RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: freeboy303
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] Tamiya TA06 玩家專區

mathew.97726 發表於 2012-5-16 17:20:30 | 只看該作者

尾我將會轉用2000度
之前用原裝果枝900度諗住頂住當... 裝完個牙差好似無油黎咁
換... 玩落就會變左full option...
bitmap 發表於 2012-5-16 18:12:09 | 只看該作者
回復 JasonLeung 的帖子

換套6mm wheel adapter, 原裝太窄太霖
mathew.97726 發表於 2012-5-28 19:38:41 | 只看該作者
又有新Option...以為補完... 原來陸續有黎... 睇黎距離孖星出06R不遠
btw原廠終於出呢2件野

OP.1370 TA06 ロッカーアームブリッジ
http://www.tamiya.com/japan/news ... /news1206/54370.jpg
発売日:6月23日(土)ごろ
価格(税込み):1,365円
ジャンル:RC
ITEM No:54370

OP.1371 TA06 アルミモータープレートポスト
http://www.tamiya.com/japan/news ... /news1206/54371.jpg
価格(税込み):525円
ITEM No:54371

OP.1372 TA06 リヤ ダイレクトカップリング (52T)
http://www.tamiya.com/japan/news ... /news1206/54372.jpg
価格(税込み):2,310円
ITEM No:54372

OP.1373 TA06 アルミリヤステフナー
http://www.tamiya.com/japan/news ... /news1206/54373.jpg
価格(税込み):4,200円
ITEM No:54373

想問1370係咪同之前果件一樣? 1372又係咩黎?
Allan007 發表於 2012-5-28 19:43:06 | 只看該作者
mathew.97726 發表於 2012-5-28 19:38
又有新Option...以為補完... 原來陸續有黎... 睇黎距離孖星出06R不遠
btw原廠終於出呢2件野

有R版又唔拘呀,我會入番部。
mathew.97726 發表於 2012-5-28 19:53:56 | 只看該作者
Allan007 發表於 2012-5-28 19:43
有R版又唔拘呀,我會入番部。

佢未話出喎又...
我諗起R版第一時間諗起師傅你 ^^
btw 夜d出post post殼... 不過無燈.... 又唔識整, 我決定聽你講, 唔用燈組直焊, 但唔識搞

GT86好似未有淨殼...
Allan007 發表於 2012-5-28 19:59:30 | 只看該作者
mathew.97726 發表於 2012-5-28 19:53
佢未話出喎又...
我諗起R版第一時間諗起師傅你 ^^
btw 夜d出post post殼... 不過無燈.... 又唔識整, 我 ...

咁買住普通版先

係呢,根據team order,我要噴咩色?
mathew.97726 發表於 2012-5-28 20:08:56 | 只看該作者
Allan007 發表於 2012-5-28 19:59
咁買住普通版先

係呢,根據team order,我要噴咩色?

Team order呢...
紅橙藍綠紫白都有人叫
... 所以你照講想噴咩色, 大圍最後決定果陣就返就ok ^^
Allan007 發表於 2012-5-28 20:27:45 | 只看該作者
mathew.97726 發表於 2012-5-28 20:08
Team order呢...
紅橙藍綠紫白都有人叫
... 所以你照講想噴咩色, 大圍最後決定果陣就返就ok ^^

我造白色,夠晒懶

不如我地整隊17.5 Turbo對果班咩鬼10.5 NA啦
mathew.97726 發表於 2012-5-28 21:19:28 | 只看該作者
Allan007 發表於 2012-5-28 20:27
我造白色,夠晒懶

不如我地整隊17.5 Turbo對果班咩鬼10.5 NA啦

白色其實好靚, 如果用PS57噴1罐半,再噴多罐白色打底, 果隻珍珠白靚到...
除左白色呢? 因為Alan好似都想整白色
Allan007 發表於 2012-5-28 21:26:48 | 只看該作者
mathew.97726 發表於 2012-5-28 21:19
白色其實好靚, 如果用PS57噴1罐半,再噴多罐白色打底, 果隻珍珠白靚到...
除左白色呢?  因為Alan好 ...

紅色嚕,所以要有team order。
mathew.97726 發表於 2012-5-28 22:28:58 | 只看該作者
Allan007 發表於 2012-5-28 21:26
紅色嚕,所以要有team order。

okok
一諗起有5架GT86一齊跑個樣就
telry 發表於 2012-5-28 22:55:41 | 只看該作者
nice photo
gimsink 發表於 2012-5-29 11:00:34 | 只看該作者
師兄们你地咪开心住, 按星星手法, R版唔代表齐料的, 你依然要去買補品, 一直買到你借財仔, 借到连財仔都唔小你為止....
小天 發表於 2012-6-28 10:40:38 | 只看該作者
my  DIY cb TA06 T1.7
terrykan 發表於 2012-6-28 10:49:57 | 只看該作者
小天 發表於 2012-6-28 10:40
my  DIY cb TA06 T1.7

請問頭綿上高件碳板係咪同TA05果件一樣架?
bitmap 發表於 2012-6-28 10:53:26 | 只看該作者
回復 小天 的帖子

LIKE爆!!可以量產喎
你個後牙差杯係咪都改左??
JasonLeung 發表於 2012-7-3 13:03:31 | 只看該作者
想問下IFS同STD性能些有咩分別
我見說明書可以組裝依2種唔同避震架
mathew.97726 發表於 2012-7-3 13:11:03 | 只看該作者
JasonLeung 發表於 2012-7-3 13:03
想問下IFS同STD性能些有咩分別
我見說明書可以組裝依2種唔同避震架

當然可以啦
IFS + STD變身係TA06其中一個大賣點黎...
性能上:
IFS要好有耐性試, 先set得好, 但變化反而仲多, 不過就真係難玩d... 最主要係放平支頭油壓等佢用到靚殼
STD就標准正常版, 易set, 方便, 不過油壓架就可能會頂到某d殼
JasonLeung 發表於 2012-7-3 16:50:42 | 只看該作者
都係裝STD算
睇過舊文,IFS比較麻煩,
我都係用普通殼,STD又唔會裝唔到
yikl 發表於 2012-7-3 20:01:05 | 只看該作者
回復 小天 的帖子

Hi Ching - what option you use for switching steering servo to right side?