RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4360|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

過去三個月, 用左幾多錢係RC (油車) 身上?

junk18740 發表於 2009-5-10 15:40:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

Sorry ~~第三項應該係 $3,000 ~ $5,000,
包括 - 入場費, 油, 改,...
單選投票, 共有 91 人參與投票
18.68% (17)
13.19% (12)
18.68% (17)
6.59% (6)
42.86% (39)
您所在的用戶組沒有投票權限
redbullbull 發表於 2009-5-10 15:53:37 | 只看該作者
我個個月都$2500起...........
e個月又用左$5000
17才玩 rc 真係好辛苦
l3en668 發表於 2009-5-10 16:39:11 | 只看該作者

怕咩丫..細個唔玩既話..大左仲難玩呀..(第時你就知)
除非你可以戎得甩..如果唔係都好難搞.
細個仲難控制到自己..
我15才就中左招   到而家十幾年後既而家喇...
中間係有停過既..不過去左玩真車=.="  仲大獲 ...
而家真車要黎代步.RC要黎飛..兩重樂趣
 樓主| junk18740 發表於 2009-5-10 16:53:15 | 只看該作者
~~~ 毒品 ...
kenny_Chui 發表於 2009-5-10 20:14:48 | 只看該作者
一個月 $300以下...........師兄, 一個月用 $5000 , 個個月都可以出新車 la.......
blackcolt 發表於 2009-5-10 21:31:22 | 只看該作者
戎左幾個月,好辛苦,d 錢羅曬去養老鼠仔
Tiger_lui 發表於 2009-5-11 04:23:55 | 只看該作者
1個月5000蚊.. 你讀書定做緊野?

如果你做緊野 甘玩法 月入都過萬啦最少 17歲月入過萬 整2招來好麻

讀緊書就只能話你有錢人...
redbullbull 發表於 2009-5-11 09:23:31 | 只看該作者
1個月5000蚊.. 你讀書定做緊野?

如果你做緊野 甘玩法 月入都過萬啦最少 17歲月入過萬 整2招來好麻

讀緊書就只能話你有錢人...
Tiger_lui 發表於 2009-5-11 04:23

我15碎開始收一萬一個月.......果陣我做中菜
不過果陣挨得好辛苦.......有時一日做十四小時(日日都起碼十二小時)
芝華士1 發表於 2009-5-11 11:49:57 | 只看該作者
redbullbull c兄,,你咁勁,,我等執你d二手野啦
carcar1822 發表於 2009-5-11 18:17:04 | 只看該作者
7# Tiger_lui

15歲讀緊書不需善墓別人學業有成將來一定揾錢多過人,玩RC是小事自己將來前途最重緊!
Tiger_lui 發表於 2009-5-11 20:15:53 | 只看該作者
我15碎開始收一萬一個月.......果陣我做中菜
不過果陣挨得好辛苦.......有時一日做十四小時(日日都起碼十二小時)
redbullbull 發表於 2009-5-11 09:23

講句唔好聽的=]

你依家先得17歲 學業條件比人差,但有後天的努力 所以一個月有一萬月以上的收入,由於年輕,2X歲時很有可能會有財困的情況,所以一個月花5000元,慢慢減低對車的高性能欲望,改為2500蚊
一個月儲多2500 甘一年就多左3萬
redbullbull 發表於 2009-5-11 20:28:36 | 只看該作者
講句唔好聽的=]

你依家先得17歲 學業條件比人差,但有後天的努力 所以一個月有一萬月以上的收入,由於年輕,2X歲時很有可能會有財困的情況,所以一個月花5000元,慢慢減低對車的高性能欲望,改為2500蚊
一個月 ...
Tiger_lui 發表於 2009-5-11 20:15

平時都係洗$2500到係rc到,只係e個月買左枝控先洗多左..........
有時d野好難介定,姐係咁....好多人always問$7000玩唔玩到車呀?
我心想,難道過左$7000就唔買?
只要係自己消費能力內,同玩得開心就可以了..........
kelvin_shum 發表於 2009-5-12 10:24:51 | 只看該作者
我$2200左右啦!!!!!返工多過玩車^^"放工多數陪老婆^^"
想換車又驚比老婆知=.="
tong_ab 發表於 2009-5-13 15:51:00 | 只看該作者
11# Tiger_lui

你依家先得17歲 學業條件比人差,你應在學業上不好在RC場走,讀書不成有三害。不孝、不忠、不義。
rcrcevo 發表於 2009-5-13 23:18:16 | 只看該作者
15嵗最好出糧用灑所有錢玩RC好過買雷曼,玩RC有三益。本土經濟、電機知識、防止青少年上大陸食大煙。
sdan321 發表於 2009-5-14 04:27:30 | 只看該作者
14# tong_ab
讀書不成有三害。不孝、不忠、不義
好嚴重啊,......但有否聽過''讀萬卷書,不如行萬里路''呢,師兄,讀書求知識,讀得到係好,如資質有限,讀唔到,都冇計      ....至於以上的 孝/忠/義  讀好多書都末必懂嫁啵
rcrcevo 發表於 2009-5-20 16:38:34 | 只看該作者
都係放棄唔用咁多錢玩RC、因社會要求高讀多點書好唔係將來好慘,做跟車仔厨房仔送貨仔就唔仔啦。
 樓主| junk18740 發表於 2009-5-21 12:19:46 | 只看該作者
估唔到大家每個月,平均都用成超過2千幾係RC度wow......

有咁多野買嗎? ....>> 個半月一部 Nova 353 ???
audioyiu 發表於 2009-5-22 12:14:25 | 只看該作者
我最近玩返rc好似中左毒禁,用左$15000左右
sdan321 發表於 2009-5-22 16:14:02 | 只看該作者
19# audioyiu

me too