RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1246|回復: 1
收起左側

燃油 和 火咀電

glen6831 發表於 2009-6-8 23:06:49 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

想問各師兄:
(一) 是不是不同牌子的油對 TAR 車有影響?
我用 奶草-X , 上手用 tor 字
他入他用開的油後, 一TAR 即動, 但當我用回我的油後要拉很多次才動
這是不是用油不同所以 tar 車時間不同?
(二) 是不是用新油要重新 run 機?
(三) 我的火咀電已經充了一整晚十二粒鍾, 但係 tar 一兩次便 bye bye. 是不是火咀電有問題?
(四) 在那有電表的火咀電買?多少錢?
最後, 韓國油好用嗎?
謝謝
柴九 發表於 2009-6-9 10:05:42 | 顯示全部樓層

1.唔同牌子對撻車應該無影響,因為性質相同,除非你d油擺得太耐,揮發咗某d成份就難着車d,
   一撻就着...係咪用佢支火咀電呢?
2.唔同牌子燃油,都有唔同混合配方,就算同一個%(濃度),都未必同一個效果,亦需要此微調較.
3.睇怕要換個支.
4.KWS(廣華街)$1XX.
茶實你可以拆粒火咀出嚟,測試一下是否通紅,幾秒後都能夠保持光亮,應該還可以使用.