RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1662|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手問題請教450sport

EverGale 發表於 2011-7-20 08:54:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我哥哥過左外國讀書, 留左架450sport 同 一支Spektrum 既DX6i 既控比我
叫我自己鍾意就研究下黎玩, 同埋上FORUM問各位師兄, 但係小弟有幾個問題
1) 支DX6i既天線, 中間果度係斷左架, 敢我可以做D咩野呢?
2) 一大架450sport, 可以點同佢做SETTING 同 點同支控配合呢?
3) 佢叫我上PHOENIX RC到自己訓練, 敢我係唔係一直做到係電腦入面做到好為止?

唔該哂, 小弟真係全新手一名, 得罪莫怪...
tom903 發表於 2011-7-20 09:20:44 | 只看該作者
比個建議給樓住.

新手最好先由細部的4通機玩起來,如果由450機玩話會有一定危險.

而且4通機的設定會比6通機較為容易得多.

樓主| EverGale 發表於 2011-7-20 09:25:18 | 只看該作者
我本身有玩開CB100!
casper 發表於 2011-7-20 09:48:44 | 只看該作者

如果隻機唔係飛開或冇飛一段時間, 去align download 番個sport menu 落黎 ( 如果冇menu 或 係副廠450 sport), 拆散隻機再跟menu 砌一次, 咁樣你會了解隻機多d, menu 到既setting 係合適大部份人~~
 樓主| EverGale 發表於 2011-7-20 10:20:50 | 只看該作者
align 官網無450 sport 既MANUEL
http://www.align.com.tw/alignhtml/index.html
Andrew168 發表於 2011-7-20 10:54:47 | 只看該作者
新手玩 450 機請找有經驗 ching 幫手指導, 不要自己單一人玩, 好危險
138168 發表於 2011-7-20 18:30:55 | 只看該作者
嘅然有現成機在,就當佢係入门機啦,零件平到死,補品多多,能控制到手感,它日玩600、700 機就易得多了。
電腦訓練可練入门操控動作,但到真正現塲飛行實習就差得遠啦,不如多些現塲練習、練習........再練習,沒有速成的!
 樓主| EverGale 發表於 2011-7-20 20:29:31 | 只看該作者
好的!!! 但係支控係唔係無得救... 我LATE D UPLOAD上黎
138168 發表於 2011-7-20 21:05:43 | 只看該作者

你支控的天綫斷咗,如果是膠管斷电綫冇斷,用膠水或膠布扎好,開着接收機行遠些再測試一吓,如ok就用住先啦,到識飛時你会升級啦
 樓主| EverGale 發表於 2011-7-21 15:33:19 | 只看該作者
條天線係無問題架! 係個膠管斷左姐!
可以去邊到跟D師兄玩啊?
kcchan 發表於 2011-7-21 16:52:05 | 只看該作者
edwardkmlau 發表於 2011-7-25 22:50:15 | 只看該作者
你住邊度?睇下可唔可以約埋一齊玩?
dj_ghosie 發表於 2011-8-1 10:35:41 | 只看該作者
小弟都係新手玩450, 請多多指教!