RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3344|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F104 SHIMIZU RACING 呔

cyberkohk 發表於 2011-1-28 12:14:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
F104 SHIMIZU RACING 呔 , 今天已經收貨 .
價錢比星星平 , 而且有R3-S真不錯, 有興趣可留言我買多了幾套.
RANKS 發表於 2011-1-28 12:31:46 | 只看該作者
RUBBER TIRE USE FORM RIMS?
 樓主| cyberkohk 發表於 2011-1-28 12:33:46 | 只看該作者
星星 FORM RIMS
ilove-benz 發表於 2011-1-28 12:43:23 | 只看該作者
ching
邊度買?
有後呔和呤賣嗎?
andyQQ 發表於 2011-1-28 12:45:02 | 只看該作者
How much??
e22 發表於 2011-1-28 13:03:44 | 只看該作者
請問cyberkohk  C Hing原廠103呤可唔可以用呢D呔?
 樓主| cyberkohk 發表於 2011-1-28 13:19:48 | 只看該作者
FOR F104 一套F $69 R $79 軨$45= $193
我可代買
ilove-benz 發表於 2011-1-28 13:29:34 | 只看該作者
回復 7# cyberkohk

軨$45
有前有後?
ilove-benz 發表於 2011-1-28 13:30:47 | 只看該作者
回復 7# cyberkohk

F $69 R $79
有分軟硬?
 樓主| cyberkohk 發表於 2011-1-28 13:34:32 | 只看該作者
已經是全套FH RS
Marco明 發表於 2011-1-28 13:47:57 | 只看該作者

唔得.....呢隻呔只係可以用到f104既foam呔wheel.....仲要唔係隻隻牌子既foam wheel都得,有d牌子既foam wheel係闊d
孖星原裝同TRG都得.....我就用緊TRG因為靚仔d
而家新果d compound平左好多.....抵玩....以前太貴了
e22 發表於 2011-1-28 13:52:19 | 只看該作者
即係F103要換 compound 要畏買過D呔呤?
Marco明 發表於 2011-1-28 14:00:23 | 只看該作者
即係F103要換 compound 要畏買過D呔呤?
e22 發表於 2011-1-28 13:52

佢都有出比f103.....用原裝f103既foam wheel
不過compound選擇就比f104少d
http://www.rcmart.com/catalog/ta ... anufacturers_id=277
e22 發表於 2011-1-28 14:33:54 | 只看該作者
多謝 Marco明 C Hing指教~

但我唔係好識係rcmart買野,唔g點操作~
ilove-benz 發表於 2011-1-28 14:47:45 | 只看該作者
回復 13# Marco明

http://www.rcmart.com/catalog/ta ... anufacturers_id=277

ching 買邊隻型號啱D ?有平有貴, 貴=軟?
Marco明 發表於 2011-1-28 15:06:24 | 只看該作者
回復  Marco明

ching 買邊隻型號啱D ?有平有貴, 貴=軟?
ilove-benz 發表於 2011-1-28 14:47

呢隻牌子最衰就係呢樣......佢係唔會寫硬定軟......
聽返黎no.越大就越硬.....但係大no.既f3-s同r3-s又係軟.....f3同r3都係新compound.....所以係平d既.....我就用緊尾r3-s / 頭舊 soft compound..........幾好跑.....但新compound感覺上無舊compound咁耐用
你見到貴果d應該都係舊compound.....成百蚊對的.....唔抵玩
其實ride既呔都好好跑......不過要用佢專用既wheels......ride rear super soft係仲咬過r3-s.....不過貴d(但耐用過r3-s)
Marco明 發表於 2011-1-28 15:08:44 | 只看該作者
多謝 Marco明 C Hing指教~

但我唔係好識係rcmart買野,唔g點操作~
e22 發表於 2011-1-28 14:33

好間單咋喎~~~
開戶口 -> login -> 揀野 -> confirm order -> 揀cash local pick up -> 抄底order# -> office hour打電話去講幾時拎 -> 去到講order#比$拎貨走人
herbert1 發表於 2011-1-28 15:21:48 | 只看該作者
呢隻牌子最衰就係呢樣......佢係唔會寫硬定軟......
聽返黎no.越大就越硬.....但係大no.既f3-s同r3-s又係 ...
Marco明 發表於 2011-1-28 15:06

我見F103果隻仲有隻叫R1

即係話R3s軟過R3 , F3s軟過F3??     最抵死既係買包tire跟張類似說明書既紙,不過全部日文唔知up乜...
Marco明 發表於 2011-1-28 15:36:38 | 只看該作者
我見F103果隻仲有隻叫R1

即係話R3s軟過R3 , F3s軟過F3??     最抵死既係買包tire跟張類似說 ...
herbert1 發表於 2011-1-28 15:21

yes.....正常f3係硬野黎.....f3-s就係軟野
e22 發表於 2011-1-28 17:40:05 | 只看該作者
等我學下先,唔該Marco明 C Hing~