RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: suki
打印 上一主題 下一主題
收起左側

小雄子工作室:最新作品 FC08(6燈8功能)

樓主| suki 發表於 2010-7-7 20:23:15 | 只看該作者
第5份完成了
      警閃:2粒LED      (左藍,右紅)
   走馬燈:6粒LED      (藍色)
   長著燈:4粒自閃彩色LED
   底燈:2條12粒LED    (白色)
   鋰電:12V手機鋰電1粒
lovekong2046 發表於 2010-7-7 21:08:14 | 只看該作者

GOOD!!幾時囉得阿?
 樓主| suki 發表於 2010-7-7 21:46:44 | 只看該作者
 樓主| suki 發表於 2010-7-7 21:48:11 | 只看該作者
第3份完成了(加左2粒自閃彩色LED)
   爆閃:2粒LED           (白色)
   走馬燈:6粒LED        (藍色)
   底燈:2條12粒LED    (紫色)
   鋰電:12V手機鋰電1粒
 樓主| suki 發表於 2010-7-7 23:28:50 | 只看該作者

完成啦~!!!!!!!!!!
去影片
http://www.youtube.com/watch?v=2NPUVQFWuew

D線好多焊到我都痴線

樓主| suki 發表於 2010-8-2 00:56:32 | 只看該作者
又肥左的士~-.-"""
mike20192 發表於 2010-8-13 03:11:32 | 只看該作者
又肥左的士~-.-"""
suki 發表於 2010-8-2 00:56

5係呀!第2次La Wo!
 樓主| suki 發表於 2010-8-13 09:12:45 | 只看該作者
冇心機啦~
好耐冇玩車~
 樓主| suki 發表於 2010-8-15 11:26:20 | 只看該作者
13/8 大量新到12vLED門邊燈可作底燈(超光)  防水~
       紫色(罕有) ,綠色 ,白色,紅色,藍色 ,橙色~~新增彩色LED
        24CM(24粒LED燈)=$35
        48CM(48粒LED燈)=$70
彩色LED 24CM(24粒LED燈)=$50
 樓主| suki 發表於 2010-10-22 23:11:51 | 只看該作者
拍著軚盤在聽猛風的起勁,一轉開眼睛,我突然驚醒.....
mike20192 發表於 2010-10-23 17:46:23 | 只看該作者
拍著軚盤在聽猛風的起勁,一轉開眼睛,我突然驚醒.....
suki 發表於 2010-10-22 23:11

(工起)你考到呀!!
   麥元來你有咁多牌架:[1 2 4 5 6 9 10 18 19 20]
tszhei 發表於 2010-10-23 22:30:39 | 只看該作者

正丫 又可能改良加去新燈改良法便用
可惜現在無錢T.T
 樓主| suki 發表於 2010-10-24 00:34:19 | 只看該作者
分享製作甲蟲攝影箱(100%)

之前忙碌溫的士~冇時間攪~而家有啦

製作後影出來好正~
材料:見圖(電鑽,箱,假草,木頭,LED條 等等)
好處:不用拎甲蟲出去外拍了,有野外的感覺
用LED打燈作固定既光源,攝影時測光比較好測...不用推高ISO
LED:下次試下黃光

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| suki 發表於 2010-11-13 22:55:35 | 只看該作者
FC-03(警察閃)
影片: http://www.youtube.com/watch?v=PzTyD7dD8z4
功能: 模擬警察閃效果.1格可焊多2粒
供電: 5v-12v(接收攞電ok,7.4v又得,12v都冇問題),亦可用用雙星TLU-01攞電
價錢: $55有埋led(超光LED 5mm得紅,藍,,,,,有埋紅色接收插
(沽清)

ZASKAR 發表於 2010-11-15 03:13:17 | 只看該作者
師兄 CC pm thanks !!
 樓主| suki 發表於 2010-11-15 13:39:58 | 只看該作者

回復 155# ZASKAR

ZASKAR兄攪好2份了~~
睇相
睇影片
http://www.youtube.com/watch?v=PQoRKQgR2TQ
am-7072 發表於 2010-11-15 21:28:58 | 只看該作者
請問警察閃燈會否返貨?Thanks
 樓主| suki 發表於 2010-11-15 23:24:51 | 只看該作者
回復 157# am-7072

會~~不過要2-3個月~
 樓主| suki 發表於 2010-11-15 23:27:40 | 只看該作者
ZASKAR 發表於 2010-11-16 01:31:00 | 只看該作者
回復 156# suki

小雄兄.已睇左片好正~