RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hkmvp789
打印 上一主題 下一主題
收起左側

佐敦谷車場現況

jypepe 發表於 2010-6-17 22:26:03 | 只看該作者
sunday 發表於 2010-6-17 22:31:39 | 只看該作者
m03 絕絕對不能同入電芯果 d 玩具反斗城買嘅模型車比較架 !
sunday 發表於 2010-6-17 22:38:32 | 只看該作者
我估
有左基本技術先出跑道會好 d 掛 ?
睇相好似同時有條細 跑道 格 ??

政府係起左個大池...but 你泳術不精味游下細池先 law ~
吾係會比 史畢滋 同 波波夫 撞死你架~~~
MIKELEE 發表於 2010-6-18 16:35:01 | 只看該作者
政府比錢起個場,比公眾使用
但都吳係在佐敦谷車場玩入電芯果 d 玩具反斗城買嘅模型車吧 !?
太慢你 ...
sunday 發表於 2010-6-17 22:22

個個好似你咁勁咩,呀教主!
幾歲小朋友唔買部入電芯果 d 車、唔通買部416比佢呀!
sunday 發表於 2010-6-18 16:43:24 | 只看該作者
個個好似你咁勁咩,呀教主!
幾歲小朋友唔買部入電芯果 d 車、唔通買部416比佢呀!
MIKELEE 發表於 2010-6-18 16:35

" 個個好似你咁勁咩,呀教主!"
~~ 駛mud講 ~~

but 買部電芯果 d 車  ... 必須飛 track ?
你仔仔兩歲,你讓他游大池?你忘了有一個 BB 池 ??
sunday 發表於 2010-6-18 16:54:44 | 只看該作者
不過你你你不用擔心,我不會經常係佐敦谷車場出現..
的~
tabero 發表於 2010-6-19 10:56:56 | 只看該作者
政府會咁好心地,你諗多咗啦話...起完就算....之後的監控,無咩大意外...就由自可,有意外就真係會封返個場都未定
jypepe 發表於 2010-6-19 19:56:55 | 只看該作者

今日由tko出發, 搭95號巴士(二十分鐘)去到順利體育館落車, 再行七至八分鐘就到啦
GTRTam 發表於 2010-6-20 03:05:36 | 只看該作者

" 九龍佐敦谷電動模型賽車場 "

Bros, 請你注意, 係"賽車場", 唔係"放車場". 唔好插我, 你插政府啦, 佢改 ga.

重有呀, 業界測試當日, 從相片及影片看到, "業界" 果D人, 全部都係玩專業遙控車果班人. 你插埋政府點解無叫 Toy R'us 業界人任去試車, 唔該哂

幫你講埋, 個場名無 "遙控" 兩字, 入電心得, 甚至上鏈既模型車都可能得.

就係睇到呢個 post 既知資發表下意見, 但勢估唔到竟然有 Bro 攞入電心既玩具車來 challenge ?! 咁講乜姐 ?! O哂咀...

Bro Sunday 講得啱, 有個細池你游唔游呀 ? 大池唔比用水泡你又游唔游呀 ?! 有好多活動係有規則跟住去玩.

你如果要講落去, 你啱哂 okay 乜都玩得.

乜你認為政府起呢個場比我認為果種 RC car 玩係浪費資源 ? 你認為呢一少班人好自私, 唔受你玩 ? 咁你咪唔好玩 Toy R'Us, 買架我話果D一齊玩囉 ?

Okay, 你又話我排斥你D玩具車係咪 ? 你無錢買係咪 ? 想平D, 想咁又咁係咪 ? 咁我又講比你聽 RC 從來都唔一樣平嘅活動, 我細細個睇體育世界都有講過 ga. 除左玩 RC, 好多運動都要有 " 架生", equipments 都唔平ga. 況且我講緊既 RC 裝備最平既由千幾兩千蚊都可以開始, Toy R'Us 都幾百蚊啦.

你唔好意為我響度講果 D 幾千蚊得個車架乜都唔包個D乜乜 T3 T4 Cyclone Pro4 415 先玩得啦, 師兄. 個世界好大ga, 睇野唔好咁窄啦.  Tamiya 入門級幾百蚊, 加埋電, 控, 差機, 成 set 噴埋油千幾兩千蚊係可以架. 相比起我細個果時想玩果D乜野 Tamiya Sand Scorcher, Hotshot, Kyosho Optima 等, 而家入場費巳經好大眾化下啦. 果時重要去郵局攞遙控牌, haha ! 到時你同仔仔更 friend 呀, 一齊研究, 一齊整一齊 upgrade 玩. 你玩 Toy R'Us 撞壞左又無得玩, 又無得整, 無 upgrade, 好快會唔玩.

