RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kiev
打印 上一主題 下一主題
收起左側

v 溫 rrr 油改電

樓主| kiev 發表於 2010-12-27 23:42:48 | 只看該作者
其實係有兩部 rrr 改電 ... 一架係大 power 原裝版一架係 550 級摩打偷輕版 ... 所以要慢慢試! 唯一試左既 ... 就係部 S3 好不小心碰斷部左 mi4-lp 頭 A 臂 ...
 樓主| kiev 發表於 2010-12-27 23:48:55 | 只看該作者
dick8746 發表於 2010-12-28 03:03:37 | 只看該作者
其實電1/8唔係貴好多~好多人都玩得起~係比起 t3,416,貴小小~serpent966e ($4中)parts唔會貴過xray(可能玩油會)仲有o太貴~因為去得快d(2xx)~esc 機本上~~l唔貴~千幾有交易~電~貴~但只會買1排~(9xx)~~玩完再叉~~我都好期待c兄 3r電既測試~3r 玩vds~係jv玩~係一個幾好念頭~~但太貴就不如1野開部966e玩~唔洗煩~
RICHOME2 發表於 2010-12-28 09:51:37 | 只看該作者
其實電1/8唔係貴好多~好多人都玩得起~係比起 t3,416,貴小小~serpent966e ($4中)parts唔會貴過xray(可能玩油 ...
dick8746 發表於 2010-12-28 03:03

Ching 你用什麼型號motor and servo?
dick8746 發表於 2010-12-28 12:33:47 | 只看該作者
我有兩套~~1.LRP spx8 連2500KV MOTOR 2.HOBBYWING 150A+2250KVMOTOR
servo用 三和WRX
RICHOME2 發表於 2010-12-28 15:59:20 | 只看該作者
我有兩套~~1.LRP spx8 連2500KV MOTOR 2.HOBBYWING 150A+2250KVMOTOR
servo用 三和WRX
dick8746 發表於 2010-12-28 12:33

ching 你的設定 2500KV 快定 2250KV 快????
清清 發表於 2010-12-28 16:29:23 | 只看該作者
嘩嘩嘩80kph點解會有快嫁(相比之下,應該快好幾倍有多)
jack_so 發表於 2010-12-25 21:17
比TT01更粗玩(價錢更合適嗎)
jack_so 發表於 2010-12-25 21:49
玩得起這款車的人真係爽(高級享壽);P
jack_so 發表於 2010-12-27 17:38

積蘇師兄小弟睇晒成個post都唔知有咩咁好笑?定師兄響度呃post自我(享壽)緊?
mr.a 發表於 2010-12-28 16:46:12 | 只看該作者
有無改輪距?
dick8746 發表於 2010-12-28 16:53:45 | 只看該作者
回復 29# RICHOME2

一定2500kv快~但玩lrp要小心chick住溫度~有c兄玩幾分鐘就死o左motor~hobbywing有度好~就係唔熱~~150a~2250kv 係jv玩夠晒~~
 樓主| kiev 發表於 2010-12-28 19:43:52 | 只看該作者
回復  RICHOME2

一定2500kv快~但玩lrp要小心chick住溫度~有c兄玩幾分鐘就死o左motor~hobbywing有度好~就 ...
dick8746 發表於 2010-12-28 16:53

lrp 摩打火數大但係扭力無好盈 4-pole 咁好 ... 要有感可以留意 tekin ... 無感就 mmm 或者 leopard 都可 ... 就算最雞既 FSD 只要唔狂谷都無事 !
dick8746 發表於 2010-12-28 21:24:05 | 只看該作者
回復 33# kiev

c兄講得冇錯~tekin係一個唔錯既選擇~要留意motor長度~因為比較長身~966e裝上去要+界子係條炭千吧度
lazzycat 發表於 2011-1-3 14:09:46 | 只看該作者
幾時有片睇呀?
 樓主| kiev 發表於 2011-1-4 22:07:03 | 只看該作者

玩左幾日未認真去試 ...

基本上部 s3 過灣係中級車表現 ... 直路係頂級車表現 ... 同其它 touring 碰撞係坦克車表現 ... 元誕 @ JV ... 220 車殼 + 42度呔 。
IBM 發表於 2011-1-4 22:45:59 | 只看該作者
可惜元旦要陪家人無落 JV, 睇唔到你部傑作

ching 幾時會再去
lazzycat 發表於 2011-1-5 02:01:19 | 只看該作者
ching 幾時會再去, 有意去參觀下