RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: askalaw
打印 上一主題 下一主題
收起左側

又黎 HL KV-1 (Weathing / 舊化討論)

brahms 發表於 2011-6-29 22:42:11 | 只看該作者
各位師兄, 係咪應該噴左迷彩, 舊化埋先噴消光上去呢?
Ivan_Yuen 發表於 2011-6-29 23:55:19 | 只看該作者
要噴左迷彩&水貼後噴消光保護,再上舊化.
原因係一旦舊化做衰左,可以係唔損害迷彩底色/水貼既情怳下洗走舊化層.
滿意後再做消光保護舊化層,PERFECT池!
brahms 發表於 2011-6-30 15:37:44 | 只看該作者
謝謝呀IVAN+ASKA 兄
brahms 發表於 2011-7-1 21:15:00 | 只看該作者
田宮Tamiya 舊化粉彩要用的嗎

Ivan_Yuen 發表於 2011-7-1 21:43:37 | 只看該作者
回復 brahms 的帖子

悉隨尊便,1/16遙控我鍾意用1:1泥土多D
亦可考慮西班牙"MIG"舊化土.
 樓主| askalaw 發表於 2011-7-18 22:52:40 | 只看該作者
yauky 發表於 2011-7-18 23:29:25 | 只看該作者
本來我對KV1無什感覺, 見你玩得咁過穩, 我都想買一部, 請問師兄HL的KV1的效果和功能如何, 多唔多金屬配件更換, 因為我喜歡拆吓嘢裝吓嘢............
 樓主| askalaw 發表於 2011-7-18 23:44:47 | 只看該作者
yauky 發表於 2011-7-18 23:29
本來我對KV1無什感覺, 見你玩得咁過穩, 我都想買一部, 請問師兄HL的KV1的效果和功能如何, 多唔多金屬配件更 ...

KV1 算係越睇越順眼果類...
功能嘛 .. HL 既車都係肉一樣, 殼唔同. 但做功呢 KV1 算係當中表表者.
唯一要彈既係換左金屬履帶, 金屬輪等等發現D避震唔夠力, 尤其係最近 Sprocket 果一支..
如果係膠履帶就應該唔係問題. 國產 upgrade parts 其本冇乜, 但老外既就多的是!
yauky 發表於 2011-7-18 23:51:40 | 只看該作者

完全合適我呢個多手之人......:P