RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3019|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有刷 370 摩打

sfdo 發表於 2010-1-23 12:12:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我搵緊有刷 370 摩打 2 mm 軸,要比原裝星星白皮豬勁dd。
我搵哂 kws 同 ssp ,冇!
ssp 係有無刷,但冇  2 mm 軸,但都死。
除左 原裝星星 白皮豬之外,我想知而家仲有冇機會買到?
推車 發表於 2010-1-23 12:48:02 | 只看該作者
比tamtech gear 用??
dennis2008 發表於 2010-1-23 12:53:45 | 只看該作者
請問師兄:speed 300 及 28bb 是否屬予此規格?因找不到資料
rcf117 發表於 2010-1-23 19:04:02 | 只看該作者
speed 300
http://www.rcmart.com/catalog/rc ... ay-3306-p-8622.html
一般2030無刷都係2mm
 樓主| sfdo 發表於 2010-1-26 13:10:02 | 只看該作者
2# 推車

係。
我又唔係太想用無刷。
推車 發表於 2010-1-26 19:52:08 | 只看該作者
我架Hotshot仔用左好盈18仔無刷, 發覺個比370摩打細一個碼,係就係快左..........

不過個摩打有D辣手, 到夏天驚會過熱

Hotshot仔只係得2兩個16T齒, 推4WD齒比(10.86:1)感覺扭力不足,推2WD會好好多

如果好似黃蜂仔咁跟12,14,16,18齒各一個就好咯
搖控新手 發表於 2010-1-26 19:57:16 | 只看該作者
6# 推車

我就換摩打
推車 發表於 2010-1-26 20:45:16 | 只看該作者
我本來想平平地買孖星黑摩打,去到偉高話賣哂,又搵唔到摩打齒,

去kws街尾果間見到speed300摩打賣要$100,

我玩原裝白豬玩左大約10個鐘,炭刷剩番30%,我諗speed300摩打頂多都係玩到5,6個鐘,

諗諗下決買無刷.........
wat.the.fun? 發表於 2010-1-26 21:10:44 | 只看該作者
搖控新手 發表於 2010-1-26 21:16:23 | 只看該作者
8# 推車

星星黑豬其他店都只是幾十元,買兩三個有排玩 但要用金屬齒

黑豬推hotshot都好夠力

如果我要買tam tech gear 的摩打齒,我會去【昇龍拳】店訂

其實我有架tam tech gear hotshot 白豬是不太夠力水

我也有架tam tech gear 大皇蜂
wat.the.fun? 發表於 2010-1-26 21:33:05 | 只看該作者
電方面各位c兄會用乜電?飛機lipo?
我行intellect 1600 都玩到半粒粒鐘
 樓主| sfdo 發表於 2010-1-27 13:24:57 | 只看該作者
7# 搖控新手

你o係邊度買?
點解我搵極都搵唔到
推車 發表於 2010-1-27 22:36:18 | 只看該作者
電方面各位c兄會用乜電?飛機lipo?
我行intellect 1600 都玩到半粒粒鐘
wat.the.fun? 發表於 2010-1-26 21:33

用2200lipo玩到超一個鐘,一定要插低電壓BB

注意Hotshot仔用鋰電有潛在危險