RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gegegum
打印 上一主題 下一主題
收起左側

29/03 Yokomo Drift Meeting 8強 Video

sai1120 發表於 2009-4-5 23:09:19 | 只看該作者
各位师兄可以上名次吗?
Buildinglung 發表於 2009-4-5 23:34:35 | 只看該作者
真係好細個場!(慢飄)有心做比賽就真係做好D啦主辦單位!
這個場的Size比Mini-Z飄都還好;1/10真係太細啦!
看了幾年都是這樣;一點進步都沒有,下年改名叫Yokomo slow-walk meeting !
真係灰見到這樣的比賽!我今 ...
-69- 發表於 2009-4-5 03:55

69兄,我亦不彷直言喇... 我都睇過你post上泥的所謂飄移練習, 我本人覺得認真麻麻.....如果你認為你的是飄移, 咁不如你去玩極速甩尾吧啦! 完完全全搞錯飄移既精髓!!!
-69- 發表於 2009-4-6 00:04:35 | 只看該作者

小弟初玩飄移;技術也不算是什麼;也想同大家一齊玩;並沒任可惡意;如有得罪之處請見諒。
目的只是望主辦單位;有心做的話可以做好一點!;-)
-69- 發表於 2009-4-6 00:11:24 | 只看該作者
-69- 大場同細場香港都有攪過呀....各有好玩之處...期待能同你切磋切磋
傑佬 發表於 2009-4-5 21:36

是的!大場都有攪過(可能多數在網上見到的片都是很細) ,我也期待一齊玩。;-)
反而昨晚見到某個車會Post條片,自己Post場都幾好。;-)
-69- 發表於 2009-4-6 00:14:50 | 只看該作者
69兄,我亦不彷直言喇... 我都睇過你post上泥的所謂飄移練習, 我本人覺得認真麻麻.....如果你認為你的是飄移, 咁不如你去玩極速甩尾吧啦! 完完全全搞錯飄移既精髓!!!
Buildinglung 發表於 2009-4-5 23:34

不用客氣;小弟見識也很少;也想聽C兄指教指教;願聽聽意見, 大家也不訪交流下意見。;-)
truckman 發表於 2009-4-6 00:36:47 | 只看該作者
真係好細個場!(慢飄)有心做比賽就真係做好D啦主辦單位!
這個場的Size比Mini-Z飄都還好;1/10真係太細啦!
看了幾年都是這樣;一點進步都沒有,下年改名叫Yokomo slow-walk meeting !
真係灰見到這樣的比賽!我今 ...
-69- 發表於 2009-4-5 03:55

你去飄個A1番來咪知,場大叫乜野技術
~飄道~ 發表於 2009-4-6 09:14:07 | 只看該作者
-69-兄:
飄移一定快唔過玩跑~要求既係準確既線位~唔係亂飄~
場大緊係好啦~細場又可以好有難度~好多種玩法~
不過今次比賽個氣氛搞得好好~6月可能會再有比賽~一齊都參加啦~
你都黎感受一下"飄移之奧義"啦
-69- 發表於 2009-4-6 17:33:05 | 只看該作者
-69-兄:
飄移一定快唔過玩跑~要求既係準確既線位~唔係亂飄~
場大緊係好啦~細場又可以好有難度~好多種玩法~
不過今次比賽個氣氛搞得好好~6月可能會再有比賽~一齊都參加啦~
你都黎感受一下"飄移之奧 ...
~飄道~ 發表於 2009-4-6 09:14

六月有一定玩呀!一定來!一定來!;-)
~飄道~ 發表於 2009-4-6 18:08:55 | 只看該作者
29# -69-

岩岩JIMMY SO話改左7月=.="
-69-兄你之前玩MINI Z ~我都有玩過AWD DRIFT~ 1:10好玩D
skywoo1105 發表於 2009-4-6 18:26:17 | 只看該作者
哈哈
29號我同jimmy so講過下..
6月有d學生要考試問佢可唔可以改7月~
佢話意見接受,再諗諗先~
如果真係7月我就草定錢落重本喇

=============
其實細場真係考技術多d...
我係個漂移初哥..大場絕對係易玩好多....
傑佬 發表於 2009-4-6 19:26:55 | 只看該作者
哈哈

我係個漂移初哥..大場絕對係易玩 ...
skywoo1105 發表於 2009-4-6 18:26
朋友!!!!大場亦唔代表易玩架
magic-vtec 發表於 2009-4-6 22:24:35 | 只看該作者
絕對同意...大場有大場既玩法...攻方同守方比係細場更加有趣味...
唔係玩完條Track唔炒玩得順就叫做得左架...
 樓主| gegegum 發表於 2009-4-6 23:33:28 | 只看該作者
傑佬 發表於 2009-4-6 07:26 PM

朋友! 要好似你地咁玩大場, 條track得一架車咁闊, 緊係唔易啦!
傑佬 發表於 2009-4-7 00:13:12 | 只看該作者
朋友! 要好似你地咁玩大場, 條track得一架車咁闊, 緊係唔易啦!
gegegum 發表於 2009-4-6 23:33
朋友...我意思係我地响TC,TS呢D大場比賽時係唔容易....至於你地上次响Rollor塲玩果D比一架車過果D係我地操車先會炸,....比賽邊有咁窄呀
 樓主| gegegum 發表於 2009-4-7 00:27:53 | 只看該作者
朋友...我意思係我地响TC,TS呢D大場比賽時係唔容易....至於你地上次响Rollor塲玩果D比一架車過果D係我地操車先會炸,....比賽邊有咁窄呀
傑佬 發表於 2009-4-7 12:13 AM

朋友! 所以你地咁勁囉!
p.s. 你o既新setting試成點呀?
傑佬 發表於 2009-4-7 00:51:21 | 只看該作者
36# gegegum 勁セ鬼丫....咪ヌ係輸......新嘢仲研究當中....
 樓主| gegegum 發表於 2009-4-7 00:57:44 | 只看該作者
36# gegegum 勁セ鬼丫....咪ヌ係輸......新嘢仲研究當中....
傑佬 發表於 2009-4-7 12:51 AM

我輸得多過你啦!
我直覺你研究梗o既o野同我一樣!
SkyTang 發表於 2009-4-7 04:34:26 | 只看該作者
傑佬 發表於 2009-4-6 19:26

有時候覺得大場仲難玩過細場......

細場可能只係考連續灣......但大場仲有長甩/大入細/細出大,
灣度往往唔係細場可以"鋪"得到......
~飄道~ 發表於 2009-4-7 09:31:09 | 只看該作者
哈哈

我係個漂移初哥..大場絕對係易玩 ...
skywoo1105 發表於 2009-4-6 18:26

大場都有難度嫁~SETTING上同細場唔同~( 雖然我好小玩大場)
skywoo1105 發表於 2009-4-7 10:04:46 | 只看該作者
有時候覺得大場仲難玩過細場......

細場可能只係考連續灣......但大場仲有長甩/大入細/細出大,
灣度往往唔係細場可以"鋪"得到......
SkyTang 發表於 2009-4-7 04:34

我鍾意玩細出大~
一出灣full雞扯著去~爽呀~~~
我玩親果d都係闊既大場...所以覺得易...
細場都係比賽第一次玩....