RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: fd3s000839
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我架R620~~~(未完成)有無辦法升高車頭屋仔?

Q-pet 發表於 2009-6-30 00:27:47 | 只看該作者

你可以張原裝個個屋仔片..拎把尺度10mm左右..鑽一鑽...再用鋁片補強個個位...
之後因為屋仔升高左..個平台..鎖屋仔個堆野都要加10mm銅柱.
再唔係你同pajero22 收一個金屬屋仔片3mm厚..有原裝位同改高左10mm位比你
而太陽檔個度加燈..你用番新燈比你個個平治燈杯咁就得
chan951130 發表於 2009-6-30 00:36:32 | 只看該作者
你可以張原裝個個屋仔片..拎把尺度10mm左右..鑽一鑽...再用鋁片補強個個位...
之後因為屋仔升高左..個平台..鎖屋仔個堆野都要加10mm銅柱.
再唔係你同pajero22 收一個金屬屋仔片3mm厚..有原裝位同改高左10mm位比你 ...
Q-pet 發表於 2009-6-30 00:27

qsir好勁啊
有勇冇謀 發表於 2009-6-30 09:59:46 | 只看該作者
點樣係條眉到加燈呢?用新燈d燈杯
同時強化避震方法?換gpm避震
有無辦法升高車頭屋仔?有+銅柱......借人post睇下啦好有用http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=59780&highlight=
chan951130 發表於 2009-6-29 23:58

陳生, 比條 link 人睇都比錯...唉
師兄, 有齊你想要的野....ha ha
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... A6%B3%ABi%C9N%BF%D1
chun.law 發表於 2009-6-30 10:08:54 | 只看該作者
其實有D後悔將個高屋仔CUT左擾流 希望架密豆可以整靚D 唔好晒左個屋仔...想拎番黎做拖頭都唔得不過唔緊要 遲D會買多個高屋仔黎做架高屋仔拖頭
yin1992 發表於 2009-6-29 23:56

唔洗後悔喎,打比我,我實幫到手.........................................我有高屋仔擾流,快D打比我啦
yin1992 發表於 2009-6-30 10:43:40 | 只看該作者
唔洗後悔喎,打比我,我實幫到手.........................................我有高屋仔擾流,快D打比我啦
chun.law 發表於 2009-6-30 10:08

點解你會有架
Q-pet 發表於 2009-6-30 11:03:52 | 只看該作者
咁岩得咁q 我都有架同樓主差唔多樣既屋仔

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

yin1992 發表於 2009-6-29 23:48

奶仔..你一年轉好多次色啵--
yin1992 發表於 2009-6-30 11:22:43 | 只看該作者
奶仔..你一年轉好多次色啵--
Q-pet 發表於 2009-6-30 11:03

呢個頭整左成幾個月啦 不過冇車架俾佢用姐
Q-pet 發表於 2009-6-30 11:24:32 | 只看該作者
呢個頭整左成幾個月啦 不過冇車架俾佢用姐
yin1992 發表於 2009-6-30 11:22

咁你仲有成堆雞仔屋呀--
chun.law 發表於 2009-6-30 11:31:02 | 只看該作者
Q-pet 發表於 2009-6-30 11:24

雞竇..............
yin1992 發表於 2009-6-30 13:04:53 | 只看該作者
Q-pet 發表於 2009-6-30 11:24

冇呀...1架volvo 1架scania 同1個冇車架雞頭 最重要係我整左唔玩先出奇
chan951130 發表於 2009-6-30 13:12:05 | 只看該作者
陳生, 比條 link 人睇都比錯...唉
師兄, 有齊你想要的野....ha ha
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... A6%B3%ABi%C9N%BF%D1
有勇冇謀 發表於 2009-6-30 09:59

我都唔知