RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1608|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

xray3D極力子一問

abc12345 發表於 2009-10-13 20:24:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下咁多位c兄裝xray極力子果個flywheel係咪一定要用番xray既啤把(即係裝flywheel之前要裝類似介指既物體),因為我而家唔知點解果粒啤把卡唔實個flywheel,我而家果副engine係MAX12級
希望咁多位c兄可以教下我點做,萬分感激 thx!!!!!!!!!
redbullbull 發表於 2009-10-13 20:44:08 | 只看該作者
我想問下咁多位c兄裝xray極力子果個flywheel係咪一定要用番xray既啤把(即係裝flywheel之前要裝類似介指既物體),因為我而家唔知點解果粒啤把卡唔實個flywheel,我而家果副engine係MAX12級
希望咁多位c兄可以教下我點 ...
abc12345 發表於 2009-10-13 20:24

d啤把有區分口徑的
max好像是用novarossi啤把
廿十~三十元一粒
 樓主| abc12345 發表於 2009-10-13 21:04:51 | 只看該作者
d啤把有區分口徑的
max好像是用novarossi啤把
廿十~三十元一粒
redbullbull 發表於 2009-10-13 20:44

係咪用7mm??我星期日係kws買左一粒(係*豪*景)個老板執左二手既俾我,我番到屋企就開始裝極力子,但係唔點解裝到啤把,裝唔到個flywheel(即係卡唔實個flywheel,直情係可以自轉),而家都唔知點搞好
EXEX12345 發表於 2009-10-13 21:18:54 | 只看該作者
你有錢人,,買新嫁啦
stanley_wwy 發表於 2009-10-13 22:56:33 | 只看該作者
1# abc12345

原裝taper colar, max 機啱...

唔同brand 會有少少唔同厚度, 未必夾得死.
redbullbull 發表於 2009-10-13 23:50:32 | 只看該作者
係咪用7mm??我星期日係kws買左一粒(係*豪*景)個老板執左二手既俾我,我番到屋企就開始裝極力子,但係唔點解裝到啤把,裝唔到個flywheel(即係卡唔實個flywheel,直情係可以自轉),而家都唔知點搞好 {:3_90: ...
abc12345 發表於 2009-10-13 21:04

幾十蚊咪買2手la
同埋你收flywheel個杯屎有冇上死架
一定要用flywheel匙同六角板手上死佢
 樓主| abc12345 發表於 2009-10-15 17:34:04 | 只看該作者
幾十蚊咪買2手la
同埋你收flywheel個杯屎有冇上死架
一定要用flywheel匙同六角板手上死佢
redbullbull 發表於 2009-10-13 23:50

個flywheel都卡唔死,上實左小小已經上唔到(因為flywheel自轉)咁我用番正廠xray啤把啦
唔該曬咁多位c兄幫忙