RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: tai13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

文章以完結....謝謝

tb03 發表於 2009-10-2 00:59:36 | 只看該作者
9# AMAT
agreex2 唔係扮正經,外國人就是笑我們那樣無知
AMAT 發表於 2009-10-2 08:27:44 | 只看該作者
假衛道又嚟......

TVB合家歡時段灑鹽花
陳法拉剝剩胸圍通屋走

蘋果日報 2009年10月2日

一向不介意在螢幕騷性感的無綫花旦陳法拉,於前日播出的一集《有營煮婦》中再令觀眾譁然,她在這齣於合家歡時段播映的小品劇集中,竟兩度剝衫除剩胸圍,酥胸半露由廁所走到出廳,其後又在鏡頭前除褲如廁,嚇呆一班家長觀眾,更成為網友激烈討論對象,該集片段也成為無綫網上重溫劇 No.1,迅速熱爆全城。

無綫近年炮製的節目,經常被批評賣弄性感以及教壞小朋友,《美女廚房》更多番接獲投訴指嘉賓頻頻俯身騷胸,意識不良。估不到近日更變本加厲,於三線劇集時段也出現刻意賣弄姐仔身材(詳見附表)的橋段,連晚上 8時半至 9時半合家歡時段播出的溫馨小品劇集《有營煮婦》,也不能倖免。現年 27歲、擁 34 24 34索爆身材的陳法拉,在前晚的《有》劇中一場戲連除兩次上衣,露出私伙 Victoria's Secret灰色胸圍。

除褲如廁兩度更衣
這場戲是講述陳法拉飾演的吳采妮,誤以為洪天明飾演的劉達人是同志,二人因下雨淋濕身,陳法拉去了洪天明家中換衣服,她本來在廁所更衣,卻被曱甴嚇親剝剩胸圍便跳出廁所,其後更在天明面前完成整個換衫過程。至翌日她又在天明面前除褲如廁,更於客廳無遮無掩再剝去上衣,露出胸圍換回自己衣服。
其實 05年當選華姐亞軍的陳法拉已不是第一次在劇集中除衫晒身材,在《師奶兵團》中郭政鴻為身穿三點式的她推油一幕,仍然令觀眾記憶猶新,其後於《溏心風暴》中再以三點式上陣也同樣震撼網民。
前晚陳法拉的露 bra戲令觀眾睇到眼凸凸,網友也即時行動,將片段截圖放上網上任睇,單是香港討論區的瀏覽率截至昨傍晚已超過 14萬,而無綫重溫劇集網站 mytv.com,重溫前晚的《有營煮婦》片段更以逾 18萬人次成為點擊次數 No.1,認真厲害。雖然有人大讚其身材索爆,但也有網民認為在晚上合家歡時段不應出現這些鏡頭,因為一家大細看電視十分尷尬。

陳法拉昨日出席在荃灣舉行的《有營煮婦》中秋宣傳活動,對於前晚她除剩胸圍的鏡頭引起網民極大迴響,同劇的洪天明及戴志偉也拿來作笑話。法拉表示性感演出早在收到劇本時經已知道,她說:「起初都擔心出唔到街,因為播出時間係 8點幾,但監製話冇問題,好健康又唔係賣弄色情,只係換衫時見到着住個運動 bra走出嚟。個 bra係我自己喺美國買,好貼身,不過我都貼咗膠紙防走光。」
有份在場的天明則說:「個 bra好 sporty。」問到法拉會否再有性感鏡頭?天明即搶答說:「我都希望(有)。」法拉表明只得一幕,天明即問法拉若遇到能獲獎的好劇本時會否考慮性感演出,記者舉例如《色,戒》,法拉即說:「《色,戒》梗係唔得,我對自己身材有信心,趁後生出吓鏡都 OK,但唔可以見三點,露背有得打底貼膠紙都 OK。」
此外,監製王心慰昨日在電話中表示,這場戲是她一位同志朋友的真人真事,她覺得適合所以加入戲中,她說:「法拉喺戲中性格係男仔頭,呢場戲冇乜意識不良,又冇不雅演出,公司經過審查先出街。」對於在合家歡時段晚上 8時半至 9時播映可擔心觀眾投訴?她說:「唔會,唔係色情鏡頭,只係有搞笑成份,個劇片頭伍詠薇着三點式都係咁。」
採訪、攝影:馬建華

真係好多餘.....你咁衛道你打格啦!貼乜鬼O野報紙啦~
AMAT 發表於 2009-10-2 08:43:26 | 只看該作者
如果露BRA都係要禁,咁香港政府首先要禁咗公開賣BRA,賣BRA O既地方要十八歲以上人仕先去得.....
唔准賣BRA廣告啦笨........

唔好咁低能啦.......

我覺得呢O的片段咪最好俾O的家長教小朋友囉.......
點樣唔應該隨便換衫呀,又或者咩係BRA等等......

完全冇問題!

係咁衛道佢蘋果唔好登果O的三點式相,唔好登BRA SHOW,唔好登風月版啦.....痴線!
800mah 發表於 2009-10-2 08:53:00 | 只看該作者
呢集我無睇添~~ 我覺得無線係度過先出街o既, 根本就係想做新聞.
馬輝 發表於 2009-10-2 10:18:20 | 只看該作者
記得郭政鴻幫陳法拉搽太陽油個套劇都係八點半個slot,當時陳法拉套比堅尼暴露到只遮住三點同pat pat,又唔見有人嘈
APPLE 發表於 2009-10-2 10:37:16 | 只看該作者
其實 pat pat 同 比堅尼 咪一樣.........只係質地吾同之嗎........(可能比堅尼露得重多添
馬輝 發表於 2009-10-2 10:40:41 | 只看該作者

陳法拉個種才是比堅尼的正宗著法,下身加條hot pant就最不知所謂
800mah 發表於 2009-10-2 10:40:58 | 只看該作者
其實 pat pat 同 比堅尼 咪一樣.........只係質地吾同之嗎........(可能比堅尼露得重多添
APPLE 發表於 2009-10-2 10:37

係 lor,  比堅尼 & 內衣 都可以係電視賣廣告, 唔明點解有d人覺得唔可以係節目內出現.
smallfaifai 發表於 2009-10-2 13:53:08 | 只看該作者
係 lor,  比堅尼 & 內衣 都可以係電視賣廣告, 唔明點解有d人覺得唔可以係節目內出現.
800mah 發表於 2009-10-2 10:40

呢次擺明係谷收視o架啦,咁又點o者?又唔係過唔到電視尺度......

其實o個D話陳法拉搏出位谷收視o既人,自己咪又係搏出位谷收視......
AMAT 發表於 2009-10-2 16:17:20 | 只看該作者
呢次擺明係谷收視o架啦,咁又點o者?又唔係過唔到電視尺度......

其實o個D話陳法拉搏出位谷收視o既人,自己咪又係搏出位谷收視......
smallfaifai 發表於 2009-10-2 13:53

佢地唔登又邊到有人買佢睇.....所以咪叫做"作賊喊賊"囉~
cannabis0129 發表於 2009-10-8 12:38:14 | 只看該作者
放鬆D啦HKP
邦... 發表於 2009-10-19 19:36:34 | 只看該作者
正野
tvb會唔會再拍呢d呢