RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1937|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手一問_Yokomo Drift

cityh2o 發表於 2010-5-18 17:30:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我是一位新手,聴你哋講到 Yokomo Drift , 搞到心痒痒,好想買番套玩。我什麼都不曉,想各 c hing 請教請教。請問Yokomo Drift 可配什麼遙控、摩打、servo....Budget 約3xxx (最好 under 4000)
goldenk001 發表於 2010-5-18 18:30:37 | 只看該作者

yokomo 的話就DRIFT PACKAGE TYPR-B
車架,SHELL WHEEL,TIRE
TOTAL 17XX$
team power's 有感無刷 4000KV[即10.5T左右] 300$
servo:futaba 9551[650$]
ESC果D我唔識,CAN"T HELP U
控就至平的2.4G就2PL,[7XX$]
Q-pet 發表於 2010-5-18 18:36:21 | 只看該作者
再唔係收架二手YOKOMO MASTER..
我個時都收左部1100..唔跟電子野..
fun 發表於 2010-5-18 18:46:29 | 只看該作者
收部2手係好
不過自己砌既肯定對車既應識會多d..
我建議yokomo既drift package 再慢慢學好過..
控果d個人喜好..futaba..sanwa..ko...自已喜歡
電子野汁套平d既無刷7百蚊有交易
servo都係幾個牌子 自已喜歡..不過唔好太慢- -
請多多指教 發表於 2010-5-18 18:59:56 | 只看該作者
新手買新車會較好,YOKOMO PACKAGE是個不錯的選擇
極端d講,買左部'垃圾車'的話,加埋買零件可能會仲貴個買部新
1312 發表於 2010-5-18 23:14:38 | 只看該作者
yokomo drift package 配什麼電子野的牌子好???
fun 發表於 2010-5-18 23:53:33 | 只看該作者
好似係冇跟電子野!不過汁套平平地sp/好盈既有感無刷就夠.又方便,唔洗驚無碳刷
 樓主| cityh2o 發表於 2010-5-19 09:32:40 | 只看該作者
多謝各 c hing 的有用資料及意見,等我响E個weekend去旺角睇睇。
另外,想問問 Yokomo Drift Packing可否更換配件?是否有很多選擇及容易買到?
重有就係除了旺角,港島區有沒有遙控車舖?我只知灣仔有一間,東方188對面
Noir.KAZE 發表於 2010-5-19 10:38:35 | 只看該作者
1.想問問 Yokomo Drift Packing可否更換配件? <------------有
2.是否有很多選擇及容易買到? <-----------去waigo會多d......
 樓主| cityh2o 發表於 2010-5-19 12:53:31 | 只看該作者
甚麼叫ESC?

可否解釋有感無刷? 摩打?
goldenk001 發表於 2010-5-19 23:57:52 | 只看該作者
甚麼叫ESC?>電變
 樓主| cityh2o 發表於 2010-5-20 09:27:06 | 只看該作者
 樓主| cityh2o 發表於 2010-5-20 17:22:25 | 只看該作者
遙控車真是好多學問,請問方間有冇書可以俾我 e d 新手睇,打好個底