔洗10K
SPAWN 發表於 2006-9-14 22:47:50 | 只看該作者
原帖由 20051074 於 2006-9-14 22:35 發表
請問正一架LEE D洗唔洗10K

貴有貴玩平有平玩,要幾多錢,改下改下都唔知lo(我D改好多都唔洗錢ga!)
orange00 發表於 2006-9-14 22:48:44 | 只看該作者
原帖由 SPAWN 於 2006-9-14 22:12 發表
個個曬野我都來!!

我又曬

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| fyin 發表於 2006-9-15 00:03:10 | 只看該作者
Hi Bros,
睇完各位師兄既靚車, 同個fan都有啲衝動想整番架黎玩.
現在計劃中. 用頭尾波箱或中置波箱好呢?
mikewu 發表於 2006-9-15 00:20:45 | 只看該作者
原帖由 fyin 於 2006-9-15 00:03 發表
Hi Bros,
睇完各位師兄既靚車, 同個fan都有啲衝動想整番架黎玩.
現在計劃中. 用頭尾波箱或中置波箱好呢?

Is that "friend" of yours name "James"....  
I suggest to use Clod Buster's axels since there are more kits for the Clod then TXT....
我又曬...不過得半架.....
未完全搞掂...
ANGELZ 發表於 2006-9-15 07:18:38 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