RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ka0206
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del................

COLT仔 發表於 2011-4-23 00:03:31 | 只看該作者
玩車係咁嫁la~~
不停買野,不能自拔...
我架雖然玩左2,3次,但都改左好多野.
買定底板同油箱,祝你好運
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-23 00:46:08 | 只看該作者

買野就預左...但成日左一件買右一件買..雖則唔貴....但總覺得買下買下好唔爽....唔同我買鏡,,,,一獲碌一皮....枝鏡即刻比到無限驚喜....
joengai625 發表於 2011-4-23 01:31:44 | 只看該作者
我剛剛係個車袋搵到D舊車parts睇下有冇興趣

http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
raptor622 發表於 2011-4-23 13:05:24 | 只看該作者
給多一些時間落架油車就一定得!
Andrewkwan 發表於 2011-4-27 16:04:38 | 只看該作者
ka0206 發表於 2011-4-23 00:46
買野就預左...但成日左一件買右一件買..雖則唔貴....但總覺得買下買下好唔爽....唔同我買鏡,,,,一獲碌一皮 ...

如果諗住碌一皮野....就吾應該買FW 06 啦.
去模型 Shop 一次過豪出去,應該會比到你要Feeling ....
現在已有了部份野,去RC shop 問下人,你總須要什麼才能達到你的要求好過啦.
可能都要洗多2-3 K .
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:14:32 | 只看該作者

話說今日發花癲...落左D無咁平既石路始試下點SET好部車啦....
首先...有時一開始比油起步好勁揪...但之後無力??.較大D主油針好似無乜用...要較小油針...但又易搞到死火.....

然後玩左成粒鐘......部車開始戰績出現....想問下而家FW06仲有無零件買...

因為而家前後呔收晒皮,,,崩巴...個綿   .......無咁忽....加上夾住崩巴個舊膠..磨到簿晒...仲有幾粒纙C有無得買....因為都有幾粒咬左.........呢D而家仲有無得換呢.........

最後....想換埋枝控....而家比較想換MT4..因睇過POST GT3B一般...雖則平,..但始終接收做工方面麻麻...同咁個接收係咪連埋一齊...同埋係咪可以改用5000MHA既電....因為今日個原廠雞控好快無電
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:15:29 | 只看該作者
Andrewkwan 發表於 2011-4-27 16:04
如果諗住碌一皮野....就吾應該買FW 06 啦.
去模型 Shop 一次過豪出去,應該會比到你要Feeling ....
現在 ...

等我玩爛呢部車應該上部勁野...而家學下野先.....
jimmy2662 發表於 2011-5-2 21:20:14 | 只看該作者

油車--->麻煩

set engine既時間都用左1/3缸油

本人用FW-O6
有D後悔買左

FW06都幾貴

清洗麻煩, 好污遭, 一滴滴油, 又癡埋曬D dust

又刮傷底盤(傷心)

錢坑~

同價可買不錯既電車(非入門)
 樓主| ka0206 發表於 2011-5-2 21:29:57 | 只看該作者
jimmy2662 發表於 2011-5-2 21:20
油車--->麻煩

set engine既時間都用左1/3缸油

同意....個時岩岩想買問意見...有師兄都叫我玩電車先...而且唔似油車SET乜SET乜...
但我一意孤行...所以某程度都幾後悔..但始終油車D呯呯聲電車又比唔到我....
而家我部車落街玩左次...都搞到7勞8傷...因為要搵D少人既地方去比較爛地玩唉....
如果電車我可以落籃球場玩...又唔會騷擾人