RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1165|回復: 8
收起左側

各大大...問一問...

ericsuper1 發表於 2009-5-31 23:05:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問到底 kyosho FW-06係因為"甚麼問題"而導致不能換市面上的engine呢..?
因有的又說可以..有的又說不可以..
希望在這做個總帖解答新手的問題..
有勞各大大了.....^^
superx 發表於 2009-5-31 23:09:56 | 顯示全部樓層
if you change the "bottom board" you can change any engine (starter and hand pull type)
 樓主| ericsuper1 發表於 2009-5-31 23:34:39 | 顯示全部樓層
我已經換了3 RACING 的"bottom board", 那可以了嗎..?
byron.C 發表於 2009-5-31 23:39:02 | 顯示全部樓層
engineer mount ...... 同個極力子........

and than 側排引擎 ..... 原裝已經幾好了......
 樓主| ericsuper1 發表於 2009-5-31 23:42:14 | 顯示全部樓層
是否在市面上很小側排引擎的..都後排的..?
不可以用後排的嗎...?
mmz 發表於 2009-6-1 00:37:29 | 顯示全部樓層

5# ericsuper1

當然可以用後排,而且有多好多選擇,不過要加錢換好多野:機座,極力子,排氣管,好多情形下都要再買撻箱,撻箱電.仲有就係fw06個雙速裡面兩隻掌內的兩個金色彈弓,是軟身的,只供用原裝engine+原裝批用,如果換左後排機(馬力大),你要換黑色的彈弓,但我唔知有無凈彈弓賣.
l3en668 發表於 2009-6-1 00:53:57 | 顯示全部樓層
5# ericsuper1

當然可以用後排,而且有多好多選擇,不過要加錢換好多野:機座,極力子,排氣管,好多情形下都要再買撻箱,撻箱電.仲有就係fw06個雙速裡面兩隻掌內的兩個金色彈弓,是軟身的,只供用原裝engine+原裝批用 ...
mmz 發表於 2009-6-1 00:37

簡單黎講.改極力子套野+批+機坐....
加埋部機分分鐘都兩千幾蚊.
redbullbull 發表於 2009-6-1 02:06:18 | 顯示全部樓層
換車係最好同最好快的方法
笨仔 發表於 2009-6-1 11:17:10 | 顯示全部樓層
100%贊成!反正架車都有返咁上下歷史,換過副快機,損耗自然大,棧搞!