RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ka0206
打印 上一主題 下一主題
收起左側

del................

Allan007 發表於 2011-4-20 21:31:01 | 只看該作者
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 21:55:52 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-4-20 21:31
應該玩齊兩樣,我籠底重有部沙皮豬,好想的起心肝同佢翻生。

咩黎架....不過我而家極衝動玩電....個死人手拉engine 拉到損左4隻手指.....
Allan007 發表於 2011-4-20 22:35:53 | 只看該作者
ka0206 發表於 2011-4-20 21:55
咩黎架....不過我而家極衝動玩電....個死人手拉engine 拉到損左4隻手指.....

http://www.hpieurope.com/savagelineup.php?lang=en

它們都是沙皮豬!
calokboy 發表於 2011-4-20 22:43:41 | 只看該作者

黎呢到玩,我地两飯都玩齊,甚至飄栘都有c兄玩
http://bbs.rc-evo.com/forum.php? ... &extra=page%3D1
cpkd 發表於 2011-4-20 23:01:28 | 只看該作者
其實我覺得係油針未較好.
全原裝的話,只要各方面都Set好.唔使改都OK好跑.
sdan321 發表於 2011-4-20 23:21:19 | 只看該作者
回復 ka0206 的帖子

部引擎如果己經上足夠油嘅話,油針正確,冇死油積存在內,基本上只要大力快速一拉到底.就己經着咗車,好雞想像拉損手指嘅情况,重耍係4隻手指
但請注意;火咀夠光亮否?及 火咀電夠電否?
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 23:29:47 | 只看該作者
sdan321 發表於 2011-4-20 23:21

部引擎如果己經上足夠油嘅話,油針正確,冇死油積存在內,基本上只要大力快速一拉到 ...

部引擎如果己經上足夠油嘅話,油針正確,冇死油積存在內,基本上只要大力快速一拉到 <<巳經OK

損手指岩岩個時係有D亂黎 係咁chok

但頭先玩左4分1油之後...放埋一兩邊......跟手再撻車唔知做乜勁難撻著....之後發覺飛輪好唔順...
然後我成個engine拆晒咁濟發覺枝....連動桿<??火咀下個枝野轉圈個枝......到有D位好卡...咁呢D係咪未磨合好....

講到有D亂 希望你睇得明
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-20 23:31:49 | 只看該作者
Allan007 發表於 2011-4-20 22:35
http://www.hpieurope.com/savagelineup.php?lang=en

它們都是沙皮豬!

哦.......咁我比較想玩下巴士 拖頭個D...不過我見個D好多都一手一腳去搞...太複雜了
joengai625 發表於 2011-4-21 00:09:43 | 只看該作者

我之前部FW-05放棄手拉改用電...
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 00:16:11 | 只看該作者
joengai625 發表於 2011-4-21 00:09
我之前部FW-05放棄手拉改用電...

我未買之前都覺得油車又快又爽...但玩左幾日發覺起煩,...首先 TUNE 野唔講呀....香港無乜地方玩,,,又無理由去個D 專用場玩...對我黎講又遠,,,,同埋D聲真係好嘈...夜晚  想玩都難...不過我都會玩熟左先再轉電車
joengai625 發表於 2011-4-21 00:24:50 | 只看該作者
ka0206 發表於 2011-4-21 00:16
我未買之前都覺得油車又快又爽...但玩左幾日發覺起煩,...首先 TUNE 野唔講呀....香港無乜地方玩,,,又無理 ...

油車真係去落跑道先發揮到部車既極致

我雖然會玩電就係一定唔會放棄玩油,鬥快始終都用油爽D

電車都係拎黎操下手車同玩甩尾
sdan321 發表於 2011-4-21 00:55:12 | 只看該作者

火咀下個枝野轉圈個枝(叫雞肶)到有D位好卡<<<<<<正常,有油在氣缸黏扶著,此引擎本身用怎樣特別磨言嘅..粗野嚟
放埋一兩邊......跟手再撻車、唔知做乜勁難撻著<<<<<<短時問還可以(5-10分鐘,敕長時問啲油就會因各種原因溜走了,婆再上返啲油.正常啵....再講;火咀一定要夠猛 電一定要夠''行''
    其實無論電或油車,你在街上漫無目的地去玩,玩玩下,你就會覺悶,慢慢地失去樂趣,因你唔知部車真正有幾快/慢,甚麽叫轉彎,一/二波點用,油壓點用,點調較各種切定,以上種種...你在街上玩.你唔會識.明嗎?
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 00:57:52 | 只看該作者
sdan321 發表於 2011-4-21 00:55

火咀下個枝野轉圈個枝(叫雞肶)到有D位好卡

多謝解答...話說部06 係雙速...咁係呆去到某個速度 會自己轉2檔
sdan321 發表於 2011-4-21 01:03:05 | 只看該作者

去個D 專用場玩...對我黎講又遠,,,
玩  ,,,係人生中最開心之其中一件事,玩都懶的話.無咩好講
本人住港島一角,都會去粉嶺及元朗段嘅車場放車,香港交通己經好好好方便啊.版友
sdan321 發表於 2011-4-21 01:06:25 | 只看該作者
其實   灣仔橋底  都可以,免費嘅.新手可一試
joengai625 發表於 2011-4-21 01:11:26 | 只看該作者
sdan321 發表於 2011-4-21 01:06
其實   灣仔橋底  都可以,免費嘅.新手可一試

要買專用呔.......

PYC都算係近市區既場

不過我係去ACO only
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 01:12:46 | 只看該作者
sdan321 發表於 2011-4-21 01:03

去個D 專用場玩...對我黎講又遠,,,

其實我都想去車場見識見識,,,但遲D先同搵下有無Ching順便教下我....不過呢星期我要閉關馴服部車仔先
 樓主| ka0206 發表於 2011-4-21 01:17:01 | 只看該作者
joengai625 發表於 2011-4-21 01:11
要買專用呔.......

PYC都算係近市區既場

....而家以我覺得首要 係換左個控..因為我知用原裝控同接收好易撞頻..一陣失控實炒飛??..所以有無經濟實惠推介...
同埋2.4係咪變左主流了
DicksonGlacier 發表於 2011-4-21 07:39:49 | 只看該作者

大陸仔$300 攪掂, 三和mt-4 啦 可以set好多野重可 睇埋溫度同轉數都係$13xx底用
DicksonGlacier 發表於 2011-4-21 07:42:38 | 只看該作者

主流的確係2.4G 但我見不少師兄都用緊FM。我自己大陸控2.4咋
多口問句師兄架車SET成點?