RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5124|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左成個月,今晚試左F103GT LA~

markpo 發表於 2006-6-19 00:23:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
終於將做好左成個月的F103GT, 今晚試左LA~....
我只係改左快齒,23T MOTOR, 同避震....發覺.......
完全"奴架"唔到佢LA~..... 太快LA~
可能係呔的問題, 比盡油的話, 行唔到直路...架車就飄LA~ ...HEHE~ , 我做到的做佳記錄係, 比到3分2油, 都仲可以行到直路, 之後個場唔夠大, 就要轉變LA~...
我諗我要用返白皮豬先得LA..
THX
Colin 發表於 2006-6-19 00:35:41 | 只看該作者
F103GT 好快既咩@@?
EricRC 發表於 2006-6-19 00:44:22 | 只看該作者
我個人睇法,後驅車係好快兼難控
Rainie※Hin 發表於 2006-6-19 00:50:53 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-6-19 00:23 發表
我只係改左快齒,23T MOTOR, 同避震....發覺.......
可能係呔的問題, 比盡油的話, 行唔到直路...架車就飄LA~ ...H ...

有冇set下個查查呀??
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 00:59:28 | 只看該作者
原帖由 Rainie※Hin 於 2006-6-19 00:50 發表

??SET 個查查d 乜ar??  但我睇到佢係飄住咁彎 ...
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 01:00:19 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-6-19 00:35 發表
F103GT 好快既咩@@?

...我覺得, 好好好好快....
chankid 發表於 2006-6-19 01:40:15 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-6-19 01:00 發表

...我覺得, 好好好好快....

咁勁?? 幾時同我部TA05 玩下先?
雷公 發表於 2006-6-19 01:44:40 | 只看該作者
梗係快啦﹐DIRECT DRIVE﹐LESS DRAG.....BUT MORE WHEEL SPIN....
SUNNY888 發表於 2006-6-19 02:06:51 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-6-19 00:23 發表
可能係呔的問題, 比盡油的話, 行唔到直路...架車就飄LA~ ...H ...

我都玩緊架103GT.都係用23T摩打04齒93/20.
速度吾錯.加速輕快.行直線好好.
輪呔配答前40度後20度.
但此車對場地要求較高.要好平嘅場地如石門.
ALEXANDER 發表於 2006-6-19 02:49:38 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 19/6/2006 12:23 AM 發表

呀師兄你層經話過你只愛玩法拉利殼,咁你有冇裝定風翼???
仲有你係邊玩???
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 09:13:49 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-19 02:49 發表

呀師兄你層經話過你只愛玩法拉利殼,咁你有冇裝定風翼???
仲有你係邊玩???

o華~ 好開心你竟然知道我只係玩法拉利殼
係ar~ 我架係enzo, 原裝enzo 無定風翼,而我係美孚個滖軸流冰場玩, 佢係膠地, 唔係石地, 所以唔係好咬地~

sorry, SUNNY888兄,咩叫輪呔配答前40度後20度??

thx thx~
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 09:15:33 | 只看該作者
原帖由 chankid 於 2006-6-19 01:40 發表

咁勁?? 幾時同我部TA05 玩下先?

haha~ 我諗如果係個平台玩,我諗唔係好夠地方將架車放到開盡油門la~ hehe~ 而且, 好冼....
鬼見仇 發表於 2006-6-19 10:10:29 | 只看該作者
我都有部103GT, 買左成個月, 仲未砌好.

之前都有玩開102, 都覺得幾好玩. 唔知會唔會有好大分別呢.

PS-依家103GT好似冇曬貨...
Mobility 發表於 2006-6-19 10:27:26 | 只看該作者
我以前都住美孚

我去橋底舊籃球場(有蓋平地)......平台人多, 盲位又多......

美孚現在有甚麼地方玩
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 10:39:06 | 只看該作者
原帖由 Mobility 於 2006-6-19 10:27 發表
我以前都住美孚

我去橋底舊籃球場(有蓋平地)......平台人多, 盲位又多......

美孚現在有甚麼地方玩

上次係平台撞到 chankid (街市上蓋)一齊玩,同埋西鐵個大公園入面的膠地場~
zoozoo 發表於 2006-6-19 10:55:04 | 只看該作者
原帖由 Rainie※Hin 於 2006-6-19 00:50 發表

查查系唔系尾部上面果两块“磨擦片”啊?系唔系每次玩完都要换差速油?
 樓主| markpo 發表於 2006-6-19 11:09:01 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2006-6-19 10:55 發表

查查系唔系尾部上面果两块“磨擦片”啊?系唔系每次玩完都要换差速油?

係ar~ 但我就無同佢喳油wor~ 我覺得佢唔係影響好大..... 我覺得 ~
urjackass 發表於 2006-6-19 12:08:21 | 只看該作者
我都好想入台 103gt  配翻个 LM 车壳就靓仔晒喇~~
不过我系rc杂志见到话 103gt 改用 F201纹呔 唔知好唔好玩呢。。。
SUNNY888 發表於 2006-6-19 17:08:52 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-6-19 09:13 發表

o華~ 好開心你竟然知道我只係玩法拉利殼
係ar~ 我架係enzo, 原裝enzo 無定風翼,而我係美孚個滖軸流冰場玩, 佢係膠地, 唔係石地, 所以唔係好咬地~

sorry, SUNNY888兄,咩叫輪呔配答前40度後20度??

thx ...

我架103GT.
前40後20呔,即係SOREX呔前R40後R20
chankid 發表於 2006-6-19 19:30:53 | 只看該作者
好期待快D再玩