RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6596|回復: 23
收起左側

今日走去入貨.

wah2320 發表於 2009-7-14 23:15:42 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
大家好 ! 今日走去入貨.準備擺上2009個火車城.現在已經興建左一半,8月中會完成. see see.
IMG_0837.JPG IMG_0838.JPG IMG_0842.JPG
sesamestreet 發表於 2009-7-14 23:22:31 | 顯示全部樓層
C Hing, 幾時通車通知聲好窩...打算請邊個剪綵ar...
個奶製品廠好似好大,期待完成。
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-14 23:57:52 | 顯示全部樓層
2# sesamestreet
剪綵?唔啦! 拍下video,影下相就算.
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-14 23:58:46 | 顯示全部樓層
我一完成就post上來........
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-15 00:19:55 | 顯示全部樓層
5# wah2320
嘩 ! 好多呀 !唔知一日起唔起倒貨?
alanlui106 發表於 2009-7-15 15:54:28 | 顯示全部樓層
噴油上色一日更係搞唔晒啦,我本來都好想買呢盒野玩,但呢盒都成280蚊.....
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-15 21:31:28 | 顯示全部樓層

大大間,啱哂做大Layout,其實早兩個月都考慮過,只不過兩個Layout都整完。
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-15 22:36:38 | 顯示全部樓層
大大間,啱哂做大Layout,其實早兩個月都考慮過,只不過兩個Layout都整完。
楠 發表於 2009-7-15 21:56

但係個Layout成個都係日本城市,都唔知放係邊度好,好似格格不入,如果真係要放,應該放在商場後面.都係完成左先算....

東京火車站也是紅磚起,日本有紅磚造工廠應該唔出奇,就當舊區。墨爾本都有間紅磚造工廠係市中心。
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-15 23:48:11 | 顯示全部樓層
東京火車站也是紅磚起,日本有紅磚造工廠應該唔出奇,就當舊區。墨爾本都有間紅磚造工廠係市中心。
楠 發表於 2009-7-15 23:24

o i c  thx....
alanlui106 發表於 2009-7-16 16:27:58 | 顯示全部樓層
咁可唔可以噴灰色,凸出來的地方可以噴其他色,日本d樓鮮色多
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-16 22:27:55 | 顯示全部樓層
咁可唔可以噴灰色,凸出來的地方可以噴其他色,日本d樓鮮色多
alanlui106 發表於 2009-7-16 16:27

本身牆隻顏色都幾好,d 窗就綠色,返而個頂黑色就麻麻,我會嘖過佢.唉! 樣樣都要查膠水,小d 眼力都唔得.都唔似kato果d模型,都唔使查膠水禁麻煩.
14# wah2320

紅磚屋小弟通常習慣先噴簿簿白底令到底線有色,然後將紅磚色簿簿噴在海綿上再印上去,再加印小小黑色就做到相中效果,如未試過而又喜歡可考慮試試。
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-17 00:26:50 | 顯示全部樓層
14# wah2320

紅磚屋小弟通常習慣先噴簿簿白底令到底線有色,然後將紅磚色簿簿噴在海綿上再印上去,再加印小小黑色就做到相中效果,如未試過而又喜歡可考慮試試。
楠 發表於 2009-7-16 23:22

我有支煙管,等我試下先.thx....
tommy1218 發表於 2009-7-18 22:40:53 | 顯示全部樓層
大家好 ! 今日走去入貨.準備擺上2009個火車城.現在已經興建左一半,8月中會完成. see see.
wah2320 發表於 2009-7-14 23:15

在那裡買?
但係個Layout成個都係日本城市,都唔知放係邊度好,好似格格不入,如果真係要放,應該放在商場後面.都係完成左先算....
wah2320 發表於 2009-7-15 22:36

可作參考:-
曰本舊酒廠
 樓主| wah2320 發表於 2009-7-20 22:05:02 | 顯示全部樓層
可作參考:-
曰本舊酒廠
楠 發表於 2009-7-19 22:55

個模型應該一倆日會完成,真係辛苦,樣樣都要用膠水,冇一樣野係唔使用膠水嘅,但睇落又幾靚,我睇過你d 存貨,如果有Lee揩banned}就好囉.......尤其是第一幅大夏,而我又知道有商場賣,不過好難搵.
7120.jpg 7720.jpg 7728.jpg 7742.jpg
這位朋友改了很多大厦,以下是其中一間用GreenMax改,可能適合你。

http://www.flickr.com/photos/55063726@N00/sets/72157611716533609/