RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: FD-RX7鬼
打印 上一主題 下一主題
收起左側

急問幾條問題..新手想買車

樓主| FD-RX7鬼 發表於 2009-3-16 13:08:39 | 只看該作者
咁其實tb03d好d定係yokomo drift package 好d?
jypepe 發表於 2009-3-16 13:21:43 | 只看該作者
 樓主| FD-RX7鬼 發表於 2009-3-16 14:12:06 | 只看該作者
原帖由 jypepe 於 2009-3-16 13:21 發表

睇你鐘意雙星定YOKOMO囉~

改裝零件點隻easy搵D?
skywoo1105 發表於 2009-3-16 18:34:29 | 只看該作者
雙星成條kws都有,tb03兵就唔多清楚
yokomo就大大個代理商偉高係油麻地
不過有時都會缺貨~
 樓主| FD-RX7鬼 發表於 2009-3-16 19:25:16 | 只看該作者
原帖由 skywoo1105 於 2009-3-16 18:34 發表
雙星成條kws都有,tb03兵就唔多清楚
yokomo就大大個代理商偉高係油麻地
不過有時都會缺貨~

明白明白~
thx帥兄
max00900 發表於 2009-3-16 22:34:22 | 只看該作者
$1000-2000我諗你都係買架tb03d玩下先啦!
$1000樓下!星期日先問完價!
再買套好型35a都係$530好少少既買60a都係$6xx
再買tie鈴再加多個shell差不多$2000!
 樓主| FD-RX7鬼 發表於 2009-3-16 22:48:48 | 只看該作者
TB03D好過yokomo drift package ?
但yokomo drift package 有車鈴..車榖果D...只係冇電子果D....因為我而經有少少電子野果D...
其實有冇師兄知yokomo drift package 做緊幾錢??係唔係仲有分type a,b???
MAX00900師兄你話35a同60a係d咩?

jypepe 發表於 2009-3-16 23:10:09 | 只看該作者
原帖由 max00900 於 2009-3-16 22:34 發表
$1000-2000我諗你都係買架tb03d玩下先啦!
$1000樓下!星期日先問完價!
再買套好型35a都係$530好少少既買60a都係$6xx
再買tie鈴再加多個shell差不多$2000!

TB03D 唔洗一千??? ....好吸引....
max00900 發表於 2009-3-16 23:27:55 | 只看該作者
係展覽管問過$990!
簡單d黎講!35a慢d 60a快d好力d!
yokomo/星星野!你自己話d 零件邊個貴d呢?
shell呢架野好死嗜!未噴過買星星果d玩下先!一百幾十有一個!
tie/鈴貴既都係$2xx 4條
如果唔想買套裝摩打既!
咪用返個舊電變買隻23t玩囉!不過唔長遠!
23t都要一二百啦!
truckman 發表於 2009-3-17 00:55:19 | 只看該作者
原帖由 max00900 於 2009-3-16 23:27 發表
係展覽管問過$990!
簡單d黎講!35a慢d 60a快d好力d!
yokomo/星星野!你自己話d 零件邊個貴d呢?
shell呢架野好死嗜!未噴過買星星果d玩下先!一百幾十有一個!
tie/鈴貴既都係$2xx 4條
如果唔想買套裝摩打既!
咪用返 ...

23t motor係有一個問題=要換炭刷,長遠計玩無刷,慳好多
truckman 發表於 2009-3-17 00:56:35 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

成日撞爛野,整車幾叻又點,
Buildinglung 發表於 2009-3-17 01:29:19 | 只看該作者
原帖由 FD-RX7鬼 於 2009-3-16 22:48 發表
TB03D好過yokomo drift package ?
但yokomo drift package 有車鈴..車榖果D...只係冇電子果D....因為我而經有少少電子野果D...
其實有冇師兄知yokomo drift package 做緊幾錢??係唔係仲有分type a,b???
MAX00900師 ...

Drift Package大約賣緊$1200 ~ 加返電子野玩得
Type A 跟頭尾差速, 唔齊啤玲 / Type B 跟頭尾直濕. 同埋齊晒啤玲
無刷分好多級數呢...新手我建議先玩有刷摩打, 千萬唔好盲目追求無刷系统! 因為油門反應, 油門線性, 摩打引力, 有刷摩打系統都係較佳! 我唔係話無刷系统做唔倒, 但唔係隻隻得law.....
一d無感無刷連摩打$500有交易, 咁點解有感無刷淨係摩打都要over$500呢, 個有感無刷電變更加要over$1000. 點解可以差咁遠??? 正正漂移就係玩油門反應同油門線性, 你自已唸唸啦!
orangeteam 發表於 2009-3-17 01:41:41 | 只看該作者
仲有的就係tb-03d無跟shell,但就跟super-d/油壓同Yokomo一樣,而後者就跟shell.
我都玩過tb03d,操控上都好好,全原裝咩都未set的時候,set左就未試過,我諗會正得多,比我都係鍾意yokomo多D。摩打方面我都係用過無感後用翻有感,真係有感容易操控左,如果你本身有晒原有的電子野,不如用二百幾買翻yokomo 19T的磨打可能慳多D錢,到玩到個磨打打柴之後仲鍾意繼續玩drift先至考慮買有感!
個人意見咋
truckman 發表於 2009-3-17 01:55:30 | 只看該作者
兩位的pro意見,獲益良多
skywoo1105 發表於 2009-3-17 18:34:50 | 只看該作者
部車重料又點
唔識漂=無用武之地
truckman 發表於 2009-3-17 21:23:57 | 只看該作者
有D人識講又撞爛野至奇怪,會飄又點把口臭咪冇品
joker_wong 發表於 2009-4-13 21:26:18 | 只看該作者
原來玩drift都有咁多分別