希望你可以洗走你腦裡面果果D " 高級 " "低級" "貴價" " 平價 " 概念, 玩專業 RC car 一定貴過跑步游水, 但就一定平過騎馬打golf. 入門級只要幾兩千蚊已經感受到玩得開心.

最後, 我就認為政府如果聽你講起咁嘅場比人去玩玩具車就真係浪費資源 ! 得罪哂...

希望你睇開D, 祝你玩得開開心心
cptkirk9 發表於 2010-6-21 02:06:06 | 只看該作者
其實有d人認為只要自己架車夠勁夠快, 就算撞到人地d慢車/玩具車都唔怕, 自然會汰弱留強, 所以支持全公開及全免費。
咁若果有人擺架1/5 King Tiger係直路尾到玩自轉, 唔知佢地仲有冇咁睇得開呢?
sunday 發表於 2010-6-21 15:01:14 | 只看該作者
其實有d人認為只要自己架車夠勁夠快, 就算撞到人地d慢車/玩具車都唔怕, 自然會汰弱留強, 所以支持全公開及全免費。
咁若果有人擺架1/5 King Tiger係直路尾到玩自轉, 唔知佢地仲有冇咁睇得開呢? ...
cptkirk9 發表於 2010-6-21 02:06

1/5 King Tiger 係直路尾玩自轉 將嚴重損壞路面
陪死你~
如果想抗議
我強烈建議 你個人 親自 係直路尾度玩自轉

形 d ~~
gtimax 發表於 2010-6-21 19:42:24 | 只看該作者
其實有d人認為只要自己架車夠勁夠快, 就算撞到人地d慢車/玩具車都唔怕, 自然會汰弱留強, 所以支持全公開及全 ...
cptkirk9 發表於 2010-6-21 02:06

大家何必已人憂天.......天水圍,橋底天下太平,個個玩得自律, 擔心既人唔好黎咁多咪唔駛驚羅.....
cptkirk9 發表於 2010-6-21 20:52:32 | 只看該作者
回復 541# sunday

其實係一個"無限制", "全公開/全免費"既車場, 只要你好正常及自律咁玩, 就算有乜損傷都唔需要你"賠"(唔係陪)
更可況個場做得幾好, 1/5 坦克既重量係冇咁易整爛條track, 你估豆腐咩!
abba 發表於 2010-6-21 23:28:25 | 只看該作者
大家何必已人憂天.......天水圍,橋底天下太平,個個玩得自律, 擔心既人唔好黎咁多咪唔駛驚羅.....
gtimax 發表於 2010-6-21 19:42

咪係...超搞笑...
sunday 發表於 2010-6-21 23:52:00 | 只看該作者
開左睇吓咩料先 la ~
我估頭浸實多人既............
manhunt 發表於 2010-6-22 02:01:41 | 只看該作者
1/5 King Tiger 係直路尾玩自轉 將嚴重損壞路面
陪死你~
如果想抗議
我強烈建議 你個人 親自 係直路 ...
sunday 發表於 2010-6-21 15:01

你放車, 佢放狗, 再唔係放埋飛機, 有跑道
sunday 發表於 2010-6-22 12:05:25 | 只看該作者
你放車, 佢放狗, 再唔係放埋飛機, 有跑道
manhunt 發表於 2010-6-22 02:01

人人講 權利
我有人權
你吳好 阻住 ~ 告到你 nut 褲 ~~
pskyng 發表於 2010-6-22 12:37:58 | 只看該作者

muk 諗到咁極端呀... ,有管理員0既公園. 拖隻狗入去唔係易事.

天水圍個公家場都冇詳聽到0的師兄說有類似問題.. 我諗香港人都好有質素0既.   

好多時我打籃球. 個公家籃球場間唔中都有親子玩波.  好多時親子們都係找一0的小人時間"打".  而我地見到親子玩波都會就一就, 咪射下波先. 親子們見慢慢多大人.都會讓.   有時候. 都有小朋友"跟隊"鬥波. 也會就一就.  老人家一樣跟. 輸贏其次. 至小有得玩. 公家場就係咁. 大家都可以開開心心.  若有錢又唔想人打擾自然會book室內場.   當然同rc場會有0的唔同la.

jordan 公家場 其實都好大. 路又闊. 我諗都好有包容性.
RC881 發表於 2010-6-26 18:39:27 | 只看該作者
有無C兄收到消息 個場幾時正式向公眾開放 ? 之前有C兄話唔洗等到六七月, 家陣都已經6月尾la , 工程進度太慢了!
ALEXANDER 發表於 2010-6-26 21:27:21 | 只看該作者
仲未起錨呀???