RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3148|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

v100d03 mini 3D

Dsikk 發表於 2011-5-16 14:14:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

http://www.walkera.com/en1/particular.jsp?pn=V100D03BL

大家認為點?
khho01 發表於 2011-5-16 15:05:56 | 只看該作者
3D 飛得好以幾好..
但是隻尾魔,都沒改良
(無 bearing) 好熱...
好快死...
應該都吾平... 放棄吧 !
simon540 發表於 2011-5-16 21:37:46 | 只看該作者
唔好浪費D咁嘅錢啦,又無尾pitch,輕成咁,一cup即炒
goflygo 發表於 2011-5-16 23:53:01 | 只看該作者
都OK 掛! 我見個frd 架MCpX 都飛得好正! 點Cup 都吾走尾,lock 得好實! 同一size , 一樣用尾麼。其實現時呢d size 機仔都好難吾用尾摩,遲下可能得喇!
lummbee 發表於 2011-5-17 04:35:12 | 只看該作者
我玩緊V120D03,已經覺得性能好過V120D02,個尾出事機會少一半以上.
呢部機係華科爾為迎擊mCP X而出,據聞個三軸程式重新設計,性能應該會有驚喜.
 樓主| Dsikk 發表於 2011-5-17 18:55:27 | 只看該作者
4g6 vs v120 d05
呢2部又點? 想玩3d,,,dont know which one is good
 樓主| Dsikk 發表於 2011-5-17 18:56:18 | 只看該作者
btw 4g6 係唔係出左好耐?
lummbee 發表於 2011-5-17 22:58:27 | 只看該作者
回復 Dsikk 的帖子

4G6係早期出品,個尾gyro麻麻地,除非你操控同調機都有番咁上下功力,否則唔係你玩佢,係佢玩你.
V120D05行尾皮帶,呢部機比較少人玩,零件無咁普及係一個大問題.
 樓主| Dsikk 發表於 2011-5-17 23:34:38 | 只看該作者
4g6s? 4g6 改良版?
 樓主| Dsikk 發表於 2011-5-17 23:36:18 | 只看該作者
回復 lummbee 的帖子

不過我係現x 睇過,v120d02 對比 05好似輕巧d
kenlau 發表於 2011-5-19 13:39:56 | 只看該作者
一個字(貴),唔好炒,新款炒左無零件,好掃興!
lummbee 發表於 2011-5-19 19:50:24 | 只看該作者
回復 Dsikk 的帖子

4g6s係加o左三軸輔助o既4g6,我頗欣賞4g6s o既三軸,不過個接收唔可調較油門曲線,又無cut油功能,個尾gyro又無乜大改良,所以整體算係失敗之作(個人意見).
V120D02算係4g6S改良版再加flybarless,但係個三軸又唔一樣,對於新手來講算係易上手,不過飛得熟D又會覺得怪怪地,佢優勝在機架同4g6一樣,零件易買,加上flybarless個旋翼頭無4g6咁易撞壞,所以普遍受玩家接受,不過而家D02加o左價,而D05同M120D01可能少人買引致個價好似唔係咁貴,所以覺得買D02又好似好唔抵.
 樓主| Dsikk 發表於 2011-5-19 21:07:12 | 只看該作者
D02 只比D01 貴200 左右(around$1600??)跟2603,3D,個人覺ok,相同價位有冇其他3D機種?v120嘅size或以下