RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5187|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想問幾個XRAY NT1問題^^??

lokmanman 發表於 2010-11-8 23:39:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今日行過廣華街想買架油車玩,我見CHING話NT1好,就入去間專賣油車嘅鋪頭問下"應該係(紅星)",入到去見到我想要NT1,但係原來有普通版同比賽版,跟住問下個哥哥仔幾錢,普通版$3500乜都未包!!包哂要$8000大元~~
1.想問下咁多位CHING係咪要咁貴架??
2.我係未玩過油車,想接觸下油車,有冇D平D嘅選擇"我問過KYOSHO都要6K咁上下"
3.其實我見個FRIEND買咗架RTR Savage X 4.6都係4千至5千銀,平地車有冇4千咁上下包哂??
joman 發表於 2010-11-9 00:02:08 | 只看該作者
真係要咁貴架.....
威威 發表於 2010-11-9 00:07:49 | 只看該作者
差唔多啦,再買齊埋工具撻箱車呔等等.....要過萬呀
你唔好忙記你講緊架基地本上升都幾好既車,唔係流架.
 樓主| lokmanman 發表於 2010-11-9 00:28:57 | 只看該作者
咁如果fw06會唔會適合我多D呀??
一SET要幾錢呀??
sdan321 發表於 2010-11-9 01:50:00 | 只看該作者
fw06 $1800左石
stanley_wwy 發表於 2010-11-9 08:28:10 | 只看該作者

佢係咪講緊2010 edition 同 world champ edition 呀?

2010 edition 夠晒玩, world champ edition 跟o既option 有冇需要就見仁見智啦...

不過冇記錯都係 $3xxx 同 $4xxx o既分別.....冇去到$8000 喎....

佢係咪講緊計埋 remote, starter, 火咀電等幫你執一套呀?

攪清楚價錢包d咩喎...
阿虫 發表於 2010-11-9 09:09:13 | 只看該作者

仲要加接收, servo x 2, engine, 批, 車殼, 胎, 軨同電, 真係要8k嫁

ps. 我佑你唔會話比我知買架NT-1用3003 servo + 500舊水手拉engine掛
mtaristo 發表於 2010-11-9 13:36:22 | 只看該作者
今日行過廣華街想買架油車玩,我見CHING話NT1好,就入去間專賣油車嘅鋪頭問下"應該係(紅星)",入到去見到 ...
lokmanman 發表於 2010-11-8 23:39

紅星的$8000報價好正路因為HK$3500 NT1净車吾係RTR, 你仲要買:
.12引擎 x 1 ($2XXX to 3XXX
排氣管 × 1 ($3XX to 7XX)
接收 x 1 ($5XX to 7XX)
servo x 2 ($5XX to 8 XX) x 2
撻箱 x 1 ($3XX to 5XX)
車殼 x 1 ($1XX)
車胎 x 1 ($1XX)
火咀電 x 1 ($1XX)
接收電 x 1 ($1XX)
火咀key x 1 ($1XX)
fuel ($1XX)
fuel bottle $$$............................................

玩RC豐儉由人, 負擔自己考慮  

....
DicksonGlacier 發表於 2010-11-28 23:55:18 | 只看該作者
回復 1# lokmanman

會唔會考慮下台仔車?
louisck2003 發表於 2010-11-29 00:27:54 | 只看該作者
fw06 係球場放下冇所為..
改佢貴過買3r 我唔知 我黑 定手臭
未玩過 先爆油缸 玩左個幾月燒SERVO 先轉灣果隻后 油門
塊底扳好似薯片咁
副ENGINE 係快不過......漏油漏到....
而家重要爆埋 ENGINE 冇得玩
DicksonGlacier 發表於 2010-11-29 00:40:38 | 只看該作者
回復 10# louisck2003

真係好黑喎!
Andrewkwan 發表於 2010-11-29 14:47:06 | 只看該作者
回復 2# joman

有撞擊測試 ........堅.........,但系 D part"s same as >>>>>
kenny_Chui 發表於 2010-11-29 17:46:19 | 只看該作者
師兄, 玩車唔一定要新,可以買架二手......
kkmaxrich 發表於 2010-12-25 22:15:26 | 只看該作者
各位師兄,我也是新手一名,我看到你的询間有一些感想跟各位師兄分享一下,我第一次經過中古店480元買了一台舊車;我
以為差遙控,我就攞去kws配野,入去每間店問都是一个答案都是一樣,你架車啲O件冇得配架,無謂浪費錢,聽到後火都泥,馬上上網
研究及在淘宝找配件,不合用差少少就在大陛找人車過,結果現在有一点点心得,我奉勸各位訢手,要玩就買立圾來改;開水变雞湯才有成就感.
tonykhtsang 發表於 2010-12-27 18:54:15 | 只看該作者
我的意見是無論你用一萬或五千,最重要是有人教你玩。
kcchan 發表於 2010-12-27 19:19:24 | 只看該作者
Rc (rc car or rc heli) is basically a luxurious hobby. Reasonable amount of expenditure is required for decent performance.
ul8000kbs 發表於 2010-12-27 23:00:32 | 只看該作者
買架二手serpent好似仲有so.......3幾千就有得玩又唔怕佢散~(我架二手impact 2玩左幾年都冇野爛過野,只係換過一次啤呤同副計大執左一次咁大把)
tekin708 發表於 2010-12-28 17:22:01 | 只看該作者
may be over 8k if buy NT1
cytnet 發表於 2011-1-4 19:45:14 | 只看該作者
玩車幾千銀唔係咩大數目
你買架平車番黎要改呢樣要改果樣仲浪費錢
唔好想咁多喇NT1啦
早買早享受遲買貴幾舊
wilchancf 發表於 2011-1-5 22:44:34 | 只看該作者
if u a beginner, i will sugest u buy a 2nd hand and try to play it, cuz u don't know r u sure u really like to play it or not....
if 2nd hand, u only pay around less than $4000 include everything and also u can sell it out away if u don't like it.