RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kk555
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【圖集+影片】遙控噴射戰鬥機

阿業阿業 發表於 2010-8-19 02:09:43 | 只看該作者
zifu 發表於 2010-8-19 05:26:30 | 只看該作者
ching,F-18$1200全套抵唔抵??我搵左好耐先搵到~
阿業阿業 發表於 2010-8-19 02:09

抵唔抵只是自己決定的,什麼叫做千金難買心頭好,自己想得到,萬五都值得..
rk2 發表於 2010-8-19 09:00:50 | 只看該作者
1. 粉嶺新圍練把場
2. 文錦渡
oolong 發表於 2010-8-5 13:52

練把場 .. . . 俾你入去玩rc 飛機的嗎 ?
oolong 發表於 2010-8-19 09:11:59 | 只看該作者

回復 23# rk2

1. 文錦渡
   除時可去

2. 粉嶺新圍練把場
   當沒有掛紅旗時...是會比的, 車擺押口人行入去3-5分鐘到, 星期日有很多人玩
nastyboy 發表於 2010-8-19 09:17:11 | 只看該作者
ching,F-18$1200全套抵唔抵??我搵左好耐先搵到~
阿業阿業 發表於 2010-8-19 02:09

全套就方便,1200蚊系人仔定港紙,抵吾抵睇下比咩料你咯,我就散砌既,我既用料如下:FMS出品既F18  要360人仔,好盈40A電調 145人仔,舵機用靚少少既E-MAX 23蚊一隻 x 5隻,3S 2200 電 130元 ,吾計控就要750左右,控睇你自己選擇了,套機用既野肯定會無咁靚,但勝在吾洗煩,距幫你搞掂,不過先提醒一下, 呢D涵道機吾系咁而飛的,同用發泡膠做,此終抗風力都吾系好好
rk2 發表於 2010-8-19 09:18:12 | 只看該作者
回復  rk2

1. 文錦渡
   除時可去

2. 粉嶺新圍練把場
   當沒有掛紅旗時...是會比的, 車擺押口人行 ...
oolong 發表於 2010-8-19 09:11

oh, thanks for your information.
阿業阿業 發表於 2010-8-19 09:25:47 | 只看該作者
全套就方便,1200蚊系人仔定港紙,抵吾抵睇下比咩料你咯,我就散砌既,我既用料如下:FMS出品既F18  要36 ...
nastyboy 發表於 2010-8-19 09:17

唔該ching,我同兩個fd都唔識自己砌...諗住自己學玩,如果RTF套機做到片中禁搵定我地都夠lu~$1200港紙,資料:
    Wingspan : 686mm
Length : 980mm
Flying Weight : 560g
Wing area : 10dm2
Wing Load : 56g/dm2
Radio System : 4Ch Tx and 6 Ch Rx ,
Five  9 gram servos
64MM Ducted fan
Brushless 2601 Out-run motor KV4100
30A  ESC
Battery: 1300 mAh,11.1V. 25C Li-Po
3S balance charger
sunday 發表於 2010-8-19 09:35:11 | 只看該作者
如果您使用以上遙控設備飛此類大飛機, 請給我打電話,我休息停飛一天,以免發生意外
sunday 發表於 2010-8-19 09:52:57 | 只看該作者
回復 23# rk2

我一直在有那裡飛遙控飛機~

Andrew168 發表於 2010-8-19 10:25:38 | 只看該作者

新手玩 電 jet 機, 想死易過, 不見意,
玩 jet 機, 只適合有經驗玩家玩
topedo 發表於 2010-8-19 10:32:09 | 只看該作者

Ching 有沒有地址
Andrew168 發表於 2010-8-19 10:33:16 | 只看該作者
新手最好跟 ching 去玩, 一路玩一路學野, 好快就可以自己玩得,
如果唔係就衰左都唔知咩野事
frankihappy 發表於 2010-8-19 10:39:42 | 只看該作者
此間廠出品很用心, 不只實際飛行, 外觀接近靜模型!

http://www.lxhm.us/index.asp

登錄/註冊後可看大圖
frankihappy 發表於 2010-8-19 11:00:21 | 只看該作者
另外, Art tech 出既 F-14 又係好正

http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=299
nastyboy 發表於 2010-8-19 11:02:25 | 只看該作者
回復  rk2

我一直在有那裡飛遙控飛機~

My US NAVY F6F HellCat in action ~~

...
sunday 發表於 2010-8-19 09:52

嘩,,呢度好靚啊,在那裏呢?我好極端,喜歡戰鬥機同老爺機,我買左架P51既大野馬同小野馬,會先飛架小野馬先
sunday 發表於 2010-8-19 11:18:43 | 只看該作者
frankihappy 發表於 2010-8-19 10:39

是的,那些飛機表面是比例模型的質量 .....但因為它是發泡塑料產品
玩了一會便不可避免有許多凹痕 ....

還有那些大飛機需要大 lipo 電池....你不能低預算便飛得到
你不會帶 一兩舊電池去飛 的
and
大飛機機翼不可拆卸, 沒有車也就不能去

so
菜鳥不宜
阿業阿業 發表於 2010-8-19 11:58:56 | 只看該作者
frankihappy 發表於 2010-8-19 10:39

係唔係要自己買控架??
阿業阿業 發表於 2010-8-19 11:59:59 | 只看該作者
新手最好跟 ching 去玩, 一路玩一路學野, 好快就可以自己玩得,
如果唔係就衰左都唔知咩野事
Andrew168 發表於 2010-8-19 10:33

我都想有無ching可以俾我加入??依家諗住買9鷹機仔~為大家安全著想~
Andrew168 發表於 2010-8-19 12:07:26 | 只看該作者
我都想有無ching可以俾我加入??依家諗住買9鷹機仔~為大家安全著想~
阿業阿業 發表於 2010-8-19 11:59

有好多 ching 都樂意幫你, 其中可以搵 aero-fever 亞拔, 佢地成班每星期日都去練把場飛,
我距離飛場遠, 所以冇去果邊飛
阿業阿業 發表於 2010-8-19 12:28:52 | 只看該作者
有好多 ching 都樂意幫你, 其中可以搵 aero-fever 亞拔, 佢地成班每星期日都去練把場飛,
我距離飛場 ...
Andrew168 發表於 2010-8-19 12:07

姐係rc pro果 d ching??練把場飛係邊?