RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2595|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

一口氣搞好晒部Hpi油雞仔!

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
得到高人相助下, 終於可以有塊格仔二樓板, 仲幫我將個sevro訓底左改底埋個重心, 而家可以玩大呔了!
整埋個swift殼佢用....唔打得都睇得...哈哈!
gatsby 發表於 2006-6-3 14:22:03 | 只看該作者
amy racing 改裝 ?
hkopium 發表於 2006-6-3 14:29:03 | 只看該作者
咩車黎架?
hamilton521 發表於 2006-6-3 15:00:05 | 只看該作者
Hpi油雞仔wheelbase (225mm),這個殼好fit是否雙星orABC,
請問ABC的mini車殼是否全部都是210mm?
原帖由 gatsby 於 2006-6-3 14:22 發表
amy racing 改裝 ?

哈...冇錯...估中左~

原帖由 hkopium 於 2006-6-3 14:29 發表
咩車黎架?

呢架係HPI MINI RS4 Nirto

原帖由 hamilton521 於 2006-6-3 15:00 發表
Hpi油雞仔wheelbase (225mm),這個殼好fit是否雙星orABC,
請問ABC的mini車殼是否全部都是210mm?

呢個係雙星制品, 225mm~
其實hpi mini rs4係可以用反轉尾臂黎變210mm or 225mm 的~
abc hobby出既都好似係210mm (冇記錯的話)~
simon-c 發表於 2006-6-3 22:35:38 | 只看該作者

mini rs4

原帖由 於 2006-6-3 13:35 發表
得到高人相助下, 終於可以有塊格仔二樓板, 仲幫我將個sevro訓底左改底埋個重心, 而家可以玩大呔了!
整埋個swift殼佢用....唔打得都睇得...哈哈!

宏兄,請問依架mini rs4 d parts 仲有無得賣,如皮帶,皮帶轆,叉速皮帶轆等......
台灣colt出果架d parts 可唔可以代用?
amy 發表於 2006-6-4 00:34:25 | 只看該作者
原帖由 simon-c 於 2006-6-3 22:35 發表

宏兄,請問依架mini rs4 d parts 仲有無得賣,如皮帶,皮帶轆,叉速皮帶轆等......
台灣colt出果架d parts 可唔可以代用?

唔可以
minimini 發表於 2006-6-4 00:36:29 | 只看該作者
use wider off-set wheels better wor.....
Crash4ever 發表於 2006-6-4 05:58:33 | 只看該作者
個殼好 jan ar
wasino3318 發表於 2006-6-6 00:37:02 | 只看該作者
宏兄,請問你放左部咩偈落去你部Mni Nitro?
同埋你個sevro點樣訓底法?可唔可以相一幅近d既相呀? 我想學下野啊。Thank you.

我都覺得如果你張安几條呔既offset會好睇好多架。

原帖由 wasino3318 於 2006-6-6 00:37 發表
同埋你個sevro點樣訓底法?可唔可以相一幅近d既相呀? 我想學下野啊。Thank you.

[/ ...

副偈只係Colt出既12級
哈...如果用有offset既鈴會頂沙板啊...mini鈴就唔會...
呢套呔係yokomo既03版漂移呔....部車都只係間中funny一下...
B仔 發表於 2006-6-6 13:51:33 | 只看該作者
原帖由 於 2006-6-6 04:56 發表

副偈只係Colt出既12級
哈...如果用有offset既鈴會頂沙板啊...mini鈴就唔會...
呢套呔係yokomo既03版漂移呔....部車都只係間中funny一下...

改得幾好喎,重心又低
wasino3318 發表於 2006-6-7 00:07:51 | 只看該作者
原帖由 wasino3318 於 2006-6-6 00:37 發表

[/ ...

宏兄,唔該哂!等我得閒d研究下先。
原帖由 B仔 於 2006-6-6 13:51 發表

改得幾好喎,重心又低

重心低左....的確好走好多....