RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2066|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇d rc飛機係細細架遙控一套咁架

FIREGOD999 發表於 2010-8-16 17:06:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
ching~~~有冇d rc飛機係細細架咁既,又埋晒遙控一套咁架?????(唔係直昇機^_^)
highbeing 發表於 2010-8-16 17:40:44 | 只看該作者
有, 通常係2-3 CH, 不過點細都唔可以在家玩, 兩三百-四五百元買到.
jf813 發表於 2010-8-16 18:04:19 | 只看該作者
Tomy foam airplane.  can get it at toy'r'us.  Very small infered can fly indoor.
 樓主| FIREGOD999 發表於 2010-8-16 18:13:13 | 只看該作者
回復 2# highbeing

我唔係諗住係home玩呀,只不過我唔想買咁大架呀,送比人ja ma ^_____^

有冇網址比我睇睇呀??
oolong 發表於 2010-8-16 18:26:18 | 只看該作者
回復 4# FIREGOD999

呢D 啱唔啱呀:
http://www.rcmart.hk/rc-plane-sk ... g6u9b833raq0lcq5td3
光丑猶仗凡 發表於 2010-8-16 18:27:21 | 只看該作者
kyosho~~
光丑猶仗凡 發表於 2010-8-16 18:33:52 | 只看該作者
superchucu 發表於 2010-8-16 18:57:10 | 只看該作者
果次係kws 見到架大約 50x50cm 既飛機
日本出 好令....不過好貴...全套$1200...
 樓主| FIREGOD999 發表於 2010-8-16 21:54:15 | 只看該作者
咁多款有冇推介邊架好玩D~~~可以飛到幾高既呢?
po8082po 發表於 2010-8-17 02:17:41 | 只看該作者
产品详细资料

产品编号: TW-780 马达:  
产品名称: 室内遥控迷你滑翔机 电子调速器:  
翼展: 180mm 飞行距离: 10米
全长: 190mm 充电器:  
全重: 9.0g 电 池: 65mah 锂电池
桨:      
备注: 小双翼飞机采用高科技材料制作而成,外形美观,飞行稳定。在约20平方米的室内空间你就可以自由自在的随心飞行,带给你无限的飞行乐趣。

http://item.taobao.com/item.htm?id=1922653791
superchucu 發表於 2010-8-17 16:12:26 | 只看該作者
firthko 發表於 2010-8-21 11:05:51 | 只看該作者
Ely.Q EQ45 約2300左右. 6Ch, 碳纖主旋翼, MKS Servo
值得推薦
http://rc.makopos.com/rc/tw/heli ... id=14&idxmenu=1
阿業阿業 發表於 2010-8-21 11:47:47 | 只看該作者
4CH9鷹飛機仔,RTF$680,我訂左架~