RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5877|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想買油車X-RAY KYOSHO好???

pekklehon 發表於 2010-8-1 10:35:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我是新手.想買油車
X-RAY 2010 NT-1------KYOSHO V ONE RRR 好???
1312 發表於 2010-8-1 12:37:00 | 只看該作者
新手買FW06油車
阿虫 發表於 2010-8-1 12:43:44 | 只看該作者
個人意見,我就一定係NT1,雖然零件係貴d,不過就貴買平玩
xrayonly 發表於 2010-8-1 15:23:54 | 只看該作者
NT1 2010
JAMJAM 發表於 2010-8-1 17:26:59 | 只看該作者
回復 1# pekklehon

如果係遙控車新手, 先玩mini-z再算
zexel33 發表於 2010-8-2 00:51:55 | 只看該作者
Andrew168 發表於 2010-8-2 11:31:23 | 只看該作者
對新手黎講, 兩架都冇所為, 因分不出優劣點,
最要係學識點玩油車, 如 tune engine, 保養, set 車 等等
matthewsiu 發表於 2010-8-13 13:17:18 | 只看該作者
NT1....
sitwy 發表於 2010-8-13 17:27:53 | 只看該作者
買架好小小.... 玩熟左都唔洗換車^.^
RRR or NT1 is good too
tsk28 發表於 2010-8-13 18:45:08 | 只看該作者
對新手黎講, 兩架都冇所為, 因分不出優劣點,
最要係學識點玩油車, 如 tune engine, 保養, set 車 等等
Andrew168 發表於 2010-8-2 11:31

絕對贊同
beebone 發表於 2010-8-13 20:51:17 | 只看該作者
回復 1# pekklehon

NT-1
joman 發表於 2010-8-14 14:37:54 | 只看該作者
NT-1 2010
rcworldhk 發表於 2010-8-15 13:19:38 | 只看該作者
peter777 發表於 2010-8-17 00:13:00 | 只看該作者

我覺得1312兄說得對,FW06是個好選擇,
第一FW06這車也不算太差,速度也不慢,玩熟左都不一定要換車,你玩得好架架都是好車.
第二,其實有很多人都是玩四五次就唔再玩,很多都只是過下手玩下就算,我有很多朋友就是這樣,
買了很多東西都只是玩幾次,到幾年後再玩又要重新買過新款.
如果你要買NT1/ RRR ,本身架車又貴,而你又要買很多東西跟尾,如FW06二千左右就可以了.

其實最好你考慮清楚你自己是否會唔會玩幾次就算!!
chan1234 發表於 2010-8-17 01:04:24 | 只看該作者
其實剛剛玩手啦引擎會較易上手,fw06RTR是個好選擇,都有好多OPTION PARTS ,又可以買TM G4JR  RTR都不算叉,錢在手....想一想先!!!
skylam 發表於 2010-8-17 11:30:16 | 只看該作者
其實新手都要考慮埋心理壓力........一黎就買nt1......佢地學得黎都無咁輕鬆......自問都係新手....比你自己咩都唔識出部nt1去跑一定玩死自己....最大壓力係自己都未控制到部車....一炒又要整.....久而久之會無心機玩.......我都明白一步到位係好......但真係由fw06玩起之後upgrade上去未嚐唔係一件好事......最小fw06撞o左修理費都無咁傷........一步一步黎.....學好基本功一定無壞.......正如新牌仔比部拉利你揸都大心理壓力.......玩車係要自己控制部車唔係比部車控制你......!!
阿虫 發表於 2010-8-17 13:25:36 | 只看該作者
其實我又有另一種睇法, 負擔得起o既新手, 絕對會係nt1好過fw06, 我眼見fw06虛位又多, 又成日唔係甩推桿就係甩狗骨, 起碼nt1就少好多呢類問題而且操控性一定好過fw06好多, 對一個新手黎講可以先專注去練習操控技術, 至於話驚新手揸唔到就更加無需要擔心, 無人叫佢一黎就即刻用部353嫁, 先玩d慢engine咪得羅, 到手車ok先換快engine
RC-FS 發表於 2010-8-17 23:53:46 | 只看該作者
PEKKLE 您係新手.......
我唔信
beebone 發表於 2010-8-18 22:56:47 | 只看該作者
我覺得1312兄說得對,FW06是個好選擇,
第一FW06這車也不算太差,速度也不慢,玩熟左都不一定要換車,你玩得好架 ...
peter777 發表於 2010-8-17 00:13

油車一定會有撞, 撞唔散咪好車囉. FW06唔知啦, 但NT1一定唔會撞一O野就散.
beebone 發表於 2010-8-18 22:59:30 | 只看該作者
其實新手都要考慮埋心理壓力........一黎就買nt1......佢地學得黎都無咁輕鬆......自問都係新手....比你自己 ...
skylam 發表於 2010-8-17 11:30

車架平貴同係咪新手無關. 怕快可以玩準備機.
車架質量唔好炒一炒就已經玩唔倒. 修理多過玩條數已經O係返道.