RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1703|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊度有walkera v100d01 淨機賣?

marrior 發表於 2011-7-12 13:47:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
手痕想整多部
定係轉會 trex 100 或 blade msr 好呢??
wave 發表於 2011-7-12 15:15:45 | 只看該作者

仲買V100d01   v100d06都即將上市la

http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=V100D06
samho2088 發表於 2011-7-12 19:37:49 | 只看該作者

老華而家出d機都係用有刷馬達,好似V370D05,V120D06 Version2,v100d06,直昇機用料差左,唔知新出有刷直昇機既價會唔會比以前d無刷貴左or一樣呢,如果係,就真係搵笨刷
而且我見佢個英文website介紹新機果d頁有d grammar錯,以前果d係冇錯既,應該係為左節省成本,請個冇禁勁既人埋寫英文介紹。弟時老華個英文website可能會同九鷹果個一樣禁可怕
only 發表於 2011-7-12 20:43:13 | 只看該作者

t-rex100 不用考慮, 尾馬達超易壞
我最高紀錄最多可玩約 40 趟

msr 比 v100d01 好玩

http://www.youtube.com/watch?v=zp9jDCYPMWc
 樓主| marrior 發表於 2011-7-13 06:15:09 | 只看該作者
wave 發表於 2011-7-12 15:15
仲買V100d01   v100d06都即將上市la

http://www.walkera.com/cn1/particular.jsp?pn=V100D06

downgrade 去有刷馬達?
華記d 無刷已經好易壞, 有刷機仔會唔會仲易byebye呢?
only 發表於 2011-7-13 07:21:05 | 只看該作者
marrior 發表於 2011-7-13 06:15
華記d 無刷已經好易壞, 有刷機仔會唔會仲易byebye呢?

msr 我玩過百趟仲未出現問題
wave 發表於 2011-7-13 08:31:14 | 只看該作者
marrior 發表於 2011-7-13 06:15

main motor 好少壞,係睇個尾motor o者,而且老華無刷尾motor 都唔見得耐用,最主要係個陀磥儀唔同o左,同尾motor 改左唔係直推
samho2088 發表於 2011-7-14 00:30:54 | 只看該作者
回復 wave 的帖子

聽講有人隻V400D02個尾Motor飛五個flight就燒左
wave 發表於 2011-7-14 08:09:07 | 只看該作者
samho2088 發表於 2011-7-14 00:30
回復 wave 的帖子

聽講有人隻V400D02個尾Motor飛五個flight就燒左

當然睇手神同買家點用,有人買隻T-rex 100s 返黎又係幾個flight攪掂.
其實我飛開佢d 6ch机 又唔係想像中咁差,只係机價同零件價錢較貴.