RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1823|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Walkera 控一問

surviver 發表於 2011-3-28 21:52:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟找回很久之前買的WALKERA電直控, 想問問各位CHING.........
1. 果個好似PS2咁既圓型頭係咪要來插電腦玩SIM的??
2. 如果係, 咁可以用到邊隻SIM呢, 小弟見到有CHING話有隻叫REFLEX好用, 咁可以在那裏買呢??
3. 而紅色果D DIP SWITCH有咩用KA??
chacha 發表於 2011-3-28 22:38:10 | 只看該作者

試吓深水涉鴨寮街肥仔問吓? 飞行模拟器好似只用得呢個http://www.twf-sz.com/downloadsfront.do?method=picker&flag=all&id=670cf2b8-e639-4464-9be4-3e7abdded40b&fileId=ed590c9b-c219-44d5-97f3-d22545079908試吓哪.
tc3driver 發表於 2011-3-28 22:41:26 | 只看該作者
 樓主| surviver 發表於 2011-3-28 22:45:22 | 只看該作者
Ching, 是不是炸大腸向西九前少少孖模型街檔右手邊果間?
bike 發表於 2011-3-29 00:26:19 | 只看該作者

師兄你個控可能用唔到 sim,我有個華記六通同你個差唔多,都用唔到。
個人意見,鳳凰最好玩。
check pm
chacha 發表於 2011-3-29 07:13:50 | 只看該作者
回復 4# surviver

YES
bike 發表於 2011-3-29 09:21:11 | 只看該作者
Ching, 是不是炸大腸向西九前少少孖模型街檔右手邊果間?
surviver 發表於 2011-3-28 22:45

師兄如果夾到時間,最好放工18:30係MTR,你帶個控同電,我帶部 nb 同線,你插一插即時知道得唔得,有需要可以 PM 小弟。
highbeing 發表於 2011-3-29 11:38:39 | 只看該作者

依個控我都有, 係好多年前的古董, PS2果個圓形頭, 我試過好多解密狗同SIM都唔SUPPORT WALKERA控, 你唔駛浪費時間.

紅字排DIP SWITCH你可以去WALKERA個WEBSITE DOWNLOAD 舊的MODEL MANUAL黎看下, e.g. walkera 52.
 樓主| surviver 發表於 2011-3-29 12:42:47 | 只看該作者
回復 7# bike

Thanks, 但係睇來都係要買過個新的!!

回復 8# highbeing

多謝師兄指教, 我可以唔洗諗, 買過個新既算..
 樓主| surviver 發表於 2011-3-29 23:05:41 | 只看該作者
小弟在yahoo見到有個sim+發射叫art-tech,想問下ching們這個sim好用嗎?
bike 發表於 2011-3-29 23:12:44 | 只看該作者
師兄果隻只係四通,重要用 FM,又唔知跟邊款 SIM,除非唔洗錢 ....
玩 SIM 最好用鳳凰
highbeing 發表於 2011-3-30 10:53:01 | 只看該作者
回復 10# surviver

百三蚊樓下ok la, 純粹練下手勢, 不過先搞清楚左手定右手油門.

如果再玩further d, 鳳凰(sim)是最好的.