RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 奶昔!极品
打印 上一主題 下一主題
收起左側

南大M新车NRX-12上市

ellis 發表於 2009-4-5 10:36:33 | 只看該作者
轉向果part.............
SPAWN 發表於 2009-4-5 14:25:56 | 只看該作者
個box勁Xray樣
tekin 發表於 2009-4-5 16:50:47 | 只看該作者
$1600,
i will wait atomic m-car....
arken 發表於 2009-4-5 17:30:22 | 只看該作者
家下真係有 $$ 投資都要搞搞控制個 cost .....
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-5 22:58:47 | 只看該作者
是RMB 1600不是$1600
南大的这款M车还是相当不错的,都有些新设计在里面
skyrobber 發表於 2009-4-6 03:42:45 | 只看該作者
想當年我買果架 corally mini $1650 己經比人話富貴車呀, 有錢人先玩呀... 如今大中國制都要 RMB$1600 但係又有人話不錯, 又參唔多啦, 人地唔洗食飯咩.. 真係此一時不同彼一時.. 話曬我架車都係歐洲造啦, full option 來架嗎, 又有 metal damper, MIP 狗骨 ........
Scania 發表於 2009-4-6 08:24:57 | 只看該作者
有冇入門平版?
rk2 發表於 2009-4-6 13:10:44 | 只看該作者
minimini 發表於 2009-4-6 14:23:47 | 只看該作者
咁嘅價錢.........唔需要考慮...........
tekin 發表於 2009-4-6 14:33:14 | 只看該作者
26# skyrobber
agree x 2,
i will choose other car if this car is $1600
byron.C 發表於 2009-4-6 15:07:28 | 只看該作者
個問題係市場接唔接受一架中國品牌中國製造的車價同日本品牌中國製造接近甚至一樣?

唔講做功,個設計已經唔及 A 210 / MRR2 / ABC / HPI 個 D ....

一樣行軸的 ABC 比人感覺物有所值,要比 1600 人仔真係唔會買佢!

如果想打入市場,尤其已有幾個強勁對手,自己品牌明顯不及別人,為何還要以成本定價格?

無人買連成本都收不回,或者要拖長回本期.........或者人家根本不重視香港市場,中國大量人買得起!
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-6 19:49:32 | 只看該作者
现在还不知道港币多少钱,美金多少钱哦,现在只知道大陆是RMB1600,已经卖的很好了
HPI M车也是新车,价格好像RMB17XX吧
byron.C 發表於 2009-4-6 20:07:57 | 只看該作者
HPI 有架 cyclone ... 有世界冠軍宣傳........
HPI 架新車有幾多新設計?NRX-12有幾多抄其他?
唔係唔比 SELL 野做打手,但做得其所吧!
依架車如果係值就唔會禁多人都話唔買。
如果個價可以定800 左右,一上市怕被搶購一空了。
做 MARKETTING 唔明個 MARKET ..... 想點?想吵架嗎?
 樓主| 奶昔!极品 發表於 2009-4-6 21:13:13 | 只看該作者
没有谁想吵架哦,只是不明白,为什么日系车能卖出好价来,国产车就不好卖,MRR2我就很喜欢
其实NRX12也是广坂老爸设计的车,不知道他有没有抄袭HPI
hoitang55 發表於 2009-4-6 22:50:57 | 只看該作者

架車仔值唔值就真係見仁見智
值唔值十分主觀,沒有客觀標準吧
就正如好多人花錢去改tt01又比人話唔值,
叫佢去買ta05好過la,跟住改ta05又有人話唔值去買416好過la
就個人而言你自己玩得開心就得,你自己覺得值就得
不過部車人仔1600即$1800
就我個人而言我就唔會考慮了
longman0072 發表於 2009-4-7 00:39:04 | 只看該作者
RMB1600? 如果係大廠 + high end 齊料版都唔算貴.........

如果 China Brand + China made, 就有D保留..........
馬田 發表於 2009-4-7 00:58:48 | 只看該作者
1600RMB 得咁小金屬PARTS 會唔會有D過份?
將心比已, 做消費者O既會唔會用1600 買架咁O既車?
呢架車1000蚊都比多佢
jypepe 發表於 2009-4-7 01:06:52 | 只看該作者
奶昔兄~
有沒有實在的讓 NRX12 跟 外國或日本品牌的 M車 較量過? (質料耐用和性能)
如果得出結果是 NRX12 各方面都勝過外國品牌
相信各玩家會對國內產品改觀
raybee1211 發表於 2009-4-7 01:34:42 | 只看該作者
1600蚊,買左都唔拎出來玩啦,唔怕比人笑傻仔咩
呢架野800啦,仲要有埋電子野,控 充電  都可能會買既
minimini 發表於 2009-4-7 02:00:08 | 只看該作者

平心而論........如果我以消費者嘅角度睇............單憑相中影出嚟咁嘅質素........真係唔值 RMB 1600 咁多...........抝都無謂........

anyway.........喺而家市道麻麻嘅時候.........用咁嘅價錢買 d 咁嘅質素..........小弟只可講句..........祝君好運..........