RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2066|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

十多年的103

wmej1 發表於 2010-8-11 23:07:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各ching大家好,睇到你們的formula很正,星期日努力在床底找回十多年的103出來,接收及電變tmp3,很舊的東{banned},配上上年學人玩飛機時買的cheap野電變(大陸野-90元),昨天去了kws買了個摩打(唔知咩牌4000kw),因小弟好多年都冇玩車了.現在放左個玩飛機的4ch接收去玩下,著到車,未試,今個星期試下先,相影得唔好,唔好罵我.只想分享下.

登錄/註冊後可看大圖
稻田大二郎 發表於 2010-8-11 23:08:57 | 只看該作者
@@多年冇玩,一玩返就玩4000KV?
 樓主| wmej1 發表於 2010-8-11 23:13:22 | 只看該作者
去到KWS,問佢有咩介紹,佢就被左這款我,我問佢有冇第2D岩新手玩,佢說這款OK的,噤就買了,噤4000KV是什麼?有什麼問題?
hardmankam 發表於 2010-8-13 12:26:13 | 只看該作者
4000kv + 7.4v on F1 ... 太快la,比較難控 。
 樓主| wmej1 發表於 2010-8-13 13:54:23 | 只看該作者
是,昨晚試了,快到玩不到,只好用回舊的電變
jypepe 發表於 2010-8-13 14:04:50 | 只看該作者
是,昨晚試了,快到玩不到,只好用回舊的電變
wmej1 發表於 2010-8-13 13:54

試下O向個控較細個速度控制, 慢慢加上去咁練...
 樓主| wmej1 發表於 2010-8-13 14:22:15 | 只看該作者
我試過了,我估計這SET野只可用在4驅車上,今晚放在TA01試下先
Oakfield 發表於 2010-8-13 14:28:12 | 只看該作者
Sell F-1 to me if you 不玩
 樓主| wmej1 發表於 2010-8-13 14:32:09 | 只看該作者
SORRY,我不是不玩,我是KEEP的
abcde 發表於 2010-8-13 14:54:06 | 只看該作者
回復 5# wmej1

如果玩f1....電子野我會提以以下組合
玩lipo的 (7.4v)
無刷 3000kv motor 或以下..即是 17.5t 去到 13t 左右
有刷 20000rpm 左右 即是 風扁黑豬 或 黑豬
如果玩life (6.6v)
我地會玩
無刷 好盈9t (4300kv) 或 8.5t 到 10.5t (4000kv 左右)
有刷 23t motor
太快魔打在2wd 下是玩不到的...就算1/12 或 pro ten 也只用快一點的..不能用那些 玩電tourning 組合......
另外..如果唔玩...我也想要f103 的parts 車哩...
 樓主| wmej1 發表於 2010-8-13 15:49:42 | 只看該作者
thanks for your advise abcde, i will put tmp3 tonight use all the old parts to try it,really thanks
hardmankam 發表於 2010-8-13 18:33:01 | 只看該作者
回復 11# wmej1

If you decide to use your old brushed esc, just get a team powers 'black pig' or the hobbypro 19T/23T from KWS.  they are only like $45.  this way, you can get decent speed for a small investment.