RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1682|回復: 7
收起左側

新手折完ENGINE裝完有問題

orochichu 發表於 2009-6-30 01:33:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟今日折ENGINER完,裝番後,吸油好似有問題, 同埋唔知係咪我左右吊轉左個杯裝(圖中指住個隻杯),攪到出左事,要大半油先著到車,一唔比油就死火,仲要FULL油唔係咁去,係咁校油針都唔係太大分別,同埋把聲好怪,好似把電剧聲咁,PLEASE HELP~~~
幾粒審 發表於 2009-6-30 11:54:26 | 顯示全部樓層
聽你咁講,真係好大機會會掉轉咗把遮,掉轉裝會另到下壓排走,難着車!
方法:先扭動飛輪,直至上死火點,由排氣口位置望吓把遮就知,正常係密封,如果遮底部出現缺口,即係掉轉咗裝.
仲要留意司筒位置擺位唔正確都會出現難着車問題.
 樓主| orochichu 發表於 2009-6-30 13:37:27 | 顯示全部樓層

係呀  下壓有支支聲  係排氣位 上到死點 有小缺口 >_<睇睇 我今晚番HOME要折多次再裝哪     THX師兄
RCTWN 發表於 2009-6-30 17:18:50 | 顯示全部樓層
裝反不行的~~會撞到曲軸~
 樓主| orochichu 發表於 2009-7-1 01:08:41 | 顯示全部樓層
2# 幾粒審

thxthx 幾粒審   真係左右反轉左 傢下裝番岩冇事哪 不過花就唔係好覺 只係知傢下d油針錯哂~~~有排校 同埋d壓縮好似差左>_< 我唔想咁快買p.26 新engine呀 傢下trx3.3都好好玩傢哪~~~~順帶一問 我之前點玩d溫度都係keey住120之130 有咩計呢?  我只知主油針比多d油 細油針 多d油 就可以冇咁高溫  but第3支就唔知  收緊會冇咁高溫 淨係放多d會冇咁高溫? 請再教小弟 thx
redbullbull 發表於 2009-7-1 01:43:50 | 顯示全部樓層
trx3.3
buggy用?
梗係台灣SH,同埋picco la
肥美,多汁,正
redbullbull 發表於 2009-7-1 01:46:38 | 顯示全部樓層
trx3.3
有問題就唔好攪佢la
直接換SH吧,很平咋
 樓主| orochichu 發表於 2009-7-1 09:06:49 | 顯示全部樓層
@@點樣叫 拖先著車 唔明 ? 可唔可以講明小小 THXTHX  
redbullbull 兄 你個魔鬼 我好想換P2 .26 PICCO好耐傢啦 再新3.3CC ENGINHE?你估我會咁ONON咩    緊係玩4.26CC   我已經READY好一番HK就買傢哪