RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1416|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手幾問.^^

blackinhk 發表於 2011-7-4 04:12:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
咁多位CHING,小弟聽日出去買1/10 RC CAR,
budget 唔多,請問TT01D / TT01...type 大家點睇?
我想玩DRIFT的,對YOKOMO有興趣(但唔多BUDGET)
SO,請問有冇咩意見?
成日爬文見到好多CHING都講到TT01好CHEAP咁.-.-
唔知點好...~!
比小小意見小弟丫,唔該
alan0108 發表於 2011-7-4 17:36:55 | 只看該作者
tt01 cheap 系個人既意見姐,平有平玩,貴有貴玩 ma
hing830 發表於 2011-7-4 17:54:06 | 只看該作者
有邊個唔係玩平車起家,有些人升級咗就看不起平車,都係個句自已想玩就去馬。
 樓主| blackinhk 發表於 2011-7-5 02:55:52 | 只看該作者
Thanks 兩位CHING,
今日出去買左啦,
係YOKOMO drift package D1 - Impreza
我想問一D關於電子野既問題~!
咩野MOTOR, servo, 電變好?
同埋電係點樣,
控又係點?
我諗住下個月先去買電子野,
因為BUDGET唔多丫,
CHING門有冇新手的推介?
thanks~!
lf2c 發表於 2011-7-5 21:23:14 | 只看該作者

如果講超低級既電子野.....就咁買法先........
摩打用星星白豬摩打~
Servo就用Futaba s3003~
電變用星星101BK~
控可以用FlySky GT3B 2.4G連埋接收~
咁就可以平d玩住下先.........
 樓主| blackinhk 發表於 2011-7-5 23:31:22 | 只看該作者
thanks~! if2C ching