RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hkopium
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[21/01/06] 漂移 Party: 再戰江湖 [完滿結束]

DC-5 發表於 2006-1-21 02:12:16 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-21 02:10 發表
十隻黃油蟹

我明日出kws買路牒,你有mud野買呀?
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-21 02:16:28 | 只看該作者
原帖由 DC-5 於 2006-1-21 02:12 發表

我明日出kws買路牒,你有mud野買呀?

太多野想買... 但老婆唔比...

唔洗啦, 我會係灣仔買架啦.
RX-7FD 發表於 2006-1-21 07:09:30 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-21 02:10 發表
我有十隻黃油蟹

If RX-7RD 兄黎到, 就共 40 隻!

你有無呀?

呀........原來今天公司要食飯呀~~真係要睇o下點搞.......有冇得早d閃先~!
Evo5 發表於 2006-1-21 10:16:41 | 只看該作者
xxxx the weather is quite bad !
So worry !!!!!!
成年冇玩.......一話我又黎就............嘆 ! 真係唔好意思.....
Jim 發表於 2006-1-21 10:47:37 | 只看該作者
except am 27.195, i still got am 29.785 and am 27.255

wow......thw weather seems quite bad wor......the hk side is really cloudy and roads are wet...
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-21 10:56:46 | 只看該作者
唔打緊, 仲有九粒鍾先到開車時間.

但萬一到 6:00pm 仲係下緊雨, 就壓後再攪啦. 免得新年流流, 大家"淋"病.

玩樂之嗎, 無相干既. 來日方長.
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-21 11:14:03 | 只看該作者
原帖由 Evo5 於 2006-1-21 10:16 發表
xxxx the weather is quite bad !
So worry !!!!!!
成年冇玩.......一話我又黎就............嘆 ! 真係唔好意思.....

唔関你事既, 老早已經知道天氣可能唔好. 摶一摶啫.

因為今個星期唔攪, 就要等新年後架啦, 兩星期後咁耐...
erikism 發表於 2006-1-21 14:05:12 | 只看該作者
觀塘法院好近我屋企,可惜我無drifting車啦.
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-21 15:37:04 | 只看該作者
天氣似乎唔係太差, 應該如期開車.

如果 6:00pm 你望見有雨, check 呢樹.
DC-5 兄有後備有頂場地係紅"Hum".
到時會公報地圖同我會 call 你.
Jim 發表於 2006-1-21 15:51:19 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-21 15:37 發表
天氣似乎唔係太差, 應該如期開車.

如果 6:00pm 你望見有雨, check 呢樹.
DC-5 兄有後備有頂場地係紅"Hum".
到時會公報地圖同我會 call 你.

good news~good news~
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-21 18:05:52 | 只看該作者
大家今晚觀塘法院見!  

記得穿多件衣服!
Evo5 發表於 2006-1-21 19:29:45 | 只看該作者
ok I BE THERE AROUND 930
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-22 01:44:17 | 只看該作者
多謝各大家捧場! 可惜路面唔多適合一部份用Yokomo Drift 呔既兄弟.

但 DC-5 用 Tamiya Drift 呔, 再加埋佢無敵既 setting, 又快又好漂, 勁呀!

另外一位兄弟 (sorry, 忘記你叫咩名) 用DIY電線膠布呔都好鬼凌勵!

Edde 兄用 Yokomo 2 仔呔練左半晚, 結果都克服到條路! 下次吹雞會早 D, 唔洗你做熊貓.

我用水喉呔就完全瓜哂...

一次好好既經驗, 可以學習唔同路面既 setting.

下次再漂都係去球場, 應該係係 4th Feb 2006 (新年後第一個 Sat). 大家可以慢慢 set 靚架車.

明日先攪條 video 片, 今晚好累... 不過地方太黑, 效果可能會唔係太好.

Evo5 兄, 我好鬼鍾意你架車. 我指真果架 Evo!!! D engine 聲一流, 洪武有力!!! 下次"dull"我行一轉感受下架 Evo 既威力啦.

亞榮死仔 (唔知你綱名, 請自己投案), 你條呔好鬼臭呀!!! 係咪要 Speedmind 鈐? 係就下次 Drift Party 交到貨.

DC-5 發表於 2006-1-22 12:13:30 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-22 01:44 發表
多謝各大家捧場! 可惜路面唔多適合一部份用Yokomo Drift 呔既兄弟.

但 DC-5 用 Tamiya Drift 呔, 再加埋佢無敵既 setting, 又快又好漂, 勁呀!

另外一位兄弟 (sorry, 忘記你叫咩名) 用DIY電線膠布呔都好 ...

hkopium兄
辛苦曬你
 樓主| hkopium 發表於 2006-1-22 14:34:15 | 只看該作者
原帖由 DC-5 於 2006-1-22 12:13 發表

hkopium兄
辛苦曬你

大家出黎一起 happy, 唔辛苦. 多謝有你 D 資深車迷教路就真.

作晚回程經過北角, 係健威花園對面見到一個 Roller 場, 平地, 好似幾好, 我老婆大人話平時好少人, 可以一試.
係七姊妹道郵局對面. 有位可以泊真車, 112 巴士可以去到, 但離開 MTR 唔近. (680 都好似得架, 亞Spawn兄同宏哥). 萬一 roller 場唔用得, 附近 (柯達商業大夏) 都仲有幾個球場可以玩.
DC-5 發表於 2006-1-22 14:37:56 | 只看該作者
我冇所謂,就貢決定
飄移之籃 發表於 2006-1-22 15:15:05 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-1-22 01:44 發表

另外一位兄弟 (sorry, 忘記你叫咩名) 用DIY電線膠布呔都好 ...

哈哈哈~我條TIRE好臭係正常架,最鬼衰係D風吹D煙去你度..................今次大意DD,下次我會睇下風向先
HEHE.....唔駛幫我買啦,今次用電線膠布呔都可以的話,我會試下用廁紙筒黎做呔講笑!!
:lol:lol
同你地玩得好開心,又有得玩又有得飲,我會多D出黎,下次到我請飲.................野:lol
原帖由 hkopium 於 2006-1-22 14:34 發表

大家出黎一起 happy, 唔辛苦. 多謝有你 D 資深車迷教路就真.

作晚回程經過北角, 係健威花園對面見到一個 Roller 場, 平地, 好似幾好, 我老婆大人話平時好少人, 可以一試.
係七姊妹道郵局對面.  ...

係呀...之前我都去過果個公園玩車,塊地唔錯...
除左果個場...北角半山附近都有個足球場勁大,夜晚都係冇人的...不過就行到傻@.@
*圖係半山果個場
Edde 發表於 2006-1-22 21:36:39 | 只看該作者
原帖由 於 2006-1-22 20:40 發表

係呀...之前我都去過果個公園玩車,塊地唔錯...
除左果個場...北角半山附近都有個足球場勁大,夜晚都係冇人的...不過就行到傻@.@
*圖係半山果個場

邊個場都無所謂,最好唔好行到儍嗰個啦,
Jim 發表於 2006-1-23 00:28:32 | 只看該作者
I feel like not drifting,but crashing....
learning a lot that night and happy to play with you guys.
sorry for everyone i crashed...