RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2097|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

討論喇叭牌德國軍艦

jediskdy 發表於 2009-10-10 17:43:53 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

近來發現喇牌推出1/350的   德国重巡洋舰欧根亲王号  &  德国袖珍战列舰格拉夫.斯佩海军上将号

兩首軍艦都各附PE & 在细節方面都做得幾好

我一看現它們就心動了,還引起了3個間題

1. 把它收收藏,還是改RC?

2. 它們的空間足夠嗎?

袖珍战列舰
    標:12100 / (350x350x350)
        = 288 Ton

欧根
    標:142400 / (350x350x350)
        = 332 ton

3. 如果它們改為RC, 適合放落海玩嗎?

以下是官網介紹和開合報告:
德国重巡洋舰欧根亲王号
德国袖珍战列舰格拉夫.斯佩海军上将号
dmpro 發表於 2009-10-13 20:41:44 | 只看該作者
及下先!!
mkjeo 發表於 2009-10-21 18:13:40 | 只看該作者
近來發現喇牌推出1/350的   德国重巡洋舰欧根亲王号  &  德国袖珍战列舰格拉夫.斯佩海军上将号

兩首軍艦都各附PE & 在细節方面都做得幾 ...
jediskdy 發表於 2009-10-10 17:43

我都改過隻企業號
louis-wei 發表於 2009-10-21 18:26:14 | 只看該作者

E架小喇叭D新產品都是穩日本公司幫手開模,精度高左好多。而且仲細致左好多,拿黎改RC就麻麻,因為內部空間唔多夠,我都買左只想改,不過后來衰左,拿左做擺設算。
mkjeo 發表於 2009-10-21 18:32:11 | 只看該作者
E架小喇叭D新產品都是穩日本公司幫手開模,精度高左好多。而且仲細致左好多,拿黎改RC就麻麻,因為內部空間唔多夠,我都買左只想改,不過后來衰左,拿左做擺設算。
louis-wei 發表於 2009-10-21 18:26

D位都好準
 樓主| jediskdy 發表於 2009-10-21 20:58:59 | 只看該作者
louis-wei 發表於 2009-10-21 18:26

你唔講我都唔知