RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ANGELZ
打印 上一主題 下一主題
收起左側

1/5機車 (真是受不了 雷虎原廠油機車的結構)

beebee 發表於 2006-5-17 23:13:39 | 只看該作者
有咁大特權??......哈哈...
minimini 發表於 2006-5-17 23:34:20 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-5-17 23:13 發表
有咁大特權??......哈哈...

唔係咩呀 !!........
beebee 發表於 2006-5-18 00:10:29 | 只看該作者
哈哈....."華dee會"唔通係"黑x會".....大晒!!......哈哈
minimini 發表於 2006-5-18 00:20:18 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-5-18 00:10 發表
哈哈....."華dee會"唔通係"黑x會".....大晒!!......哈哈

社會各界都應該 "頂" 力支持呢支充滿熱誠嘅 "科研小隊" 嘛........wahaha.......
beebee 發表於 2006-5-18 01:04:43 | 只看該作者
睇完我熱淚盈眶果隻.....多謝你支持....哈哈
wave 發表於 2006-5-18 08:29:34 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-5-17 14:04 發表
我地問佢o既結果就係咁喇....唔好灰心住!...你可以試吓問佢,睇吓有冇機會散買倒...或者佢淨係唔買比我地呢...哈哈

遲下希望等佢賣減d貨會賣比我la!
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-5-21 18:53:56 | 只看該作者
阿偉說:
今天來了六台機車真是一台比一台快
看來下星期數量還會增加
就是不知萬板場地夜間有沒有開燈 看來也可以開一個夜光盃
讚讚讚!
感謝阿偉的相片

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我就是敗在這台時速測速機 77公里 狠狠被魏sir給幹掉 90公里

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
beebee 發表於 2006-5-22 00:21:46 | 只看該作者
正喎....謝謝相片....thx

我想問點解d雷虎未玩前要企直o既??....thx
jimjimracing 發表於 2006-5-22 13:50:25 | 只看該作者
我估係等d油流出來 易著車...
心旭旭添....有人仲用電他呀. 唔使拉..
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-5-22 18:39:37 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-5-22 00:21 發表
正喎....謝謝相片....thx

我想問點解d雷虎未玩前要企直o既??....thx

我不知道有沒有搞錯你的意思!!!!
雷虎機車 下場前 可以將車身立起 看看左右轉向有沒有平均
盡量使得servo左右轉的角度可以達到平衡
再來就是下場試跑 跑的過程 可以使用遙控器的微調 達到直線平衡
轉彎的靈敏度 與servo的角度有關 角度越大 車身傾斜越快
過大的角度 會使得轉彎的半徑會很大
參考!!!
beebee 發表於 2006-5-23 05:09:12 | 只看該作者
原帖由 ANGELZ 於 2006-5-22 18:39 發表

我不知道有沒有搞錯你的意思!!!!
雷虎機車 下場前 可以將車身立起 看看左右轉向有沒有平均
盡量使得servo左右轉的角度可以達到平衡
再來就是下場試跑 跑的過程 可以使用遙控器的微調 達到直線平衡
轉彎的靈 ...

原來係咁!多謝指點...thx
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-6-5 21:31:21 | 只看該作者

DUCATI (後雙搖臂)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
beebee 發表於 2006-6-5 21:52:09 | 只看該作者
非常正....thx
minimini 發表於 2006-6-5 22:47:06 | 只看該作者
wa....真係好鬼專業.......咁雷虎 EP 賣幾銀 ??
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-6-14 17:29:39 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
gtrgtrgtr 發表於 2006-6-14 23:28:24 | 只看該作者
ANGELZ兄,請問你可否買一點零件呢.因為hk沒有雷虎999r的零件?
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-6-15 05:49:01 | 只看該作者
原帖由 gtrgtrgtr 於 2006-6-14 23:28 發表
ANGELZ兄,請問你可否買一點零件呢.因為hk沒有雷虎999r的零件?

您最好與台灣當地的模型店購買比較有保障 運費也比較便宜
我取得零件 算一次運費 寄到香港一次運費 這不划算!!

http://www.speed-rc.com.tw/index.phtml
超速度模型
http://www.rcshop.com.tw/
吉智模型
http://tw.user.bid.yahoo.com/tw/ ... mp;u=:lksst&tp=
神童模型

問問看看 !!!!
wave 發表於 2006-6-15 08:20:02 | 只看該作者
原帖由 ANGELZ 於 2006-6-15 05:49 發表

您最好與台灣當地的模型店購買比較有保障 運費也比較便宜
我取得零件 算一次運費 寄到香港一次運費 這不划算!!

http://www.speed-rc.com.tw/index.phtml
超速度模型
[url]http://www.rcshop.c ...

Thx!
gtrgtrgtr 發表於 2006-6-15 12:05:46 | 只看該作者
thanks
 樓主| ANGELZ 發表於 2006-6-16 20:13:43 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

建議採用電房車的方式 使用焊片 電流爆發的能力會變強
試試看!! 記得 將原廠電池座 換成有半圓凹槽 當然DIY!!
焊的不好 見諒!!