RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3443|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

415msx係咪會有新款出呢?!

ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:01:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇人知415msx係咪會有新款出呢?!我見RC WORLD又話新低板,新二樓板,新轉向,新散熱,究境係咪會有新出呢???thanks
AMAT 發表於 2006-6-7 00:03:40 | 只看該作者
YES,會有新版本推出.
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:05:27 | 只看該作者
肯定?!我驚佢會淨出option parts
AMAT 發表於 2006-6-7 00:06:29 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-7 00:05 發表
肯定?!我驚佢會淨出option parts

我估會先出一套UPGRADE KIT,之後再會出一套終極415.......

之後就會出416....哈哈!
minimini 發表於 2006-6-7 00:07:52 | 只看該作者
"終極搶 $"......
AMAT 發表於 2006-6-7 00:09:41 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2006-6-7 00:07 發表
"終極搶 $"......

所以我係一定唔會再買415.....哈!
minimini 發表於 2006-6-7 00:10:07 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-6-7 00:06 發表

我估會先出一套UPGRADE KIT,之後再會出一套終極415.......

416 then TA 06.......
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:12:02 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 7/6/2006 12:06 AM 發表

終極415期待
AMAT 發表於 2006-6-7 00:12:04 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2006-6-7 00:10 發表

416 then TA 06.......

應該唔會咁快.....TA05先出咗一年多O的.....至少都有三至四年玩下~!哈!

我估會出TB03機會大O的~!嘿~!
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:13:59 | 只看該作者
一年後跟著TB EVOLUTION 5 MS
minimini 發表於 2006-6-7 00:15:49 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-6-7 00:12 發表

應該唔會咁快.....TA05先出咗一年多O的.....至少都有三至四年玩下~!哈!

我估會出TB03機會大O的~!嘿~!

都有機會.......直軸 & 皮帶車卡拉卡拉咁出.......慢慢淹你 d 錢........hahaha......
AMAT 發表於 2006-6-7 00:16:19 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-7 00:13 發表
一年後跟著TB EVOLUTION 5 MS

TB EVO車系基本上係一年半到出一代咁上下時間啦......

之前TB EVO出就出TB01,之後出TBEVO III半年後就出TB02,宜家出到TBEVO V,我估應該大約等多半年多少少就會出新中級中軸車.
AMAT 發表於 2006-6-7 00:19:48 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2006-6-7 00:15 發表

都有機會.......直軸 & 皮帶車卡拉卡拉咁出.......慢慢淹你 d 錢........hahaha......

TA04同TA05個壽命應該長O的.......話晒TA04係的確係一部好成功O既車,同樣宜家TA05都係設計得好好,好成功,點都好過TB02.所以至少嚟講,TA05應該仲有兩年至三年到玩.

至於416.....我都係估下唧~!哈!

根據返上一代414嚟講,由414,414M,414MII,414MII WC等等等等(唔知有冇記錯....),都經歷咗至少三到四年.....所以415仲有排玩.更重要一點係,由415變成415MSX,其實已經係算一次大換代,叫做完全另一架車嚟咁濟...所以416出O既時間應該相信會推遲.
minimini 發表於 2006-6-7 00:25:21 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2006-6-7 00:19 發表

TA04同TA05個壽命應該長O的.......話晒TA04係的確係一部好成功O既車,同樣宜家TA05都係設計得好好,好成功,點都好過TB02.所以至少嚟講,TA05應該仲有兩年至三年到玩.

...

......be honest........自從 414M 之後, 我都好少留意双星嘅 1/10 touring car lu...... 因為好難追得到佢個 trend.......除非我係 sponsor 車手就話啫.......
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:28:54 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 7/6/2006 12:19 AM 發表

...

由415到而家415msx出左幾耐???415msx真係成架改晒咁濟,我都認為會頂遲左架416.............可能下次靜崗模型展先有phototype都未定
AMAT 發表於 2006-6-7 00:30:16 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-7 00:28 發表

由415到而家415msx出左幾耐???415msx真係成架改晒咁濟,我都認為會頂遲左架416.............可能下次靜崗模型展先有phototype都未定

一年到啦.....

下年我估出415MSXII或415MSX WC~!哈!
AMAT 發表於 2006-6-7 00:31:01 | 只看該作者
其實415好似都經歷咗三代喎....415,415MS,415MSX.......
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:37:47 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 7/6/2006 12:31 AM 發表
其實415好似都經歷咗三代喎....415,415MS,415MSX.......

搶三次錢就真!!!
AMAT 發表於 2006-6-7 00:40:15 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-7 00:37 發表

搶三次錢就真!!!

有新鮮感O的嗎~!哈!
好過玩足幾年都唔改款啦~!
 樓主| ALEXANDER 發表於 2006-6-7 00:48:14 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 7/6/2006 12:40 AM 發表

有新鮮感O的嗎~!哈!
好過玩足幾年都唔改款啦~!

咁又係,之前一版架車玩舊左唔正形可以有多個藉口換~~!!!