RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2652|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tt01可唔可以用TL01 GE 齒差同佢 GE 差杯 狗骨呢???

職業殺手 發表於 2006-6-10 23:07:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問tt01可唔可以用TL01 GE 齒差同佢 GE 差杯 狗骨呢@@???
TL01 GE  齒差係唔係同TA04 GE齒差一樣@@???

樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-10 23:48:03 | 只看該作者
有冇人應下我...
ifrogi 發表於 2006-6-11 01:33:37 | 只看該作者
或者講下你點解要咁做丫?
dimsim8 發表於 2006-6-11 11:23:40 | 只看該作者
TL-01個齒差同TA04係唔同o架....TT-01 I don't know哈哈!!
ice1234 發表於 2006-6-11 11:45:37 | 只看該作者
多鬼如...
ifrogi 發表於 2006-6-11 12:11:29 | 只看該作者
如果你係要跟精華區咁做,
我建議你買53790 係 tt-01 gear diff 用的 萬向杯
之後先加番ta-04 既 39mm 狗骨 50883
最後就用 50823 Tamiya TG10 Wheel Axle
加多個膠圈就ok

有錯請指正
 樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-11 21:59:30 | 只看該作者
原帖由 ifrogi 於 2006-6-11 12:11 發表
如果你係要跟精華區咁做,
我建議你買53790 係 tt-01 gear diff 用的 萬向杯
之後先加番ta-04 既 39mm 狗骨 50883
最後就用 50823 Tamiya TG10 Wheel Axle
加多個膠圈就ok

有錯請指正

大埋晒大約幾錢到??
herbert1 發表於 2006-6-11 22:09:57 | 只看該作者
百幾啦.......我係創X執 ,  
tt-01 gear diff 用的萬向杯    $54
ta-04 既39mm狗骨             $30
TA04 Wheel Axle               $30

直情講話 , TT01改用TA04狗骨要d乜 , 佢就會好爽手咁執俾你~
老人家 發表於 2006-6-11 22:21:26 | 只看該作者
花錢這樣改不如正正經買TA-04玩 , 這樣改跟買多一部無大分別 , 買多一部總好過換出的零伴砌多部 , 話曬架唔同有唔同玩法
 樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-12 19:46:32 | 只看該作者
原帖由 老人家 於 2006-6-11 22:21 發表
花錢這樣改不如正正經買TA-04玩 , 這樣改跟買多一部無大分別 , 買多一部總好過換出的零伴砌多部 , 話曬架唔同有唔同玩法

我都好同意你ge講法.....但都只係想由低級車玩起姐....我遲d都會買
 樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-12 19:54:47 | 只看該作者
今日買左tt01個轉向推桿......同SERVO推桿....但係唔記得買SERVO SAVER...有無人知大約幾錢到@@???
ice1234 發表於 2006-6-12 19:56:40 | 只看該作者
原帖由 職業殺手 於 2006-6-12 07:54 PM 發表
今日買左tt01個轉向推桿......同SERVO推桿....但係唔記得買SERVO SAVER...有無人知大約幾錢到@@???

三十幾到四十幾 睇下你邊度買..

樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-12 19:58:25 | 只看該作者
原帖由 ice1234 於 2006-6-12 19:56 發表

三十幾到四十幾 睇下你邊度買..

唔該你
老人家 發表於 2006-6-12 20:24:38 | 只看該作者
原帖由 職業殺手 於 2006-6-12 19:46 發表

我都好同意你ge講法.....但都只係想由低級車玩起姐....我遲d都會買

提一提你 , 人是貪心會希望好D好D好D好D , 不自覺花錢在這入門車上 , 所以記緊升級零件要有限制 , 因當你玩過高一檔的車時就知早前所花的升級費 , 便成交學費 , 不過每款車也有其可取好玩之處TT01也不例外 , 注要會飛走的銀紙吧 !
mark999hk 發表於 2006-6-13 09:38:45 | 只看該作者
原帖由 職業殺手 於 2006-6-12 07:54 PM 發表

師兄,改完後,佢嘅轉向虛位係咪少咗好多呀? 謝
AMAT 發表於 2006-6-13 16:44:48 | 只看該作者
原帖由 mark999hk 於 2006-6-13 09:38 發表

師兄,改完後,佢嘅轉向虛位係咪少咗好多呀? 謝

一日唔換轉向果份.....一日都係虛位多到爆......
 樓主| 職業殺手 發表於 2006-6-13 22:19:09 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-6-13 16:44 發表

一日唔換轉向果份.....一日都係虛位多到爆......

但係我換左之後...虛位都幾多wo~~~~唔知係唔係我安裝上ge問題la.......其實我唔係太識set個可調節上臂....可唔可以長細講解下比我聽~~thx