RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kitkit123
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我出賣朋友!!!! 我有罪!!!!!!!!! 我罪有應得!!!!!!

bigbigboy 發表於 2011-9-15 21:27:39 | 只看該作者
回復 kitkit123 的帖子

Thanks Kitkit123 Hing.
Here my Kyosho EP Jet Ranger not dare to fly a crack in the roto head

樓主| kitkit123 發表於 2011-9-16 07:16:00 | 只看該作者
bigbigboy Ching 你隻機好新淨吓喎! 好靚! 不過就算你換咗個roto head 架機都好難飛,你要換埋個無刷摩打,加埋3cell Lipo 就會好好飛, 快D改好佢,唔好晒咗隻机, 包你開心!!
bigbigboy 發表於 2011-9-16 20:20:13 | 只看該作者
回復 kitkit123 的帖子

Thanks Kitkit123 Hing. Any specification for the brushless system (e.g. ? turn motor and ? A ESC) recomment?
 樓主| kitkit123 發表於 2011-9-16 23:35:27 | 只看該作者
bigbigboy Ching 我隻機個motor 係5至6年前買的,當時無刷摩打的選擇唔多,又貴,當年是用Hacker Brushless Motors C40-12T 3500kv, 不過玩咗多年都無問題,重好正,而電變現在是用H0BBY WING 60A 白金板, 平靚正,再加多個BEC落去就玩得安心好多, 其實這隻機係一隻好好飛嘅機, 飛起來令人覺得好舒服, 唔知現在重有飛這機的Ching有冇同感!!