RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: andrewlio
打印 上一主題 下一主題
收起左側

靚差機推介

kai230955 發表於 2006-9-11 01:37:37 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:30 發表
ADVANTAGE好啦......

我用過CDC 5.0,用過CDC 6.0......都OK O既....
之後試過用PITBULL同TURBO 35BL....兩部都救唔返O的電.....反而用ADVANTAGE就救返晒~!仲好爆~

我D2000電有希望可以爆過D4200了。
ming 發表於 2006-9-11 01:37:51 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:36 發表

八九成~OK的~

8-9成?咁都好喎
evo2005 發表於 2006-9-11 01:38:22 | 只看該作者
Much More都好不過只可以差8cell!!ICE可以差到10cell!!又得溫摩打!!雖然唔係pro但都算係多樣功能丫!!而CDC佢就淨計電嘅內阻!!又冇溫度感應!!所以差出嚟D電比較傷!!
AMAT 發表於 2006-9-11 01:40:34 | 只看該作者
原帖由 kai230955 於 2006-9-11 01:37 發表

我D2000電有希望可以爆過D4200了。

痴線~
咁梗係唔會啦~!

救得返係指,本來已經好難再差得到電或差唔入電O既電,可以充得返電,用得返O既意思!
佢係唔會充到令諗電改變物質改變埋容量!

我之前O的IB3600,用PITBULL同TURBO,試咗好多方法都係差唔入電,一係就話BATTERY CONNECT有事,一係就係差得入幾百MA....我用ADVANTAGE就可以差得到返O的電入去,仲至少都有返3400咁上下容量係到.

當然,你梗係唔係一差就入,都要搵部機CYCLE返佢幾次,等O的電醒返先可以做得返.
kai230955 發表於 2006-9-11 01:40:42 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-9-11 01:37 發表

都唔係咁知o架,只知大約係(原指由採購方提供設備和技術,由製造方提供人力和場地,採購方負責銷售)
嚟啲我就唔多識啦,不過真係見到咁嘅事,咪講下囉!
咁請問OEM嘅定義係咩?咁買 ...

貼牌囉,你想貼索尼定係樂信呢。
AMAT 發表於 2006-9-11 01:41:45 | 只看該作者
原帖由 ming 於 2006-9-11 01:37 發表

8-9成?咁都好喎

係呀~!OK的~!推介!

不過我唔知MUCH MORE或ICE可唔可以都做得咁好就真.
但係以MUCH MORE唔可以大A數差LIPO電,ICE又成千二蚊又唔包溫度SENSOR大前提下.....我覺得ADVANTAGE抵玩O的.
evo2005 發表於 2006-9-11 01:44:45 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:40 發表

痴線~
咁梗係唔會啦~!

救得返係指,本來已經好難再差得到電或差唔入電O既電,可以充得返電,用得返O既意思!

我之前O的IB3600,用PITBULL同TURBO,試咗好多方 ...

咁D電救得返!!但係內阻會唔會好高呢???
kai230955 發表於 2006-9-11 01:44:49 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:40 發表

痴線~
咁梗係唔會啦~!

我之前O的IB3600,用PITBULL同TURBO,試咗好多方 ...

亞哥仔阿,可以鎖定容量,唔係D廠家食空氣咩。

鎖定容量...................................................鎖定容量
DriftNoobie 發表於 2006-9-11 01:45:02 | 只看該作者
好, Amat, 我信你, 過兩日落 KWS 買番隻 Team Orion.
AMAT 發表於 2006-9-11 01:45:45 | 只看該作者
原帖由 evo2005 於 2006-9-11 01:44 發表

咁D電救得返!!但係內阻會唔會好高呢???

呢個就唔清楚喇.
但我用過都冇問題.
AMAT 發表於 2006-9-11 01:46:40 | 只看該作者
原帖由 kai230955 於 2006-9-11 01:44 發表

鎖定容量...................................................鎖定容量

你講咩呀?
oasc 發表於 2006-9-11 01:46:52 | 只看該作者
原帖由 kai230955 於 2006-9-11 01:40 發表

貼牌囉,你想貼索尼定係樂信呢。

哦.....!唔該晒呀!
我見到另一個解析原始設備製造商 應客戶要求對公司現有產品作局部改動的加工,不涉及機械結構、電路結構、軟件功能上的重大改動,並要求將產品製作成客戶的品牌,均屬於OEM的範疇)
evo2005 發表於 2006-9-11 01:47:14 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:41 發表

不過我唔知MUCH MORE或ICE可唔可以都做得咁好就真.
但係以MUCH MORE唔可以大A數差LIPO電,ICE又成千二蚊又唔包溫度SENSOR大前提下.....我覺得ADVANTAGE抵玩O的.

不過我覺得佢個樣好似電話坐!!!!!
AMAT 發表於 2006-9-11 01:48:23 | 只看該作者
原帖由 kai230955 於 2006-9-11 01:44 發表

對於你呢O的不正常O既做法,我個人NO COMMENTS.
 樓主| andrewlio 發表於 2006-9-11 07:39:38 | 只看該作者

Advantage 有冇SENSOR 跟?!?!?!?
 樓主| andrewlio 發表於 2006-9-11 07:40:42 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-9-11 01:46 發表

你講咩呀?

你係永遠都唔會明白佳哥講咩GA LA  

我地都冇裝解碼器!
ming 發表於 2006-9-11 08:36:45 | 只看該作者

管理員.你係咪用緊呢部?幾多錢到?
yokomo-SD 發表於 2006-9-11 08:40:34 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-9-11 01:37 發表

都唔係咁知o架,只知大約係(原指由採購方提供設備和技術,由製造方提供人力和場地,採購方負責銷售)
嚟啲我就唔多識啦,不過真係見到咁嘅事,咪講下囉!
咁請問OEM嘅定義係咩?咁買 ...

如閣下吹到部 oem apex ......咁"行" ......
又話 apex 好過 35gfx......我都無o野好講 lor.......小第真係"甘拜下風" ...................
ming 發表於 2006-9-11 08:51:21 | 只看該作者
原帖由 yokomo-SD 於 2006-9-11 08:40 發表

如閣下吹到部 oem apex ......咁"行" ......
又話 apex 好過 35gfx......我都無o野好講 lor.......小第真係"甘拜下風" ...................

APEX都唔係無好嘢嘅........ZERO囉不過價錢都唔平,比得呢個價,大把選擇啦,唔洗買佢
nigo 發表於 2006-9-11 09:18:05 | 只看該作者
我觉得orion的充电器做工好差阿,你们的呢??