RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: samuel20461
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tamiya Tyrrell 6 wheels when arrival HK.

kit1938 發表於 2010-2-8 10:15:02 | 只看該作者
http://www.youtube.com/watch?v=jhEWxnjgIwk
http://www.youtube.com/watch?v=DmnJ-_rbz_I&feature=related

各位C hing 睇吓以上2條片,睇吓會唔會再中毒深 D.
chacha 發表於 2010-2-8 15:30:51 | 只看該作者
35# chacha
其實係為咗完成童年嘅夢想,細個嘅時候見到人哋玩已經好鐘意,又羨慕,果時讀緊小學邊有咁多錢買吖,我又唔係富家子弟,到現在收到話媽星再出番,開心到不得了啦,咪拿 ...
kit1938 發表於 7/2/2010 11:33

我因為係人生第一部遙控車,我先至咁鐘意。
等我再放下毒先,十幾年前買0既
chacha 發表於 2010-2-8 15:39:33 | 只看該作者
架車真係咁像真? 有冇師兄可以比D相黎分享下? 毒下我? HEHE
葉生 發表於 6/2/2010 21:30

http://www.tamiya.com/japan/products/84111tyrrell_p34/index.htm
睇埋呢到,會唔會毒發身亡呢?
葉生 發表於 2010-2-8 16:04:28 | 只看該作者
嘩!!! 堅呀!!! 十幾年仲保存得咁好!!!
呢d官網既....毒力唔夠勁.....
有冇d更加毒嫁?
kit1938 發表於 2010-2-8 17:08:54 | 只看該作者
43# chacha
chacha  C hing,你有冇玩過架,幾十年都保存得咁好!話新車都有人信!
chacha 發表於 2010-2-8 19:14:01 | 只看該作者
43# chacha
chacha  C hing,你有冇玩過架,幾十年都保存得咁好!話新車都有人信!
kit1938 發表於 8/2/2010 17:08

你指邊架?
kit1938 發表於 2010-2-8 19:56:37 | 只看該作者
46# chacha
嘩!勁呀!原來隨咗架Nikko果架Tamiya都係你架,想問吓你架Tamiya砌過未呢?還是仲係NIB呢?
chacha 發表於 2010-2-8 22:59:11 | 只看該作者
46# chacha ,
嘩!勁呀!原來隨咗架Nikko果架Tamiya都係你架,想問吓你架Tamiya砌過未呢?還是仲係NIB呢?
kit1938 發表於 8/2/2010 19:56

當年都係諗住做個記念,痕痕地砌左小小,點知……出 RTR 版,激死
samsonco 發表於 2010-2-8 23:06:26 | 只看該作者
呢部車可唔可以用 f103 個金屬摩打座呢?
vending 發表於 2010-2-8 23:44:19 | 只看該作者
ME TOO 當年我十三歳,我的第一部正式遙控車,連電及AM控要HK600元,三十年前的事,大約當年两個月人工!quote] 35# chacha
其實係為咗完成童年嘅夢想,細個嘅時候見到人哋玩已經好鐘意,又羨慕,果時讀緊小學邊有咁多錢買吖,我又唔係富家子弟,到現在收到話媽星再出番,開心到不得了啦,咪拿 ...
kit1938 發表於 2010-2-7 11:33 [/quote]
chacha 發表於 2010-2-9 02:21:44 | 只看該作者
ME TOO 當年我十三歳,我的第一部正式遙控車,連電及AM控要HK600元,三十年前的事,大約當年两個月人工!quote] 35# chacha
其實係為咗完成童年嘅夢想,細個嘅時候見到人哋玩已經好 ...
vending 發表於 8/2/2010 23:44

師兄…同我差不多時期 ,我當年係同學杜我上路 ,佢賣比我,
玩得呢 D 懷舊野,全部都係追返,童年失去0既野
chacha 發表於 2010-2-9 02:24:46 | 只看該作者
不過…依家先知,原來咁多師兄都鐘意呢味野,我都要過左年之後先至入貨
minimini 發表於 2010-2-9 02:38:50 | 只看該作者
見到呢部車..........個感覺係...........前面四個細車轆..........好似 d 人著住穿窿皮鞋........突咗 d 脚趾出嚟........勁搞笑.........
kit1938 發表於 2010-2-9 12:59:42 | 只看該作者
53# chacha
志趣相投,可以比我哋班友懐舊一番!
講開又講,以前小學時期(五、六年班左右)得嗰幾蚊雞早餐錢,你話果陣時買齊一套星星搖控車(連搖控、電、火牛)要成6舊水,可能有 D 車款唔止呢個價,當時對我嚟講,簡直係天文數字啦!唔通日日唔食早餐咩!?點捱呀?老友.....所以現在有 D 鬆動咪重拾童年嘅夢想囉,買番 D 童年嘅 DREAM CAR,嚟滿足自已囉!
不過我始終覺得都係舊版有韻味 D 。好似Cha Cha 兄你架6輪咁,可能嗰時係出硬殼掛!
chacha 發表於 2010-2-9 15:31:05 | 只看該作者
53# chacha
志趣相投,可以比我哋班友懐舊一番!
講開又講,以前小學時期(五、六年班左右)得嗰幾蚊雞早餐錢,你話果陣時買齊一套星星搖控車(連搖控、電、火牛)要成6舊水,可能有 D 車款唔止呢 ...
kit1938 發表於 9/2/2010 12:59

可惜祇係復刻車殼同車轆,不過十年前0個震係賣 $10XX,新呢架話出時,都諗又唔見錢,不過一定要入
SSD 發表於 2010-2-22 10:36:43 | 只看該作者
雷神/鳯呀 ......童年回憶ar~~~唔知有冇人攪掂左個殼 走去玩 慣性滑行呢~~~~
uchifong 發表於 2010-1-27 00:37

終於完成架車,但車手就未油,貼膠紙都成整成日!
chacha 發表於 2010-2-22 14:16:05 | 只看該作者
呢套 kit ,價錢高不可攀!
jimmylai33 發表於 2010-2-28 23:59:15 | 只看該作者
hk_sdu 發表於 2010-3-1 01:40:16 | 只看該作者
wah wah wah , very handsome, which one is RC?
msmcreation 發表於 2010-3-1 02:02:04 | 只看該作者
wah wah wah , very handsome, which one is RC?
hk_sdu 發表於 2010-3-1 01:40

The one in the background inside the box
These 6 cars are 1/12 or 1/20 scale models.