RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2066|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

z008 mini 4ch rc helicopter

SCOTT 發表於 2011-7-8 00:02:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.youtube.com/watch?v=ul-kj66pI1Q
見亞虎拍賣有d $150 左右 玩具直昇機.z008玩得過嗎.還有無d好介紹.thx!
casper 發表於 2011-7-8 00:10:06 | 只看該作者
我覺得依架好似唔係4ch喎,應該係出面成曰講既3.5ch,你最好check清楚
samho2088 發表於 2011-7-8 00:11:26 | 只看該作者
未玩過,不過見人玩,速度超慢
如果想玩四通,不如買個有舵機既重實際,正四通速度一定快過佢
wave 發表於 2011-7-8 08:17:41 | 只看該作者
我fd 個仔有玩,行紅外線,我見佢玩如果飛遠小小個控冇對住部机即刻失控,簡返d 2.4g 好d
3hobby 發表於 2011-7-8 10:39:48 | 只看該作者

呢架機我有~如果室內玩唔應該有你講的問題~唔通你屋企好大??

不過呢架機應該係3.5 channel only但有側飛!!

新手玩我覺得ok! $150 控制易~款又ok! 我覺得唔錯!
casper 發表於 2011-7-8 11:06:53 | 只看該作者
如果只係想玩下, 3.5ch 冇咩問題既....
但要注意佢同正式既直昇機4ch / 6ch 既操控我個人覺得都幾大分別, 如果你將來有諗想玩正式既直昇機就唔好諗喇, 要平買架正式4ch 既九鷹, 多少少budget 就可以諗align t-100 或 Blade MSR2, 怕有刷motor 成日要換就買雙冇刷 CB-100 啦~
jackyrc 發表於 2011-7-14 23:18:00 | 只看該作者
z008.都幾好玩.新手室內玩下都好正.不過都吾系想像中好易玩.我個7歲女都玩吾掂.
叉45分鐘玩6分鐘左右唉.等.....
ecat 發表於 2011-7-16 10:24:59 | 只看該作者
我玩過九鷹solopro 幾好, 不過唔適合小朋友玩, 因手要比較定.
下雨天家中玩真係唔錯, 又唔易摔壞parts.