RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3711|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M03 (已加長改FF02) 行好盈BL得嗎

move7648 發表於 2009-4-23 13:36:13 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實都唔知post邊個區
但始終係M03 chassis

本身行緊speed passion 套 35A + sport JR, 配20T pinion
如果改行好盈35A + 4300kv, 玩唔玩到呢
(目標係同4wd跑快)
bigdoctor88 發表於 2009-4-23 16:09:27 | 只看該作者
我都砌左一架,MC330+带风扇黑皮猪(我地仿真组指定用黑皮猪),但未落地试车。
miniz 發表於 2009-4-24 13:29:58 | 只看該作者
M03 can't too fast because the chassis too high easy to cup 4
chacha 發表於 2009-4-24 16:17:10 | 只看該作者
頭驅同四驅好難有得比較喎阿師兄,仲要係快車添
 樓主| move7648 發表於 2009-4-24 18:00:31 | 只看該作者
哦..
唔係真係比賽

只係車友之間
打牙胶, 又唔想輸, 所以出post問問
 樓主| move7648 發表於 2009-4-24 18:03:06 | 只看該作者

Alex兄, 我加長晒啲手同腳, 唔cup
但... 見到佢轉彎, 個尾就跳.. 跳.. 跳..
又無down stop set
真係唔知點low底佢
(攝避震蕊, 但無晒行程)
monkichi0210 發表於 2009-4-24 21:19:55 | 只看該作者
其實都唔知post邊個區
但始終係M03 chassis

本身行緊speed passion 套 35A + sport JR, 配20T pinion
如果改行好盈35A + 4300kv, 玩唔玩到呢
(目標係同4wd跑快)
move7648 發表於 2009-4-23 13:36

brother,
加長晒手腳咪即係差不多190mm闊??用咩殼呀??我都有咁諗過.........
 樓主| move7648 發表於 2009-4-24 23:17:30 | 只看該作者
size 大約 190mm
我用返星星190mm殼

我當佢係FF02玩咋
 樓主| move7648 發表於 2009-4-24 23:22:09 | 只看該作者
brother,
加長晒手腳咪即係差不多190mm闊??用咩殼呀??我都有咁諗過.........
monkichi0210 發表於 2009-4-24 09:19 PM

FYI
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=82524&highlight=ff02
kiev 發表於 2009-4-24 23:54:56 | 只看該作者
有冇試過用鉛責重車尾 ...
SPAWN 發表於 2009-4-25 00:07:36 | 只看該作者
我用返星星190mm殼

我當佢係FF02玩咋
move7648 發表於 2009-4-24 23:17

唔係當!根本就係FF02
 樓主| move7648 發表於 2009-4-25 01:28:22 | 只看該作者
有冇試過用鉛責重車尾 ...
kiev 發表於 2009-4-24 11:54 PM

係喎, 去呔鋪攞排鉛試下先!
唔該ching
monkichi0210 發表於 2009-4-25 01:31:30 | 只看該作者
我用返星星190mm殼

我當佢係FF02玩咋
move7648 發表於 2009-4-24 23:17

咁樣改....根本就係ff02....仲以為係係用返m-03 210mm短陣加闊脾........
xuzb2000 發表於 2009-4-25 01:33:32 | 只看該作者
如果直接上TL01RA的臂,会装吾到M车胎咯,会顶住的。
monkichi0210 發表於 2009-4-25 01:40:20 | 只看該作者
如果直接上TL01RA的臂,会装吾到M车胎咯,会顶住的。
xuzb2000 發表於 2009-4-25 01:33

ok!!icic.....

thx bro.!!!!
chacha 發表於 2009-4-25 02:19:42 | 只看該作者
以前我玩 FF 01 同朋友玩,佢地用 TA01 、02 、YR 4,大家同一款摩打,直路都有得鬥,一到彎就
小龍 發表於 2009-4-25 02:54:25 | 只看該作者

FF02其實都幾好玩,因為車身高,要low到好底同時改camber link至得,基本上都幾好走,响果尾加條Roll Bar會好好多,千萬唔好加Roll Bar响頭度因為會超級推頭,以前用D無尾車殼好以306、WVGolf感覺好鬼象真,比足頭轆車個feel。頭呔唔好用太咬,因為重心同動力响前面,條呔好快行熱,太咬會好易CUP 4,尾要用中、低温呔,因為無動力,而且要用硬胆,減少車尾車身滾動,如果SETUP得好,㗎車有時會得"三隻腳"過灣,好鬼得意。我都好想整番架,我見極X門囗有套比TL01同FF02用長避震肶option kit,唔知係咪可以low底架車?
 樓主| move7648 發表於 2009-4-25 11:19:52 | 只看該作者
FF02其實都幾好玩,因為車身高,要low到好底同時改camber link至得,基本上都幾好走,响果尾加條Roll Bar會好好多,千萬唔好加Roll Bar响頭度因為會超級推頭,以前用D無尾車殼好以306、WVGolf感覺好鬼象 ...
小龍 發表於 2009-4-25 02:54 AM

thanks for sharing!

[因為車身高,要low到好底同時改camber link至得]
hop-up kit 有cambar link, 但唔知可以點low底部車, 唔想攝避震芯, 咁支shock會無晒行程, 下下到頂...

[千萬唔好加Roll Bar响頭度,因為會超級推頭]
噢, 我裝咗tim, 等我拆咗再試, 真係好推!!
chacha 發表於 2009-4-25 15:09:55 | 只看該作者
FF02其實都幾好玩,因為車身高,要low到好底同時改camber link至得,基本上都幾好走,响果尾加條Roll Bar會好好多,千萬唔好加Roll Bar响頭度因為會超級推頭,以前用D無尾車殼好以306、WVGolf感覺好鬼象 ...
小龍 發表於 25/4/2009 02:54

比長彎會好好多,
smallfaifai 發表於 2009-4-28 01:05:20 | 只看該作者
其實低成本改裝可以用TL01 A臂.......呢個就同原裝FF02一樣啦。

另外萬向可以用TA04的款式,一樣長,不過而家比較易買到。

用好盈4300kv應該行到o既,不過唔夠4wd好彎,跑直路可以o既.......我o個架就用緊3032kv,都唔錯.