RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: markpo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

決定買支新控~ 各位請賜教~

courel500 發表於 2006-6-16 11:21:27 | 只看該作者
原帖由 sangwong 於 2006-6-16 10:25 發表

3PKS個module可以轉band, 唔使轉cystral喎~

係...我知 , 但都係 FOR 佢一架車o者 , 咁其他個 3 架點呢 ? 佢而家主要係佢有 4 架車 , 如果以 3PKS 出面最平可以幾錢 ? 無 $2000 都要 $1900 啦 ! 如果 $1900 佢可能仲要有一段時間玩唔到其餘個 3 部車 ( 要睇佢幾時去買埋其餘個 3 個接收 ) , 但係佢如果買 3PJ 既話 , $2000 可以一次過換晒 4 架車既接收 , 同埋每架車都有佢自己既 BAND 係度 , 唔洗成日抆來抆去 , 仲可以用到雜 BAND ( 假設正 BAND 撞晒 ) , 如果佢用 3PKS 既話 , 當佢買埋 3 個可以轉 BAND 既接收 , 要記住佢無得換 BAND ( 只係可以用內置左既 CHANNEL ) , 撞起 BAND 上來 , 你話佢係咪企左係度 ! 我之前都有用過類似既控 ( 三和個支 ) , 因為我覺得無雜 BAND 用始終唔係咁好 , 落街玩無乜所謂 , 段估都唔會有 10 幾 20 人一齊玩 ( 或者有我唔知 ) , 但係如果你一入場玩 , 無 D 雜 BAND 傍身始終唔係咁好 !
courel500 發表於 2006-6-16 11:22:55 | 只看該作者
原帖由 markpo 於 2006-6-16 10:25 發表
咁3PJ 有無咩 PCM 定 HRS ga??
因我d servo 得一個係行數碼的,其他都唔係~

3PJ 佢可以 SUPPORT 到 HRS 接收 ( 我 FD 提供 )
 樓主| markpo 發表於 2006-6-16 11:57:32 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-6-16 11:21 發表

係...我知 , 但都係 FOR 佢一架車o者 , 咁其他個 3 架點呢 ? 佢而家主要係佢有 4 架車 , 如果以 3PKS 出面最平可以幾錢 ? 無 $2000 都要 $1900 啦 ! 如果 $1900 佢可能仲要有一段時間玩唔到其餘個 3 部車 ( 要 ...

華~ 謝謝你咁詳細的講解~ 但....比d 時間我理解下先~ hehe~