RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3068|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

450機??

flashen 發表於 2010-9-26 21:49:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩左半年cb100同4#6, 行線基本上無問題
想升級挑戰450機, 以下有幾個心水, 各位ching, 有咩好提意?
1. Tarot 450 Sport (parts 夠平,多人玩, 二手放售都ok)
2. CopteX 450 (外國討論區都有提及, 應該唔會好差, 但個canopy 勁樣衰囉)
3. Atomic 6010 Sport (聽講唔錯, 售後服務都幾足下, 但唔太出名,二手放售有難道)
4. 原廠Trex 450 Sport (原廠機, 二手放售都有返咁上下. 但好以除個gyro幾好, 其它原廠電子野如, esc, servo, motor 都唔係好得).
5. Beam E4 (質料實正, 評價都唔錯)
Tam 發表於 2010-9-27 01:40:56 | 只看該作者
Trex 450 PRO Super combo.原裝都可以玩3D CUP機.
SJ 發表於 2010-9-27 08:01:16 | 只看該作者
只要你有技術及懂setting, 架架機都可以飛3D........Trex 450 PRO Super combo 電子設備只是一般(除了個Gyro)
SJ 發表於 2010-9-27 08:04:00 | 只看該作者
樓主其實會用幾多錢玩450機呢? 因電子設備價格可以相差十分遠
 樓主| flashen 發表於 2010-9-27 10:49:59 | 只看該作者
機, 控連所有電子野 4-5k左右, ching有無咩好提議呢?

回復 4# SJ
oolong 發表於 2010-9-27 12:35:04 | 只看該作者

Beam E4  or Atomic 6010 Sport +futaba 8FG2.4

我玩緊Atomic 6010 Sport +T- REX 450pro+futaba 10c
 樓主| flashen 發表於 2010-9-27 13:51:46 | 只看該作者
回復 6# oolong

Ching, futaba 8FG2好唔好用? 平d 如 JR DSX7 or 2801 pro, 用唔用得過?
oolong 發表於 2010-9-27 17:22:11 | 只看該作者

回復 7# flashen

futaba 8FG  $3000左右都好多人用, 不過我未用過
     JR DSX7 $ 1900左右都玩得過, 跟3隻舵機
    2801 pro我冇信心=.=
SJ 發表於 2010-9-27 17:29:40 | 只看該作者
$5000資金我建議如下:

1) Align 450 Sport super combo 約$2600 (parts 平, 週圍到買的到), 其實買Tarot機其全部電子設備都唔平
2) JR DSX7 約$1800
3) 餘$600就買電同差機
 樓主| flashen 發表於 2010-9-27 22:13:39 | 只看該作者
回復 6# oolong
Ching, Atomic 6010 Sport 玩得過嗎? 你用咩gyro?
joecheung 發表於 2010-9-27 23:34:24 | 只看該作者
新玩450機,無技術又唔識set機,請先去聚會了解多d,了解完先好買機,大多數師兄們都肯分享心得,亦有少數會搵笨實。
oolong 發表於 2010-9-28 09:14:41 | 只看該作者
回復 10# flashen

pg 800
MATHEWCAT 發表於 2010-9-28 09:25:36 | 只看該作者
Gp780好好set
 樓主| flashen 發表於 2010-9-28 10:31:09 | 只看該作者
Ching 覺得Gp780 同 pg800 邊隻好d?
pg800好似要用卡做setting, 張卡係咪買埋個gyro跟埋?
oolong 發表於 2010-9-28 11:23:47 | 只看該作者
pg800張setting卡要另買,如果買機比人裝同set就唔駛買啦
Align 450 pro是跟Gp780
Align 450 Sport 好似係跟Gp750

個人覺得順序GP780>>>PG800>>>GP750
oolong 發表於 2010-9-28 11:25:18 | 只看該作者
但450 Sport super combo 26XX
450 pro super combo 32xx
 樓主| flashen 發表於 2010-9-28 11:40:21 | 只看該作者
回復 16# oolong

Thanks Ching!!
依家考慮緊 Atomic 6010 Pro (GP780), JR - DSX7.
oolong 發表於 2010-9-28 12:13:37 | 只看該作者

GP780是亞拓gyro單買比較貴不如買二手
     Atomic 6010 Pro 你係咪搵亞拔?
 樓主| flashen 發表於 2010-9-28 12:43:30 | 只看該作者
回復 18# oolong
係呀, 都係亞拔先有 Atomic 6010 Pro, 依家combo 可以跟 GP780, 一樣價錢!
 樓主| flashen 發表於 2010-9-30 22:18:03 | 只看該作者
搖控用咩好呢?? ching 有無咩好提意, 平平地咁啦, 又唔好太cheap..... 有咩好呢...