RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 呀爆
打印 上一主題 下一主題
收起左側

mr02宜家出面賣緊幾多錢呀

樓主| 呀爆 發表於 2006-7-28 00:44:01 | 只看該作者
咁我想問....mr02+殼+普通控=$?
samy 發表於 2006-7-28 00:45:24 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-7-28 00:35 發表
因為我將會tim至一架mini z...
自知技術唔好....所以唔追求快...普通咁可以係mms同埋屋企果到玩..
咁awd定係mr02..

if you not in tight buget, both are okay la. one more information for your reference, mr-02 is about 2-3
years in market and it may fade-out sometimes. and more ppl play awd but the market share still low in
market (i think about 20-30% in mini-z), hope to see have new design in awd...the last thing, if you a
new player in mini-z, i may say mr-02 better.
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-7-28 00:45:39 | 只看該作者
原帖由 呀爆 於 2006-7-28 00:44 發表
咁我想問....mr02+殼+普通控=$?

mr02 = $7xx
殼     = $160
2pl控 = $200-220
david6680 發表於 2006-7-28 00:46:45 | 只看該作者
原帖由 samy 於 2006-7-28 00:45 發表

if you not in tight buget, both are okay la. one more information for your reference, mr-02 is about 2-3
years in market and it may fade-out sometimes. and more ppl play awd but the market share ...

totally agree,i m newbie playing 2 month starting i buy ad mr-02
ALEXANDER 發表於 2006-7-28 00:47:19 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 28/7/2006 12:41 AM 發表

下?我覺得個個高手play快車時都係用mr02喎

高手用mr-02同mr-02係比較唔到,要mr-02同awd比較先得架喎
david6680 發表於 2006-7-28 00:50:15 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 00:47 發表

高手用mr-02同mr-02係比較唔到,要mr-02同awd比較先得架喎

如果awd係可以play 快車,高手唔會個個用mr-02 play 快車啦。

同新手都唔應該羅awd play 快車 除非大把錢
oasc 發表於 2006-7-28 00:51:23 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 00:47 發表

你喺CT玩就梗係話AWD快啦!如果你上MMS就唔係咁講啦!
samy 發表於 2006-7-28 00:52:27 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 00:43 發表

你有冇試過同人啤!?我意思係純競技,不是funny,係實際玩落,唔係齋睇個結構,我覺得四驅係快d(個人意見)

sorry pal, i don't want to make you angry, i play mini-z in track and i have both mr-02 and awd, i give my suggestion base on want i know, and the knowlege base on i play on the track so i'm not a blow water guy. and i did not say mr-02 must faster than awd.
david6680 發表於 2006-7-28 00:53:01 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-7-28 00:51 發表

no,我起ct玩都係覺得mr02快過awd
oasc 發表於 2006-7-28 00:56:27 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 2006-7-28 00:53 發表

no,我起ct玩都係覺得mr02快過awd

02要好跑只要仟多元,但AWD要俾幾多錢才好跑呀?
ALEXANDER 發表於 2006-7-28 00:58:16 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 28/7/2006 12:51 AM 發表

我係係ct玩,我都係玩02既,我真係唔知mms係02快..............
david6680 發表於 2006-7-28 00:59:56 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 2006-7-28 00:56 發表

02要好跑只要仟多元,但AWD要俾幾多錢才好跑呀?

哩樣都未死,02 抄車點都無awd整咁多前
david6680 發表於 2006-7-28 01:01:27 | 只看該作者
其實又唔駛話邊道邊道play,mms & ct 都play mini z,唔好分太清楚好嗎??
ALEXANDER 發表於 2006-7-28 01:01:51 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 28/7/2006 12:50 AM 發表

如果awd係可以play 快車,高手唔會個個用mr-02 play 快車啦。

同新手都唔應該羅awd play 快車 除非大把錢

awd係可以玩快車,用35t,我02都係35t,awd出彎加速明顯好快,請問師兄你係係咩場玩???
oasc 發表於 2006-7-28 01:02:28 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 2006-7-28 00:59 發表

哩樣都未死,02 抄車點都無awd整咁多前

冇錯!單係一個車架,先唔講價錢,整都幾麻煩.
ALEXANDER 發表於 2006-7-28 01:05:45 | 只看該作者
原帖由 oasc 於 28/7/2006 01:02 AM 發表

冇錯!單係一個車架,先唔講價錢,整都幾麻煩.

呢個認同,我見朋友成日爆晒唔知整乜,整多過玩,所以次次通頂先走
david6680 發表於 2006-7-28 01:05:57 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 01:01 發表

awd係可以玩快車,用35t,我02都係35t,awd出彎加速明顯好快,請問師兄你係係咩場玩???

我起ct play 我play左兩個月咋唔係師兄 ,我覺得真係mr02玩快車好d,不過無謂再討論哩點。

我建議新手買mr02 play 付出無咁多。至於快唔快見仁見智

ALEXANDER 發表於 2006-7-28 01:11:38 | 只看該作者
原帖由 david6680 於 28/7/2006 01:05 AM 發表

我起ct play 我play左兩個月咋唔係師兄 ,我覺得真係mr02玩快車好d,不過無謂再討論哩點。

我建議新手買mr02 play 付出無咁多。至於快唔快見仁見智

小弟都係ct玩,朝早去,通頂至走,我都係新手,爽埋玩唔夠一個月,不如大家一齊玩,大家交流交流,志在識多d車友
david6680 發表於 2006-7-28 01:12:34 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 01:11 發表

小弟都係ct玩,朝早去,通頂至走,我都係新手,爽埋玩唔夠一個月,不如大家一齊玩,大家交流交流,志在識多d車友

每個星期3晚我都去
xlarge 發表於 2006-7-28 01:52:24 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-7-28 01:11 發表

我又去
我又去
我好想同coolboy玩
佢手車好似好勁
要同佢學下野