RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1527|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買戶外機玩,請問各師兄有無介紹??

kilykilyk 發表於 2011-3-26 23:56:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想買大機玩,請問係咪要自己砌架??但一啲都唔識點玩,又未砌過,請問KDS 450SV 好唔好??
有無其他機款好介紹??KDS 450SV 係咪一套買番嚟啲零件就齊哂架??定係要買續樣零件買架??

喺邊買先唔會比人呃??唔該各位師兄幫幫忙,感謝!
po8082po 發表於 2011-3-27 00:22:15 | 只看該作者
沒玩過,請不要由450開始,嚴重警告非常之危險.你可以先玩模擬器,到討論區找多點資料,對日後上450會好大幫助.
 樓主| kilykilyk 發表於 2011-3-27 01:44:07 | 只看該作者

請問模擬器喺邊可以買到,而價錢又合理??thanks!
啊甘 發表於 2011-3-27 10:41:15 | 只看該作者
450控唔掂..會死人的模擬器kwk  現代有
joecheung 發表於 2011-3-27 15:21:41 | 只看該作者
回復 1# kilykilyk

吾想比人呃嘅,就先去聚會睇下大多數師兄飛乜野機,又知道邊間黑店,可以成班人一齊玩仲好。
kenl 發表於 2011-3-27 16:30:11 | 只看該作者
最好有識玩機友帶飛什至串師父線教你玩,450其實唔錯,老翻正廠都冇所謂,控就唔好太差尢其祖國貨,最好選多人用及大牌了 f j s 呢D
g679654 發表於 2011-3-27 16:43:50 | 只看該作者
可以的話,先玩sim;知道方向後,有興趣,就玩雙槳機,再來就玩 4ch fixed pitch機;我想玩到這裡,大慨知自己想玩3D or遊機河(好似我只會遊機河);Ching 可以參考參考!
 樓主| kilykilyk 發表於 2011-3-28 14:57:29 | 只看該作者
最好有識玩機友帶飛什至串師父線教你玩,450其實唔錯,老翻正廠都冇所謂,控就唔好太差尢其祖國貨,最好選多人用 ...
kenl 發表於 2011-3-27 16:30

可否提供幾個大牌子名比我??thanks!
 樓主| kilykilyk 發表於 2011-3-28 14:59:09 | 只看該作者
可以的話,先玩sim;知道方向後,有興趣,就玩雙槳機,再來就玩 4ch fixed pitch機;我想玩到這裡,大慨知自 ...
g679654 發表於 2011-3-27 16:43

我已玩過細雙槳機,現在想買架大機玩吓,唔知買邊款先啱...
kenl 發表於 2011-3-28 17:01:39 | 只看該作者
可否提供幾個大牌子名比我??thanks!
kilykilyk 發表於 2011-3-28 14:57

睇吓你預投資幾多錢先,機就要拓450sport 套餐26xx左右,或老番機450約一千另配電子野,加埋都過二千,另控問我就一定叫你買futaba老牌可靠,較貴,7ch以上,千多至萬多都有,建議新控t8fg super 2千尾,仲有電池义機,平平地祖國貨一千左右,計落都要成7k至得
g679654 發表於 2011-3-28 22:10:06 | 只看該作者
回復 9# kilykilyk
hovering ok嗎?若OK,可試試Align 450 pro or 祖國 450Pro兩種都可以,因我自己都玩此種,parts易買台灣、祖國共用,可以玩3S/6S電都得,無flybar又得(我玩無flybar);gyro一定要好口碑,唔好買平貨,花時間在set機又飛唔到。四面hovering ok,跟住學打6字、打圓圈…
po8082po 發表於 2011-3-30 12:06:41 | 只看該作者
450sport會好過pro易維修d,其實平有平飛,貴有貴玩,本人覺得新手不易買太貴,吵機多,現在大陸出的產品也不錯,外國很多都有賣中國航模,本人也有玩國產450機,覺得這些價錢已算不錯,亦一直在改進.至於大陸控,我用國產TDF,2年還沒失控過,不過如果想著會一直玩下去,最好8ch,經濟型:華記的2801pro是一個好選擇.不過維修要寄回廠.